(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 4 λεπτά)

Θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου στο κλειστό "Τ. Καμπούρης" και αφορά μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου

Μετά την ολοκλήρωση της αθλητικού προγράμματος για μαθητές δημοτικού που πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία, το  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδος και ο  Συντονιστής Εκπ/κού Έργου  Φυσικής Αγωγής, σε συνεργασία με την Εθνική  Ολυμπιακή Ακαδημία , διοργανώνουν νέα δράση, αυτή τη φορά για μαθητές της Γ΄γυμνασίου με σκοπό:

 • τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας (μορφωτική διαδικασία που αποσκοπεί στην αγωγή των νέων σύμφωνα με τις Ολυμπιακές αξίες),
 • την προαγωγή της γνώσης σε θέματα που σχετίζονται με την αποφυγή της βίας στα  γήπεδα,
 • το ευ αγωνίζεσθαι, το δικαίωμα του μη αποκλεισμού και
 • την ενημέρωση των μαθητών για τα Ολυμπιακά αθλήματα.

Συνδιοργανωτές της δράσης είναι ο Δήμος Χαλκιδέων  και η Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας, ενώ την παρουσίαση των αθλημάτων θα επιμεληθούν  προπονητές Ολυμπιακών αθλημάτων που σαν αθλητές έχουν σημειώσει μεγάλες επιτυχίες με το εθνόσημο στο στήθος. Μεταξύ των αθλημάτων που θα παρουσιαστούν στα παιδιά, είναι το άλμα εις μήκος, επί κοντώ, ξιφασκία, άρση βαρών, δισκοβολία, αλλά και ομαδικά αθλήματα όπως χάντμπολ, ράγκμπι και σκυταλοδρομία.  

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη  Χαλκίδα και στο κλειστό γυμναστήριο “ΤΑΣΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΗ” την Τετάρτη 29/1/2020 και ώρες 10.00-11.30 και  11.30-13.00

Αναλυτικά το έγγραφο που εκδόθηκε από τον συντονιστή εκπαιδευτικού έργου φυσικής αγωγής του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Στερεάς Δρ. Ηλία Ρήγα αναφέρει: 

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδος και ο  Συντονιστής Εκπ/κού Έργου  Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), σε συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ  (ΕΘΝ.Ο.Α.), διοργανώνουν αθλητικό βιωματικό πρόγραμμα – δράση, με συνδιοργανωτές το Δήμο Χαλκιδέων  και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Εύβοιας (υπεύθυνη Φ.Α.ΣΧ.Α.).

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη  Χαλκίδα και στο κλειστό γυμναστήριο “ΤΑΣΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΗ” την Τετάρτη 29/1/2020 και ώρες 10.00-11.30 και  11.30-13.00 με σκοπό :

 • τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας (μορφωτική διαδικασία που αποσκοπεί στην αγωγή των νέων σύμφωνα με τις Ολυμπιακές αξίες),
 • την προαγωγή της γνώσης σε θέματα που σχετίζονται με την αποφυγή της βίας στα  γήπεδα,
 • το ευ αγωνίζεσθαι, το δικαίωμα του μη αποκλεισμού και
 • την ενημέρωση των μαθητών για τα Ολυμπιακά αθλήματα.

Η εν λόγω διοργάνωση θα βοηθήσει στη  μύηση των  μαθητών/τριών της Γ’ τάξης των Γυμνασίων   του Νομού σας που θα επισκεφθούν τους αθλητικούς χώρους υλοποίησης και θα συμμετάσχουν βιωματικά στις Ολυμπιακές Αξίες, καθώς θα γνωρίσουν από κοντά Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές. Οι μαθητές/τριες θα περνάνε από σταθμούς, θα γνωρίζουν και θα συμμετέχουν στα διάφορα αθλήματα.

Παρακαλούμε τους Διευθυντές όλων των Σχολικών μονάδων να δηλώσουν συμμετοχή στη  Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ευβοίας (υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχ.Αθλητισμού) . Η μετακίνηση θα γίνει με ευθύνη των σχολείων.

Κατά την διάρκεια του βιωματικού προγράμματος είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής.

Για τη συμμετοχή στο βιωματικό πόγραμμα  απαιτείται:

 • Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) με ευθύνη του Σχολείου  και
 • Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές(με ευθύνη του Σχολείου).

 

Με εκτίμηση

Δρ. Ρήγας  Ηλίας

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ11

ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας

 

ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Video για τους ΟΑ του Τόκυο 2020- καινοτομίες
Οι δράσεις μας είναι κατανεμημένες σε 16 σταθμούς 
Ο χρόνος για τους σταθμούς των αθλημάτων είναι 90’
Οι μαθητές χωρίζονται σε 2 ομάδες (8 σταθμών)
και η κάθε ομάδα κάνει 8 δράσεις-σταθμούς
Συνολικός αριθμός  μαθητών στη Χαλκίδα 700 (350+350)
~21 μαθητές/σταθμό
10’ αλλαγή/σταθμό
Σωστή χρήση του διαδικτύου- Ξεκολλάω από την οθόνη και γνωρίζω τα Ολυμπιακά αθλήματα

        ΟΜΑΔΑ 1

 1. Vortex
 2. Medecine Ball/Ρυθμική γυμναστική
 3. Άλμα εις μήκος
 4. Άλμα επί κοντώ
 5. Ξιφασκία
 6. Δίσκος
 7. Γνωρίζω τους Έλληνες Ολυμπιονίκες
 8. Cross hopping

 

ΟΜΑΔΑ 2

 1. Άρση βαρών
 2. Handball σταθμός 1
  Penalty handball (τερματοφύλακας και οι άλλοι σουτάρουν)
 3. Handball σταθμός 2
  2 Ομαδες ή και ατομικα σουταρουν μετα απο σλαλομ απο μια  αποσταση περιπου 3 μετρων σε ενα τερμα οπου εχουμε τοποθετησει εναν πλακατ στην διασταση του κανονικου τερματος 2χ3μετρα.Το πλακατ εχει καποιες τρυπες με βαθμο δυσκολιας,(πιο μεγαλες σε μεγεθος ή σε γωνια του τερματος).
 4. Laser Run (σκοποβολή με laser και τρέξιμο)
 5. Σκυταλοδρομία με εμπόδια
 6. Ράγκμπυ
 7. Τρίλιζα (σχηματισμός της βάσης του παιχνιδιού από 9 στεφάνια τύπου hula hoop-δύο ομάδες συναγωνίζονται στη δημιουργία τρίλιζας με "μαντίλια")
 8. Σταυρόλεξο με Ολυμπιακές αξίες (δίνονται ορισμοί των Ολυμπιακών Αξιών, όπως ισότητα, σεβασμός, κλπ επιδαπέδιος σχηματισμός λέξεων από παιδιά)

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.