Τελέστηκε από το Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών.
Ο Έσπερος Λαμίας ξεκίνησε ιδανικά τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις του στη Β΄ Εθνική μπάσκετ ανδρών. Στην πρεμιέρα νίκησε τη Μελίκη στο Χαλκιοπούλειο, τη 2η αγωνιστική είχε ρεπό και την ερχόμενη Κυριακή υποδέχεται τη Δόξα Λευκάδας.
Το απόγευμα της Τρίτης (26/10), παρουσία σύσσωμου του αγωνιστικού τμήματος, του τεχνικού τιμ και της διοίκησης πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, γιατί καλές οι προπονήσεις και τα συστήματα όμως χρειάζεται και η…βοήθεια του Θεού.
Η ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη πήρε την ευλογία του Συμεών για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας δεν δίστασε να δοκιμάσει τις μπασκετικές ικανότητές του, ζητώντας την…επιείκεια όλων.
Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος, ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας ο διοικητής της Ε΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας Γιάννης Βλαχογιάννης.
