Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

DROMOS.ELEFTHERIAS.JPG

Ημιμαραθώνιος σε ιστορική διαδρομή (Θερμοπύλες-Αλαμάνα-Γοργοπόταμος).

Ο «Δρόμος Ελευθερίας», μετά από τρία χρόνια πραγματοποιήθηκε ξανά. Η 34η έκδοση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Νοεμβρίου με τη διοργάνωση να είναι αναβαθμισμένη σε όλους τους τομείς. Πλέον ο αγώνας έγινε ημιμαραθώνιος, δηλαδή 21,1 χλμ. με την πιστοποίηση της IAAF.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 11 το πρωί στις Θερμοπύλες, περίπου μισό χιλιόμετρο από τον ανδριάντα του Λεωνίδα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες πέρασαν από την περιοχή της Αλαμάνας και τερμάτισαν στο Γοργοπόταμο. Μία διαδρομή στο ιστορικό τρίγωνο Θερμοπύλες-Αλαμάνα-Γοργοπόταμος.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ακόμη δύο διαδρομές. 5.000 μέτρων με αφετηρία το Μοσχοχώρι και 1.500 μέτρων για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και ΑΜΕΑ με αφετηρία τα Αλεπόσπιτα.

Στο ημιμαραθώνιο νικητής ήταν ο Αλέξανδρος Μπόλιας με χρόνο 1:21:39,5. Δεύτερος τερμάτισε ο Ανδρέας Ανδριόπουλος και τρίτος ο Φάνης Κατσίκας. Πρώτη γυναίκα ήταν η Έλενα Καπατσούλια.

Στον αγώνα των 5 χλμ. νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Αγγελακόπουλος και πρώτη γυναίκα η Αμαλία Καπούλα.

Τον «34ο Δρόμο Ελευθερίας» συνδιοργάνωσαν ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Λαμίας, ο Δήμος Λαμιέων, ο Σ. Ε. Γ. Α. Σ, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με την ευγενή στήριξη της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής του νομού Φθιώτιδας και του Συλλόγου Παλαιών Αθλητών Κλασσικού Αθλητισμού.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα ΕΔΩ:

Το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Ζαγκώτση:

Οι φωτογραφίες του Αργύρη Μπλόντζου:

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.