Η ομάδα της Ιστιαίας ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς για την 16η αγωνιστική που έγινε στην Αλίαρτο και δίκαια επικράτησε της ομάδας της Λιβαδειάς!
Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Α’ φάσης (κανονική περίοδος) του προγράμματος του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας ανδρών της Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε., η ομάδα του Απόλλωνα Λιβαδειάς, ως γηπεδούχος, υποδέχθηκε (28/2) την ομάδα του “Τελεθριακός” Α.Σ. στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Αλιάρτου μιας και το κλειστό της Λιβαδειάς δεν ήταν διαθέσιμο.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια επικράτησαν με σκορ 83-67.
Ετσι έφτασαν στις 13 νίκες (όσες έχει και η Ακαδημία Σχηματαρίου “Πρωτέας”) και συνεχίζουν στο… κατόπι του Α.Ο. “Αστέρας” Αλιβερίου που έχει κάνει το «απόλυτο»!
Αντίθετα, οι τυπικά γηπεδούχοι υποχρεώθηκαν στην 11η ήττα και παρέμειναν στην 8η θέση.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πάρα πολύ καλά στο ματς, έκαναν ένα επιμέρους 14-2, αλλά οι τυπικά γηπεδούχοι αντέδρασαν, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες ισόπαλες.
Στα πρώτα λεπτά του β’ δεκάλεπτου οι ομάδες συνέχισαν να είναι ισοδύναμες.
Εξι λεπτά πριν από την λήξη του ο Κατσαρός, του Απόλλωνα, αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές!
Τέσσερα λεπτά πριν από την ανάπαυλα το σκορ ήταν 33-35, αλλά στην συνέχεια οι παίχτες του Μάκη Φώτου ανέβασαν την απόδοσή τους, έκαναν ένα επιμέρους 3-14 κι έτσι πήγαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο έχοντας φτιάξει διαφορά 13 πόντων (36-49).
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και στο γ’ δεκάλεπτο για να ξεφύγουν στο 26′ με 19 πόντους (43-62) και στην συνέχεια να κλείσουν την περίοδο με την διαφορά στους 22 πόντους (47-69) που μετέτρεψε το τελευταίο δεκάλεπτο σε τυπική διαδικασία για να επικρατήσουν με τελική διαφορά 16 πόντων.
Δεκάλεπτα: 22-22, 36-49, 47-69, 67-83.
Για την ομάδα της Λιβαδειάς ο Ματζιώρης σκόραρε 17 πόντους με 1 τρίποντο, ο Ματθαίου 14, ο Πανουργιάς 13 με 1 τρίποντο και ο Γκιουζέλης 11 με 1.
Για την ομάδα της Ιστιαίας ο Κοντολάτος πέτυχε 17 πόντους με 3 τρίποντα, ο Κολοβός 14 επίσης με 3, ο Πελεκούδας 13 και ο Κεφαλληνάκης 11 με 1.
Α.Σ. “Απόλλων” Λιβαδειάς (Βασίλης Ροζάνας): Κατσαρός, Δοξάκης 8, Ματθαίου 14, Κωτσαδάμ Λ.Α. 3 (1), Γκιουζέλης 11 (1), Πανουργιάς 13 (1), Παπανδρέας, Ματζιώρης 17 (1), Σακελλαρίου 1.
“Τελεθριακός” Α.Σ. Ιστιαίας (Μάκης Φώτου): Μαυροζούμης 6 (2), Αντωνόπουλος 7 (1), Κολοβός 14 (3), Τσιτούμης, Μοσχόπουλος 9 (3), Βούρκας 2, Παπανικολάου 4, Ιωαννίδης, Κεφαλληνάκης 11 (1), Κοντολάτος 17 (3), Πελεκούδας 13, Αργύρης.
Διαιτητές: Ζαφείρη-Χριστοδούλου.
Κριτές: Νταλιάνη-Χατζηπαναγιώτου-Ντουρντουρέκας.
Δείτε στο video το ρεπορτάζ του “STAR Κεντρικής Ελλάδας” από τον αγώνα:
(Ρεπορτάζ-επιμέλεια: Δημήτρης Σωτηρόπουλος/Κάμερα: Παναγιώτης Πραγιάννης)

