ip: 54.81.105.205

"Δυναμιτίζετε άνευ λόγου μια διοργάνωση μικρών παιδιών"

H απάντηση του Α.Ο. Λαμίας σε Ε.Α.Λ. και Φιλαθλητικό για το Final-4 κορασίδων της ΕΣΠΕΚΕΛ.

Ο Α.Ο. Λαμίας απάντησε στην επιστολή διαμαρτυρίας που εξέδωσαν Ε.Α. Λάρισας και Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός προς τη διοργανώτρια αρχή (ΕΣΠΕΚΕΛ) για τον μη ορισμό διεξαγωγής του Final-4  Κορασίδων.
 
H ανακοίνωση του Α.Ο. Λαμίας
 
«Διαβάσαμε έκπληκτοι στον ηλεκτρονικό τύπο την ετεροχρονισμένη και άστοχη διαμαρτυρία προς την ΕΣΠΕΚΕΛ, της ΕΑΛ και του Φιλαθλητικού Λάρισας, αναφορικά με το τουρνουά F-4 κορασίδων της Ένωσης, όπου μνημονεύεται το όνομα του Συλλόγου μας. Η επιστολή αυτή βρίθει ανακριβειών και δυναμιτίζει άνευ λόγου μια αθλητική διοργάνωση μικρών παιδιών.
 
Ενδεικτικά μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το διδακτικό έτος είχε λήξει στις 6/5 ενώ η αλήθεια είναι ότι τα μαθήματα έγιναν πανελλαδικά έως και 9/5, ότι δήθεν μας παρείχαν ξενοδοχείο στη Λάρισα, ενώ αυτό ήταν στον Τύρναβο, οπότε και θα έπρεπε γονείς από τη Λαμία να έρθουν και να αναλάβουν τις μετακινήσεις και πως για εκείνους είναι αυτονόητο ότι οι αθλήτριες της Λαμίας και μόνο, θα έπρεπε να αγωνιστούν μέσα στην εξεταστική περίοδο σε F-4, εκτός έδρας για τρεις μέρες.
 
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζουμε ότι σε ένδειξη καλής θελήσεως και συνεργασίας ο ΑΟ Λαμίας αποδέχθηκε τότε στις συνομιλίες το F-4 να γίνει ξανά στη Λάρισα, παρότι δεν έχει γίνει ποτέ στη Λαμία, να απουσιάσουν μόνο οι δικές μας αθλήτριες από το σχολείο τους στις 8/5 (ημέρα αγώνων) και να διαμείνουν έστω και εκτός Λάρισας, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστούν οι μετακινήσεις τους.
 
Όταν οι ομάδες της Λάρισας δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα, ενημερώσαμε ως οφείλαμε την ΕΣΠΕΚΕΛ, που αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή των αγώνων για μετά τις εξετάσεις, και όχι για τις 3/6, όπως επίσης αναληθώς αναφέρεται.
 
Από τα παραπάνω προκύπτει ξεκάθαρα ότι η διαλλακτικότητα που επέδειξε ο ΑΟ Λαμίας, παρερμηνεύθηκε από τις δυο ομάδες της Λάρισας ως αδυναμία και γι αυτό δηλώνουμε ότι στο εξής δεν θα επιτρέψουμε καμία παρέκκλιση από την αρχή της ίσης».
 
Η ανακοίνωση ΕΑΛ και Φιλαθλητικού
 
«Με την επιστολή αυτή επιθυμούμε να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση μας , για την μη διεξαγωγή ακόμα του φάιναλ φορ Κορασίδων της ΕΣΠΕΚΕΛ, που θα αναδείξει τι δύο ομάδες της Ένωσης Κεντρικής Ελλάδας οι οποίες θα λάβουν μέρος στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα από την αρχή . Οι ομάδες που συμμετέχουν στο φάιναλ φορ της ΕΣΠΕΚΕΛ είναι: ΈΑΛ, Φιλαθλητικός Λάρισας, Γ.Σ. Ελασσόνας και Α.Ο Λαμίας. Βάσει της προκήρυξης της Ένωσης το φάιναλ φορ είχε οριστεί για τις 9-4-2017. Λόγω της συμμετοχής του Γ.Σ. Ελασσόνας στα ημιτελικά των Νεανίδων έπρεπε να ορισθεί από την ΕΣΠΕΚΕΛ εκ νέου άλλη ημερομηνία διεξαγωγής του φάιναλ φορ Κορασίδων.

