Η ομάδα του Τάκη Πλατή νίκησε (2-1) την ομάδα του Μιχάλη Κασάπη στο στάδιο της Αλιάρτου και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας 2025-26!
Την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας της σεζόν 2025-2026 πανηγύρισε η ομάδα του Αθλητικού Ομίλου “Η Θήβα” μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος των αγώνων!
Στο ματς που έγινε (18/4) στο δημοτικό στάδιο της Αλιάρτου, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, επικράτησε της ομάδας του Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος” με 2-1 και έτσι έφτασε στους 70 βαθμούς, διατήρησε την διαφορά των 5 βαθμών από την ομάδα του Κιθαιρώνα Καπαρελλίου που την ίδια ώρα κέρδιζε με 2-0 τον Α.Ο. Πλαταιών, διαφορά που δεν καλύπτεται στην μια αγωνιστική που απομένει κι έτσι το μεταξύ των δυο μονομάχων ματς που θα γίνει την ερχόμενο Σάββατο στην Θήβα, παίρνει χαρακτήρα τυπικής διαδικασίας!
Οι “μελανέρυθροι”, αν και πολύ αγχωμένοι, ήταν καλύτεροι και δίκαια έφτασαν στην νίκη και πανηγύρισαν την κατάκτηση τίτλου και ανόδου.
Μπήκαν από την αρχή δυνατά και πίεσαν για το γκολ που ήρθε, τελικά, στο 38′ με κεφαλιά του Στασινόπουλου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χρυσικού.
Στο 50′ με διαγώνιο σουτ του Αργυρίου από δεξιά που έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία έγινε το 0-2.
Στο 65′ ο Αλεξανδρής έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι.
Στο 86’ έγινε το γέμισμα από δεξιά, ο Μεγάλος μέσα στην περιοχή από την άλλη πλευρά πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο απλωμένο χέρι του Κολυμπίρη, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, πέναλτι για την ομάδα του Παναλίαρτου. Την ποινή εκτέλεσε ο Μεγάλος, με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και μείωσε σε 1-2!
Το φιλμ του ματς
4′ φωνές για πέναλτι από τους φιλοξενούμενους σε μαρκάρισμα του Κουτσιούμπα στον Αργυρίου μετά από το γέμισμα από αριστερά από τον Σεϊντάρας. Ο διαιτητής άφησε την φάση να εξελιχθεί.
8′ ο Μπαρδώσας από αριστερά έκανε την ωραία κάθετη πάσα, ο Μεγάλος κυνήγησε την φάση, μπήκε στην περιοχή, έκανε και το πλασέ, ο Κατσαμπέκης μπλόκαρε την μπάλα!
13’ μετά από την εκτέλεση από τον Χρυσικό του κόρνερ από δεξιά οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για χέρι του Μπαρδώσα, πέναλτι, ο διαιτητής πολύ κοντά στην φάση, έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση.
14′ στην επίθεση οι γηπεδούχοι, ο Μεγάλος έκανε το δυνατό σουτ, δύσκολα ο Κατσαμπέκης απέκρουσε σε κόρνερ.
17’ ο Καραμπετιάν εκτέλεσε με γέμισμα φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι από δεξιά, ο Μπαρδώσας στο ύψος της περιοχής έκανε το τακουνάκι, η μπάλα πέρασε πάνω από το τέρμα, άουτ.
26’ στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι, από αριστερά, ο Σεϊντάρας έκανε τις ντρίμπλες, έκανε και την σέντρα, ο Αλεξανδρής, μόνος, στην καρδιά της άμυνας έκανε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι, άουτ.
35’ ο Καραμπετιάν εκτέλεσε με γέμισμα φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι από δεξιά, ο Δάβρης έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ!
39’ ο Χρυσικός εκτέλεσε με γέμισμα κόρνερ που είχε κερδίσει η Θήβα από δεξιά, τερματοφύλακας και αμυντικοί κόλλησαν, ο προωθημένος, Στασινόπουλος, σηκώθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1 στο ματς.
50’ ο Αργυρίου, λίγο έξω από την περιοχή και λίγο δεξιά έκανε το δυνατό, συρτό, σουτ, έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Τοσούνη, ο οποίος έπεσε, αλλά δεν κατάφερε να διώξει και το 0-2 στο ματς.
