Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 4 λεπτά)

Athletics Viomatiko Programm.Halkida.Gymnasia.944x500

Στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο την Πέμπτη 13/2.

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Πε.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (Εθν.Ο.Α.), τον Δήμο Θηβαίων και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας διοργανώνουν την επόμενη Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Θήβας («Ανδρέας – Ερρίκος Χατζόπουλος») «Αθλητικό Βιωματικό Πρόγραμμα – Δράση» για μαθητές Γ’ τάξης γυμνασίων.

Σκοπός της δράσης είναι η διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας (μορφωτική διαδικασία που αποσκοπεί στην αγωγή των νέων σύμφωνα με τις Ολυμπιακές αξίες), η προαγωγή της γνώσης σε θέματα που σχετίζονται με την αποφυγή της βίας στα  γήπεδα, το "ευ αγωνίζεσθαι", το δικαίωμα του "μη αποκλεισμού" και την ενημέρωση των μαθητών για τα Ολυμπιακά αθλήματα.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τις ώρες: 09.00’ - 11.15’ και  11.00’ - 13.30'.

 

Πριν λίγες ημέρες αντίστοιχο πρόγραμμα – δράση είχε πραγματοποιηθεί στην Χαλκίδα απ' όπου και η φωτο πάνω ενώ στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ (video):

https://starsports.gr/alla-spor-articles/2318-xalkida-gnorimia-me-ta-olympiaka-athlimata-oi-mathites-gymnasiou-tis-polis-video

 

Η σχετική ενημέρωση:

 

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδος και ο  Συντονιστής Εκπ/κού Έργου  Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), σε συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ  (ΕΘΝ.Ο.Α.), διοργανώνουν αθλητικό βιωματικό πρόγραμμα – δράση, με συνδιοργανωτές το Δήμο Θήβας  και τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας (υπεύθυνη Φ.Α.ΣΧ.Α.).

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα και στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης την Πέμπτη 13/2/2020 και ώρες 9.00-11.15  και  11.00-13.30 με σκοπό :

τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας (μορφωτική διαδικασία που αποσκοπεί στην αγωγή των νέων σύμφωνα με τις Ολυμπιακές αξίες),

την προαγωγή της γνώσης σε θέματα που σχετίζονται με την αποφυγή της βίας στα  γήπεδα,

το ευ αγωνίζεσθαι, το δικαίωμα του μη αποκλεισμού και

την ενημέρωση των μαθητών για τα Ολυμπιακά αθλήματα.

Η εν λόγω διοργάνωση θα βοηθήσει στη  μύηση των  μαθητών/τριών της Γ’ τάξης των Γυμνασίων   του Νομού σας που θα επισκεφθούν τους αθλητικούς χώρους υλοποίησης και θα συμμετάσχουν βιωματικά στις Ολυμπιακές Αξίες, καθώς θα γνωρίσουν από κοντά Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές. Οι μαθητές/τριες θα περνάνε από σταθμούς, θα γνωρίζουν και θα συμμετέχουν στα διάφορα αθλήματα.

Παρακαλούμε τους Διευθυντές όλων των Σχολικών μονάδων να δηλώσουν συμμετοχή στη  Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας (υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής και Σχ.Αθλητισμού) . Η μετακίνηση θα γίνει με ευθύνη των σχολείων.

Κατά την διάρκεια του βιωματικού προγράμματος είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής.

Για τη συμμετοχή στο βιωματικό πόγραμμα απαιτείται:

Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) με ευθύνη του Σχολείου  και

Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές(με ευθύνη του Σχολείου).

Με εκτίμηση

Δρ. Ρήγας  Ηλίας

Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ11

ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας

 

 

ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Video για τους ΟΑ του Τόκυο 2020 - καινοτομίες

Οι δράσεις μας είναι κατανεμημένες σε 16 σταθμούς 

Ο χρόνος για τους σταθμούς των αθλημάτων είναι 90’

Οι μαθητές χωρίζονται σε 2 ομάδες (8 σταθμών)

και η κάθε ομάδα κάνει 8 δράσεις-σταθμούς

Συνολικός αριθμός  μαθητών στη Θήβα 700 (350+350)

21 μαθητές/σταθμό

10’ αλλαγή/σταθμό

ΟΜΑΔΑ 1

1. Vortex

2. Medecine Ball

3. Άλμα εις μήκος

4. Άλμα επί κοντώ

5. Ξιφασκία

6. Δίσκος

7. Γνωρίζω τους Έλληνες Ολυμπιονίκες

8. Cross hopping

ΟΜΑΔΑ 2

1. Άρση βαρών

2. Handball σταθμός 1

Penalty handball (τερματοφύλακας και οι άλλοι σουτάρουν)

3. Handball σταθμός 2

2 Ομαδες ή και ατομικα σουταρουν μετα απο σλαλομ απο μια  αποσταση περιπου 3 μετρων σε ενα τερμα οπου εχουμε τοποθετησει εναν πλακατ στην διασταση του κανονικου τερματος 2χ3μετρα.Το πλακατ εχει καποιες τρυπες με βαθμο δυσκολιας,(πιο μεγαλες σε μεγεθος ή σε γωνια του τερματος).

4. Laser Run (σκοποβολή με laser και τρέξιμο)

5. Σκυταλοδρομία με εμπόδια

6. Ράγκμπυ

7. Τρίλιζα (σχηματισμός της βάσης του παιχνιδιού από 9 στεφάνια τύπου hula hoop-δύο ομάδες συναγωνίζονται στη δημιουργία τρίλιζας με "μαντίλια")

8. Σταυρόλεξο με Ολυμπιακές αξίες (δίνονται ορισμοί των Ολυμπιακών Αξιών, όπως ισότητα, σεβασμός, κλπ επιδαπέδιος σχηματισμός λέξεων από παιδιά)

 

Thiva.Klisto gimnastirio.944x500.12

 

Thiva.Klisto gimnastirio.944x500.13

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.