Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

Mavrotas George.GGA.Looking at the laptop.944x500.blur

Γ.Μαυρωτάς: "Η ΕΕ πρέπει να δώσει έμφαση στην χρηστή διακυβέρνηση στον αθλητισμό".

Στην τηλεδιάσκεψη των Γενικών Γραμματέων Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Κροατία, συμμετείχε σήμερα (Πέμπτη, 25/6) ο Γ.Γ.Α. , Γιώργος Μαυρωτάς.

Στη τηλεδιάσκεψη προήδρευσε ο αναπληρωτής Υφυπουργός αθλητισμού της Κροατίας, Kresimir Samija, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Γιώργος Μαυρωτάς τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δώσει έμφαση στην χρηστή διακυβέρνηση στον αθλητισμό, σημειώνοντας ότι η διαφάνεια, ο εκδημοκρατισμός και η ισότητα πρέπει να ενισχυθούν με την ΕΕ να έχει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο και λόγο στην «πιστοποίηση» των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων.

Ο Γ.Γ.Α. αναφέρθηκε και στην καταπολέμηση της χειραγώγησης και του match fixing,  τονίζοντας ότι αυτά τα φαινόμενα, μαζί με το ντόπινγκ, είναι κομβικά ζητήματα στον σύγχρονο αθλητισμό και πρέπει να αντιμετωπιστούν με ακόμα καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις εθνικές πλατφόρμες που έχουν συσταθεί στο πλαίσιο της Σύμβασης Macolin.

Σε σχέση με την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της στον αθλητισμό, ο κ. Μαυρωτάς επισήμανε την ανάγκη στήριξης της «πυραμίδας» από τη βάση, κάνοντας ειδική αναφορά στο ελληνικό μοντέλο με την έκτακτη ενίσχυση των 12 εκατ. ευρώ προς τα σωματεία.

Τέλος, επειδή έγινε και ειδική αναφορά στις Ολυμπιακές αξίες, ο κ. Μαυρωτάς ανέπτυξε τον ρόλο που μπορεί να έχει η Ελλάδα και ειδικότερα η Ολυμπία σε συνδυασμό με τα προγράμματα Erasmus+ ώστε να αναδειχτούν αυτές οι παγκόσμιες αξίες και στις επόμενες γενιές των ευρωπαίων πολιτών.

 

GGAs EE.Tilemeeting.572x322

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.