Ελάτε στη θέση του

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Football League προβληματίζουν έντονα τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Η Football League είναι μια κατηγορία γεμάτη…βάσανα. Χιλιοταλαιπωρημένη. Κανείς δεν μπορεί πλέον να πει πότε θα ολοκληρωθεί ο φετινός μαραθώνιος και δεν αναφέρομαι μόνο στην αναστολή των εθνικών πρωταθλημάτων, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα προβλήματα της κατηγορίας, που θέλει να λέγεται επαγγελματική, δεν λύνονται. Αντίθετα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.
 
Οι κακοί οιωνοί εμφανίστηκαν νωρίς με την καθυστερημένη έναρξη από τον αρχικό προγραμματισμό. Τηλεοπτική στέγη ακόμη δεν έχει βρεθεί. Κεντρικός χορηγός αναζητείται. Οι υπάλληλοι κάνουν στάσεις εργασίας καθώς έχουν «παγώσει» οι μισθοί τους. Πρόεδρος ακόμη δεν υπάρχει και η διοργανώτρια αρχή πορεύεται «ακέφαλη» μετά την παραίτηση του Σφακιανάκη. Τώρα ήρθε και η διακοπή για να…δέσει το γλυκό.
 
Οι ομάδες έχουν ξεκινήσει προετοιμασία από τον περασμένο Ιούλιο. Φτάσαμε στα μισά του Νοεμβρίου κι έχουν δώσει μόλις δύο παιχνίδια πρωταθλήματος!!!  
 
Και οι φίλαθλοι έχουν «απαίτηση» με όλα αυτά να δουν μπάλα; Θα θέλουν μεταγραφές τον Γενάρη; Πότε θα μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό οι ομάδες; Πόσα φιλικά παιχνίδια να δώσουν; Μπα…μάλλον δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς και οι ομάδες θα χάσουν και τον λίγο κόσμο που κόντρα σε όλα αυτά πηγαίνει στο γήπεδο και πληρώνει το εισιτήριό του.
 
Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι μόνο πότε θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αλλά πόσες ομάδες θα φτάσουν έως το φινάλε. Αν δεν βρεθεί άμεση λύση στα οικονομικά θέματα δεν αποκλείεται να δούμε ομάδες να αποχωρούν, αφού θα υπάρξει θέμα επιβίωσης. Ποια θα είναι η αξιοπιστία του πρωταθλήματος μετά; Θα έχουμε τα περσινά, όπου εγκατέλειψαν πρόωρα την προσπάθεια κάποια σωματεία; Ωραία πράγματα!
 
Μην είμαστε όμως αχάριστοι. Θα «χορτάσουμε» ποδόσφαιρο αφού οι αγωνιστικές θα πρέπει να γίνουν Κυριακή-Τετάρτη, ώστε να μην πηγαίνουμε στο γήπεδο με…μαγιό. Θα ανταπεξέλθουν οι ποδοσφαιριστές σε αυτούς τους ρυθμούς; Λερναία Ύδρα τα ερωτήματα.
 
Φυσικά πίσω από τις ΠΑΕ βρίσκονται άνθρωποι που τις «κουμαντάρουν». Επιχειρηματίες που δαπανούν χρήμα και χρόνο. Όπως ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου του ΠΑΣ Λαμία. Μέχρι πότε αυτός ο άνθρωπος θα βάζει τα λεφτά του και θα επενδύει για κάτι που δεν έχει κανένα αντίκρισμα;
 
Τα συμβόλαια και οι μισθοί «τρέχουν» εδώ και μήνες και το πρωτάθλημα βρίσκεται στη 2η αγωνιστική κι ενώ σιγά-σιγά οι βιτρίνες των καταστημάτων αρχίζουν να «ντύνονται» Χριστουγεννιάτικα. Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο!
 
Μετά από όλα αυτά ελάτε στη θέση του μεγαλομετόχου του ΠΑΣ Λαμία. «Έκλεισε» νωρίς έναν από τους καλύτερους προπονητές, έφερε παίκτες που δημιουργούν ισχυρό σύνολο, η προετοιμασία ξεκίνησε στην ώρα της κι έρχονται όλα τα προβλήματα της κατηγορίας να αποτελέσουν τροχοπέδη στα σχέδια και στα όνειρά του για πρωταγωνιστικό ρόλο. Τι άλλο να κάνει;