54′ ο Μακρής λίγα μέτρα από την περιοχή και στον άξονα έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι, άουτ.
60’ ο Τάκο έκανε την κίνηση από αριστερά, μπήκε στην περιοχή του Τοσούνη, ο Τσιγαρίδας έκανε το τάκλιν, πήρε την μπάλα, ο Τάκο έπεσε, φωνές για πέναλτι από τους «μελανέρυθρους», ο διαιτητής δεν είδε κάποια παράβαση.
64’ ο Καραμπετιάν εκτέλεσε με γέμισμα φάουλ που είχαν κερδίσει οι γηπεδούχοι από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Μπαλόκας έκανε το πλασέ, η μπάλα πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι, άουτ.
65′ στην επίθεση οι φιλοξενούμενοι, ο Αλεξανδρής έκανε το σουτ, η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι και βγήκε από την περιοχή.
74’ ο Σεϊντάρας από αριστερά έκανε το γύρισμα, στο δεύτερο δοκάρι ο Αλεξανδρής δεν κατάφερε να κάνει καλό πλασέ, μπλόκαρε ο Τοσούνης!
75′ ο Μακρής μέσα από την περιοχή και δεξιά έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα μόλις δίπλα από την συμβολή των δοκαριών, άουτ.
86’ έγινε το γέμισμα από δεξιά, ο Μεγάλος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο απλωμένο χέρι του Κολυμπίρη, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, πέναλτι για την ομάδα του Παναλίαρτου.
Την ποινή εκτέλεσε ο Μεγάλος, με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, έκανε το 1-2 και έδωσε δραματικό χαρακτήρα στο τέλος.
88’ Ο Χρυσικός έκανε το δυνατό σουτ, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
89′ ο Χασανάγκο έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή του Τοσούνη, από δεξιά, πέρασε τον Ζαννιά, έκανε το γύρισμα στον Κολυμπίρη, το πλασέ που έκανε αυτός, όμως, ήταν άστοχο, η μπάλα πέρασε άουτ!
Οι πρωταγωνιστές
Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος” (Μιχάλης Κασάπης): Τοσούνης – Κουτσιούμπας (76’ Ζαννιάς), Γούλας, Τσέλλος, Πέρρας (55’ Β.Τριανταφύλλου) – Νησιώτης (55’ Ραχούτης), Καραμπετιάν – Μπαρδώσας (40’ Μπαλόκας), Μίχας (55’ Μακρής), Τσιγαρίδας – Μεγάλος.
Α.Ο. “Η Θήβα” (Τάκης Πλατής): Κατσαμπέκης – Τάκο, Δάβρης, Στασινόπουλος, Κολυμπίρης – Πανταζέλος, Χρυσικός – Σεϊντάρας, Παιδάκης (70’ Χασανάγκο), Αργυρίου – Αλεξανδρής (83’ Μπότσης).
Τον αγώνα διηύθυνε ο Στέφανος Ξηρογιάννης (Γ’ Εθνικής), με βοηθούς τον Νίκο Μανούρα (Γ’ Εθνικής) και τον Θεολόγο Παγκαλίνη (Γ’ Εθνικής).
Παρατηρητής ήταν ο γενικός γραμματέας της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας, Θέμελης Γερακιός.
*Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού η διοίκηση του Παναλίαρτου τίμησε τον παίχτη της, τον έμπειρο μεσο-επιθετικό, Βασίλη Ραχούτη!
Δείτε στο video το ρεπορτάζ του “STAR Κεντρικής Ελλάδας” από τον αγώνα:
(ρεπορτάζ: Δημήτρης Σωτηρόπουλος / κάμερα: Παναγιώτης Πραγιάννς)
Στο video κατά σειρά μιλούν οι:
ΤΑΚΗΣ ΠΛΑΤΗΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Α.Ο. “Η ΘΗΒΑ”
ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Α.Ο. “Η ΘΗΒΑ”
ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΒΡΗΣ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Α.Ο. “Η ΘΗΒΑ”
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΧΟΥΤΗΣ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ Α.Π.Ο. “ΠΑΝΑΛΙΑΡΤΟΣ”



