Το σύνδρομο της ..γούβας !

..ποιος ή ποιοι θα πρέπει λάβουν το βραβείο Όσκαρ ή Πούλιτζερ ;

Προχθές μιλούσα με ένα φίλο από τα παλιά. Όταν η συζήτηση που είχαμε έφτασε στην ομάδα ποδοσφαίρου της Λαμίας, του είπα.. ''.. φέτος ξέρεις το γήπεδο θα είναι γεμάτο ''και''.. με τις μεγάλες ομάδες αλλά ''και''.. με εκείνες που θα παλέψουμε ως ίσοι'', ξέρετε τι μου απάντησε; ''..ρε φίλε.. εδώ το γήπεδο είχε λαό πριν από 30 χρόνια που ήμασταν παιδιά και η ομάδα έπαιζε στη Γ' Εθνική!''
 
Με αφορμή λοιπόν την παραπάνω συζήτηση υπενθυμίζω σε κάποιους ότι, η ομάδα ποδοσφαίρου της Λαμίας θα ανήκει πάντοτε στο λαό της και δεν είναι τσιφλίκι κανενός! 
Θα ήταν φρόνιμο πριν πουν ή γράψουν κάτι, πρώτα να βουτάνε λίγο τη γλώσσα στο μυαλό και έπειτα να κάνουν την αυτοκριτική τους!

Ειλικρινά, αδυνατώ να καταλάβω για ποιο λόγο δημιουργούνται καταστάσεις ανταγωνισμού ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, με εντάσεις,υπεροψία και εγωιστικές τάσεις, για το ποιος ή ποιοι θα πρέπει να λάβουν το βραβείο Όσκαρ ή Πούλιτζερ..της μεγαλύτερης προσφοράς στην ομάδα της Λαμίας!

Ξεχνούν ότι αυτή η ομάδα υπήρχε και πριν από αυτούς, αλλά θα υπάρχει και μετά; ..ή μήπως νομίζουν ότι βοηθούν με τη στάση τους την προσπάθεια της Διοίκησης;
 
Όταν είσαι πραγματικός φίλος της ομάδας, όποιο μετερίζι κι αν υπηρετείς, είσαι.. γιατί έτσι γουστάρεις, γιατί έτσι αισθάνεσαι, γιατί όσο ''παλιός'' κι αν είσαι.. ή όχι, αγαπάς την ομάδα σου..τη θαυμάζεις..τη χαίρεσαι που προοδεύει..και υποδέχεσαι με ανοιχτή αγκαλιά όλους εκείνους που καταφτάνουν στη μεγάλη παρέα του club, που υπάρχει από την εποχή των παππούδων μας! Δεν κοιτάζεις να βγάλεις προς τα έξω τα δικά σου εγωκεντρικά απωθημένα! 
 
Οι μικροπρέπειες και τα κόμπλεξ της "γούβας" κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσουν!

Όλα τα εκείνα τα... (ξέρεις ποιος είμαι εγώ..εγώ είμαι ο παλιός..εγώ έχω κάνει αυτό για την ομάδα..εγώ είμαι τόσα χρόνια εδώ-εσύ που ήσουν;..εγώ είμαι αυτός και άλλος δεν υπάρχει..) αυτά θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν! και ρωτάω.. δε θα έπρεπε όλοι μας να ήμαστε εξωστρεφείς και να βοηθήσουμε όλους εκείνους, που θέλουν να πλησιάσουν και να βοηθήσουν την ομάδα; (με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν εκείνοι να προσφέρουν).  Η ιστορία έχει δείξει άλλωστε ότι αυτοί που δεν αξίζουν αυτοαποβάλλονται από μόνοι τους!
 
Μήπως θα πρέπει όλοι μας να κρατήσουμε τους τόνους χαμηλά στα διάφορα προβλήματα που πραγματικά υπάρχουν; Ακόμα και το σινάφι μας, εμείς οι ξερόλες οι αθλητικοί που θα πρέπει ο καθένας μας πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του;
 
Γιατί είναι γεγονός ότι η ομάδα μεγάλωσε τόσο πολύ που ακόμη και τα δημοσιογραφικά θεωρεία που κάποτε μας φαίνονταν τεράστια, μίκρυναν κι αυτά! Οι αθλητικοί συντάκτες έχουμε τα δίκια μας διότι προσπαθούμε όλοι να βγάλουν το μεροκάματο κάνοντας σωστά τη δουλειά μας, όμως οι στιγμές έντασης καλό θα ήταν να αποφεύγονται γιατί δεν εξυπηρετούν πουθενά.

