Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

rings1.jpg

Η παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού οδήγησε την Ιαπωνία και τη ΔΟΕ να συναποφασίσουν τη μετάθεση.

Σήμερα (24/3) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είχαν τηλεδιάσκεψη, αποφασίζοντας τη μετάθεση τους για το 2021, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Οι τρεις άνδρες ανέλυσαν τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, ειδικά μετά την ειλημμένη απόφαση αρκετών χωρών, ανάμεσά τους και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, να μην στείλουν αθλητές στο Τόκιο το φετινό καλοκαίρι, για να φτάσουν στην απόφαση να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Ακόμη κι αν έχει υποχωρήσει η εξάπλωση του ιού το καλοκαίρι, είναι δεδομένο πως η προετοιμασία των αθλητών όλο αυτό το διάστημα θα γινόταν μετ' εμποδίων και σίγουρα θα έμπαινε σε κίνδυνο η υγεία τους.

Ωστόσο είναι ακόμη ασαφές το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μέσα στο 2021. Κι αυτό διότι έχουν προγραμματιστεί πολλές μεγάλες διοργανώσεις το επόμενο καλοκαίρι και η ΔΟΕ δεν θέλει να συμπέσουν. To 2021 είναι αγωνιστικό έτος Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Υγρού στίβου και στίβου, κομβικών αθλημάτων. Η αίσθηση είναι ωστόσο ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα να μετατεθούν κατά ένα χρόνο τα δυο αυτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα (σε Ιαπωνία και ΗΠΑ αντίστοιχα) σε περίπτωση που το ζητήσει η ΔOE.

Θα είναι η πρώτη φορά που η κορυφαία διοργάνωση θα διεξαχθεί όχι σε ζυγό, αλλά σε μονό έτος. Επίσης θα είναι η πρώτη φορά που αναβάλλονται μετά τη διοργάνωση του 1940, που ήταν επίσης να διεξαχθεί στο Τόκιο, αλλά δεν έγινε λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, με την Ιαπωνία να φιλοξενεί για δεύτερη φορά στην ιστορία τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, μετά από τη διοργάνωση του 1964.

Έτσι μετά το Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το 2021!

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.