Το αναπληρωματικό μέλος Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λαμιέων, Ευάγγελος Θέος, με επιστολή του, θέλησε να τιμήσει την Ολυμπιονίκη μας, Νίκη Μπακογιάννη, ζητώντας από τον δήμο την αλλαγή του ονόματος του σταδίου της “Καμαρίτσας” σε «Δημοτικό Στάδιο Νίκη Μπακογιάννη».
Αναλυτικά η επιστολή του:
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αξιότιμε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Η Νίκη Μπακογιάννη είναι μια πρώην αθλήτρια του στίβου με καταγωγή από την Λαμία, η οποία έχει χαρίσει στην χώρα μας μοναδικές διακρίσεις στο αγώνισμά της, το άλμα εις ύψος. Έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, καθώς και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της ίδιας χρονιάς. Επιπλέον έχει στην κατοχή της και τρία μετάλλια Μεσογειακών Αγώνων, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα.
Από το 2021, κάθε χρόνο διεξάγονται στο Δημοτικό Στάδιο Καμαρίτσας στην Λαμία οι αγώνες στίβου «Νίκη Μπακογιάννη» προς τιμήν της μεγάλης μας αθλήτριας, με την φετινή διοργάνωση να μπαίνει μάλιστα και στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Για τους αγώνες «Νίκη Μπακογιάννη» αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους που έβαλαν το λιθαράκι τους στην διοργάνωση αυτών των αγώνων. Στον Δήμο Λαμιέων, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στον Γυμναστικό Σύλλογο «Έσπερος Λαμίας», στον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
Η ταπεινή μου όμως άποψη είναι, ότι την μοναδική Λαμιώτισσα αθλήτρια που μας έχει χαρίσει Ολυμπιακό μετάλλιο πρέπει να την τιμήσουμε και με έναν άλλο τρόπο, εφόσον συμφωνήσει και η ίδια.
Η πρότασή μου είναι το Δημοτικό Στάδιο Καμαρίτσας να πάρει την ονομασία Δημοτικό Στάδιο «Νίκη Μπακογιάννη» προς τιμήν της μεγάλης μας αθλήτριας.
Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Θέος, αναπληρωματικό μέλος Συμβουλίου Νέων του Δήμου Λαμιέων