Προσωπικά στο ματς με τον Απόλλωνα έκανα ρεπορτάζ από τα σκαλοπάτια, θα έπρεπε λοιπόν εκείνη τη στιγμή να τα βάλω με τους ανθρώπους της ομάδας; με τους securiti; ή να ξεκινήσω κάποιο καυγά; Και ποιος είμαι εγώ στη τελική που θα κάνω κάτι τέτοιο; Αν το έκανα δεν θα σεβόμουν πρώτα από όλα τον εαυτό μου!

Τίποτα από τα παραπάνω δεν εξυπηρετεί σε κάτι, γιατί απλά εκτιμώ πως η Διοίκηση ήδη έχει καταλάβει το πρόβλημα που δημιουργείται με τις δημοσιογραφικές θέσεις, όμως κάποιες φορές αδυνατεί να βοηθήσει όσο κι αν θέλει, λόγο διαφόρων συνθηκών..καιρικών ή αγωνιστικών όπως μεγάλη επισκεψιμότητα σε κάποια ματς κ.τλ. Ελπίζω πως σύντομα η κατάσταση θα βελτιωθεί και με την δική μας συνδρομή!
 
Σε όλους όσους έρχονται για πρώτη τους φορά στη μεγάλη εξέδρα της Λαμίας γιατί ήταν πάντοτε μεγάλη και τους χωράει όλους.. και όλους εκείνους τους παλαιότερους που οφείλουν να σεβαστούν και να υποδεχθούν τα νεώτερα μέλη, ώστε να κάνουν όλοι μαζί την ομάδα ακόμη μεγαλύτερη, θα ήθελα να ευχηθώ να απολαύσουν το ταξίδι που ξεκινά σύντομα !
 
P.S: Άραγε παλιέ μου φίλε.. φίλαθλε,συνοδοιπόρε,συνεργάτη και συνάδελφε, έχεις αναλογιστεί ότι έχεις βάλει κι εσύ ένα μικρό λιθαράκι για να συμβεί όλο αυτό; με την αγάπη σου..την διάρκεια σου, τη συνέπεια σου, την υπομονή σου και την όποια προσφορά σου,που θα κρίνει η ιστορία;  Αναλογίσου το λοιπόν..με θετική ενέργεια και άνοιξε το δρόμο με σωστή νοοτροπία στις νέες γενιές που έρχονται, για να ξεπεραστεί μια για πάντα το σύνδρομο της.. γούβας!

P.S 2: Για να κάνω τον δικηγόρο του Διαβόλου, η βροχή που έπεσε τις τελευταίες ημέρες και μέσα στη πόλη της Λαμίας ήταν τόσο ακραία, όσο σχεδόν και στο τελευταίο ματς του ΠΑΣ με την Αναγέννηση. Αν ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν τόσο πολύ καλά φροντισμένος, θα ήταν αδύνατο να διεξαχθεί ποδοσφαιρικός αγώνας. Επομένως μην πυροβολείτε με ευκολία, όταν τα προβλήματα δεν προκύπτουν πάντοτε από κακοτεχνίες. 

Επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν...με τίποτα!


Προς αποφυγή παρεξηγήσεων οφείλω να ενημερώσω ότι το τελευταίο μου άρθρο στο starsports.gr αφορά γενικά προσωπικά συμπεράσματα και σε καμία περίπτωση κάποιο συγκεκριμένο γεγονός.

Στο 1ο μέρος αναφέρομαι στη λανθασμένη και εγωκεντρική νοοτροπία κάποιων λιγοστών ευτυχώς "φίλων της ομάδας" και όχι δημοσιογράφων.. κι αυτό όσοι καταλαβαίνουν είναι μια πραγματικότητα...αφού οι περισσότεροι από εμάς έτυχε να ήμαστε μάρτυρες χωρίς να το επιδιώκουμε και χωρίς να συμμετέχουμε.. σε διάφορες παρόμοιες συμπεριφορές ανούσιας ατομικής υπεροχής περί προσφοράς στην ομάδα της Λαμίας κατά καιρούς..

..ενώ στο 2ο μέρος επισημαίνω (κρατώντας χαμηλούς τόνους) τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι αθλητικοί συντάκτες της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια..χωρίς καμία απολύτως μομφή ως προς κανέναν συγκεκριμένα συνάδελφό μου...άλλωστε στη πλειονότητα μας ακόμη κι εγώ προσωπικά..κατά καιρούς έχουμε εκδηλώσει τη δυσφορία μας σε διάφορες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια...άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Με την παρέμβασή μου για πρώτη φορά στην 20ετή δημοσιογραφική μου πορεία επισημαίνω με ήπιο τρόπο.. θέματα..που μας προβληματίζουν όλους...και πρέπει σύντομα να βρουν λύση.. χωρίς να κάνω προσωπικές συστάσεις!