Μία ήττα και μία νίκη ήταν ο απολογισμός των ομάδων της Στερεάς Ελλάδας στην 20ή αγωνιστική του 2ου ομίλου της National League 1.
Επιστροφή στις νίκες και μάλιστα με εμφατικό τρόπο για τον Έσπερο ΜyKTEO Λαμίας.
Το συγκρότημα του Γιάννη Σοφογιάννη κέρδισε την ΑΕ Γλαύκου Έσπερου στο Χαλκιοπούλειο με 98-68. Η Λαμιώτικη ομάδα ήταν ανώτερη μετά το πρώτο δεκάλεπτο και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση έφτασε στη σημαντική νίκη που της δίνει βαθμολογική και ψυχολογική τόνωση.
Στην πρώτη περίοδο οι δυο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ με τον Έσπερο να προηγείται με ένα καλάθι διαφορά στο 10ο λεπτό, 22-20. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το συγκρότημα του Γιάννη Σοφογιάννη ανέβασε την απόδοσή του και με ένα επιμέρους 22-9, κατάφερε να έχει προβάδισμα 15 πόντων στο ημίχρονο, 44-29. Στην τρίτη περίοδο η διαφορά έφτασε και τους 23 πόντους, 60-37 στο 26’, με τη λαμιώτικη ομάδα να βρίσκεται στο +20 στο 30’, 72-52. Στην τελευταία περίοδο η διαφορά έφτασε και τους 30 πόντους, 88-58 στο 36’, με τον Έσπερο να φτάνει στην άνετη επικράτηση με τελικό σκορ 98-68.
Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γκαζέλας με 30 πόντους και τον ακολούθησε ο Μάιλς Φρι με 26 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ. Από την ΑΕ Γλαύκου Έσπερου ξεχώρισε ο Κογιώνης με 23 πόντους.
Έσπερος Λαμίας (Σοφογιάννης): Γκαζέλας 30 (3), Μάιλς 26 (6), Γρούδος 9 (2), Γκιγκαούρι 2, Μουρατίδης 12 (2), Πηλίτσης 12 (2), Μαλανδρής 5 (1), Πανάγος, Κατσιαρής, Σερέτης 2
ΑΕ Γλαύκου Έσπερου (Ρουμελιώτης): Κογιωνής 23, Γκάτζο 5 (1), Μπαζίνας 14 (1), Άλεν 4 (1), Αδαμόπουλος 4, Καφέζας 3 (1), Ρουμελιώτης 4, Νεόφυτος 5 (1), Καρατζάς, Νιφόρας 3 (1), Γκαβασιάδης 3, Γκάτζιος
Την ήττα στο Μπραχάμι γνώρισε ο Εθνικός Λιβαδειάς.
Το συγκρότημα του Λάμπρου Μπάρτζου έχασε από τον πρωτοπόρο Κρόνο Αγίου Δημητρίου με 98-77.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αμφίρροπο, με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 2 πόντους στο 10ο λεπτό, 21-19. Η ομάδα του Αγίου Δημητρίου έκανε ένα επιμέρους 31-20 στη δεύτερο περίοδο και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας προβάδισμα 13 πόντων, 52-39. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Εθνικός Λιβαδειάς κατάφερε να μειώσει στους 7, 61-54 στο 27’. Ο Κρόνος ανέβασε ξανά την απόδοση του και έφτασε τη διαφορά στους 16 πόντους με τη λήξη του της περιόδου, 74-58, χάρη σε buzzer beater τρίποντο του Tσουργιάννη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έφτασαν στη νίκη με τελικό σκορ 98-77.
Για τους νικητές πρώτοι σκόρερ ήταν οι Παπαδιονυσίου και Γκάθραϊτ που πέτυχαν από 18 πόντους. Από τον Εθνικό Λιβαδειάς ο Κυρίτσης πέτυχε 22 πόντους, έχοντας όμως άσχημα ποσοστά στα δίποντα.
Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Καραμπάς): Γκάθραϊτ 18 (2), Παπαδιονυσίου 18, Καραλευθέρης 9 (1), Δημητρίου 4, Τσουργιάννης 13 (2), Ψημίτης 6, Τουτζιαράκης 11, Μάστορος 7 (1), Μοτσενίγος, Μαραγκουδάκης 9 (1), Λυσάνδρου 2, Τσάβος 1.
Εθνικός Λιβαδειάς (Μπάρτζος): Καρακατσάνης 5, Αμβράζης 7, Βουδούρης 14, Κυρίτσης 22, Βασιλόπουλος 11 (1), Ζαρκαδούλας 5 (1), Αναστασόπουλος, Tόλα 4, Μολφέτας 6 (1), Μόλες 3 (1), Τσιανάκας.
