Θέλεις να βλέπεις τα νέα του
starsports.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
Αποφασίστηκε (κατά πλειοψηφία) η “λίγκα” να εισηγηθεί στην Ε.Π.Ο. την αύξηση από 5 σε 6 των μη κοινοτικών άνω των 23 ετών που μπορεί να έχει μια Π.Α.Ε. στην δύναμή της!
Ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις δυο προγραμματισμένες για σήμερα (Τρίτη 30 Ιουνίου) συνεδριάσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, του διοικητικού συμβουλίου της Super League.
Στην πρώτη χρονικά (12:00′) συνεδρίαση το σώμα απασχόλησε το θέμα:
“Εισήγηση του συνεταιρισμού προς την Ε.Π.Ο. περί αύξησης του αριθμού αλλοδαπών ποδοσφαιριστών (εκτός χωρών Ε.Ε./Ε.Ο.Χ.), άνω των 23 ετών, που μπορεί μια ΠΑΕ–μέλος του Συνεταιρισμού να διατηρεί στη δύναμή της, από πέντε (5) σε έξι (6) ή άλλη εισήγηση που τυχόν προκύψει ως προς το θέμα των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών–τροποποίηση άρθρου 3 παρ. 2 του Παραρτήματος Α’ του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της Ε.Π.Ο.”
Η απόφαση που πάρθηκε είναι:
“Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του συνεταιρισμού προς την Ε.Π.Ο. περί αύξησης του αριθμού αλλοδαπών ποδοσφαιριστών (εκτός χωρών Ε.Ε./Ε.Ο.Χ.) άνω των 23 ετών που μπορεί μια ΠΑΕ–μέλος του συνεταιρισμού να διατηρεί στη δύναμή της, από πέντε (5) σε έξι (6)”.
Νέα συνεδρίαση στις 18:00′ για εκλογή προέδρου
Για τις 18:00′ είναι προγραμματισμένη νέα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού, επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σε αυτή τα μέλη του δ.σ. θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για αρκετά και σημαντικά θέματα, με πρώτο την εκλογή πρόεδρου καθώς και αντιπρόεδρου!
Τα θέματα της “ημερήσιας διάταξης” είναι τα εξής:
1. Αρχαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου και Αναπλ. Προέδρου του Δ.Σ.
2. Σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα την κατάρτιση της προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών) επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2026-27).
3. Συζήτηση ως προς τη δομή (format) του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League αγωνιστικής περιόδου 2026-27, έγκριση ετήσιου συνοπτικού προγράμματος και ζητήματα κλήρωσης αγώνων κανονικής περιόδου.
4. Θέματα VAR και εισαγωγή συστήματος Goal Line Cameras.
5. Σύναψη ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου (και λοιπών συνοδευτικών συμβάσεων) για τους ποδοσφαιριστές και λοιπά πρόσωπα για τις αγωνιστικές περιόδους 2026-27 και 2027-28 και λοιπά εμπορικά θέματα – Θέματα συμβάσεων.
6. Διάφορα.
Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Μπέος
Με ανάρτηση στους λογαριασμούς που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (“social media”), ο Αχιλλέας Μπέος απέσυρε την υποψηφιότητά του για την θέση του πρόεδρου!
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:
Προ διμήνου, περίπου, δήλωσα σχετικά με την πρόθεσή μου να διεκδικήσω την προεδρία της Super League ότι αυτή έχει ως απαράβατη προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει αντίπαλη υποψηφιότητα, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε έντονο παρασκήνιο, συγκρούσεις, συμμαχίες και συμψηφισμούς που ούτε το ποδόσφαιρο εξυπηρετούν, ούτε περιλαμβάνονται στους προσωπικούς μου στόχους.
Σήμερα, ημέρα των εκλογών, και άλλες υποψηφιότητες έχουν εκδηλωθεί και μάλιστα ακόμη και εξωποδοσφαιρικές παρεμβάσεις με έντονο πολιτικό άρωμα και χρώμα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Κατόπιν αυτών αποσύρω το ενδιαφέρον μου για την διεκδίκηση της προεδρίας της Super League, ευχόμενος καλή επιτυχία στο έργο του σε όποιον αναδειχθεί πρόεδρος, για το καλό του ποδοσφαίρου και του συνεταιρισμού μας.
