Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό)

tokio-2020-olympiakoi-agwnes.JPG

Οι ενωμένες φωνές αθλητών και Ολυμπιακών Επιτροπών πολλών χωρών, υποχρέωσαν τη ΔΟΕ να προβεί στο αναμενόμενο, την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 

Η ΔΟΕ εδώ και λίγες ημέρες είχε μπει σε διαδικασία επεξεργασίας των πιθανών σεναρίων, σχετικά με το ενδεχόμενο της «μετακίνησης» των αρχικών ημερομηνιών των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, τα τρία σενάρια που επεξεργαζόταν το τελευταίο διάστημα η ΔΟΕ ήταν τα εξής:

1. Να «μετακινηθούν» οι Αγώνες μετά από τρεις μήνες, βάσει συμβολαίου. 

2. Να διεξαχθούν το 2022, μαζί με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

3. Να διεξαχθούν το 2021, σενάριο το οποίο και τελικά επικράτησε. 

Τεράστια συμβολή στην απόφαση της ΔΟΕ να οδηγήσει σε αναβολή τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν η πρόθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου να αλλάξει την ημερομηνία του Παγκοσμίου του Όρεγκον, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 6-15 Αυγούστου 2021. 

Το σίγουρο είναι ότι η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο θα οδηγήσει σε... ντόμινο αλλαγής ημερομηνιών πολλών μεγάλων διοργανώσεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από εδώ και πέρα αναμένεται να αναπροσαρμοστεί το συμβόλαιο της ΔΟΕ με το «Τόκιο 2020».

 

ΠΗΓΗ: sdna.gr 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.