Η ΕΑΛ και ο Φιλαθλητικός Λάρισας με έγγραφο τους πρότειναν στα μέλη της ΕΣΠΕΚΕΛ να αναλάβουν τη διοργάνωση του φάιναλ φορ στη Λάρισα και στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης , διότι, τι πιο λογικό από το να μετακινηθεί μία ομάδα από τις τέσσερις και όχι τρείς από τον νομό Λάρισας προς τη Λαμία. Αξίζει να τονίσουμε επίσης ότι στον ΑΟ Λαμίας παρείχαμε –εμείς μαζί με την ΕΣΠΕΚΕΛ-και ένα σημαντικό ποσό για την διαμονή της ομάδας στη Λάρισα.

Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων που προτάθηκε ήταν 6,7 και 8-5-2017 με το σκεπτικό ότι το διδακτικό έτος έχει λήξει και δεν έχουν αρχίσει οι εξετάσεις Γυμνασίου και Λυκείου.
Την Πέμπτη 4-5-2017 μέχρι τις 10 το βράδυ είχαμε τη διαβεβαίωση από τα μέλη της ΕΣΠΕΚΕΛ ότι θα πραγματοποιηθεί το φάιναλ φορ τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και στις 22.40 , σύμφωνα με mail που λάβαμε από την ΕΝΩΣΗ αυτό δεν ήταν εφικτό, λόγω άρνησης της ομάδας της Λαμίας , απαιτώντας όλα τα έξοδα διαμονής της ομάδας της να βαρύνουν αποκλειστικά την ΕΣΠΕΚΕΛ και τους συνδιοργανωτές ΕΑΛ και Φιλαθλητικό Λάρισας.

Σε επόμενη συνάντηση μας με τα μέλη της Ένωσης στις 9-5-2017 προτείναμε εκ νέου πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του φάιναλ φορ την 12η,13η και 14η Μαΐου , παρόλο που οι μαθήτριες του Λυκείου έχουν αρχίσει τις ενδοσχολικές εξετάσεις.Τα επιχειρήματα μας ήταν πρώτον ότι πρέπει να αναδειχθούν οι δύο ομάδες , που θα συμμετέχουν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος και να μην σέρνονται όλες οι ομάδες για ένα μήνα –μέχρι τις 3-6 που πρότεινε η ΕΣΠΕΚΕΛ , ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των ανωτέρω αγώνων –και δεύτερον και σημαντικότερον θα υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας των ομάδων , που θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Η ΕΣΠΕΚΕΛ θεώρησε τα επιχειρήματά μας βάσιμα και λογικά, αλλά έπρεπε να ρωτήσουν και τον ΑΟ Λαμίας , πριν μας απαντήσουν το αυτονόητο. Εκ νέου η ομάδα της Λαμίας αρνήθηκε , παρόλο που την προηγούμενη εβδομάδα εκείνη είχε προτείνει τις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Τελικά αξιότιμοι κύριοι της ΕΣΠΕΚΕΛ πότε θα γίνουν οι αγώνες ? Αν δεν συμφωνεί σήμερα η Λαμία, αύριο η ΕΑΛ και Φιλαθλητικός μεθαύριο η Ελασσόνα δεν θα γίνουν αγώνες? Ο σοφός λαός λέει ότι αρκετές φορές όταν κατέχεις μια θέση ευθύνης πρέπει «να σπάσεις αυγά» για να προχωρήσεις. Εξάλλου θεωρούμε ότι ο ρόλος σας είναι να δίνετε λύσεις όπου χρειάζεται και να λαμβάνετε αποφάσεις με γνώμονα πάντα το καλό των ομάδων της Ένωσης».