Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 3 λεπτά)

podilasia.jpg

 

Με 199 συμμετοχές και αλλαγή στη διαδρομή.

Η Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών, προκήρυξε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου για την κατηγορία Μάστερς (ανδρών και γυναικών), που θα διεξαχθεί στη Βόρεια Εύβοια, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου 2020.

Δήλωσαν συμμετοχή συνολικά 199 αθλητές και αθλήτριες από 46 σωματεία, στα αγωνίσματα της Ατομικής Χρονομέτρησης που θα διεξαχθεί το Σάββατο και της Αντοχής που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Οι συμμετοχές ανά αγώνισμα και ηλικιακές κατηγορίες διαμορφώθηκαν ως εξής:

Ατομική Χρονομέτρηση, ηλικία 30-39, συμμετοχές 15

Ατομική Χρονομέτρηση ηλικία 40-49, συμμετοχές 47

Ατομική Χρονομέτρηση ηλικία 50+, συμμετοχές 7

Ατομική Χρονομέτρηση, σύνολο 69 συμμετοχές

Αγώνας Αντοχής ηλικία 30-39, συμμετοχές 39

Αγώνας Αντοχής ηλικία 40-49, συμμετοχές 97

Αγώνας Αντοχής ηλικία 50+, συμμετοχές 59

Αγώνας Αντοχής, σύνολο 195 συμμετοχές

Εξαιτίας κατολισθήσεων στη Βόρεια Εύβοια, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν τη διαδρομή του αγώνα αντοχής μειώνοντας και τα συνολικά χιλιόμετρα. Έτσι, ο αγώνας θα έχει μήκος 106,3 χιλιόμετρα ενώ μόλις στο 20ο χιλιόμετρο οι αθλητές θα συναντήσουν τη μεγαλύτερη ανηφόρα του αγώνα, μήκους 20 περίπου χιλιομέτρων.

Ο αγώνας της Ατομικής Χρονομέτρησης παραμένει ίδιος, από τη Λίμνη στις Ροβιές και πίσω με συνολικό μήκος 19,75 χιλιόμετρα. Η εκκίνηση για την Ατομική Αντοχή θα δοθεί στον 1ο αθλητή το Σάββατο στις 10:30 από το Δημοτικό Πάρκο Λίμνης και η εκκίνηση της Αντοχής θα δοθεί στις 9:30 το πρωί της Κυριακής από το Δημαρχείο των Λουτρών Αιδηψού.

Τέλος, βάσει κανονισμών και εγκυκλίων της Τεχνικής Επιτροπής της ΕΟΠ, η υποκατηγορία Masters Δ θα έχει κοινή κατάταξη με την υποκατηγορία Masters Γ, ενώ οι Masters Γυναίκες αθλήτριες θα έχουν κοινή κατάταξη με τους αντίστοιχης ηλικιακής υποκατηγορίας Masters άνδρες (Α-Β-Γ).

Διοργανώτρια είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας με τη συνεργασία της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών και των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Ελυμνίων (Λίμνης – Μαντουδίου).

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

"Σας γνωρίζουμε ότι λόγω εκτάκτων μέτρων, που έχουν ληφθεί, μετά από κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Εύβοιας, και μετά από ανακήρυξη του κομματιού από Λουτρά Αιδηψού έως Ροβιές, ως άκρως επικίνδυνο για διέλευση παντός οχήματος, από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, η ΕΟΠ μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς, αποφάσισαν αλλαγή της διαδρομής του αγώνα αντοχής ως εξής:

- Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020 και από ώρα 09:30 – 14:00, αγώνας αντοχής. ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ

– Προεκκίνηση από Δημαρχείο – 25ης Μαρτίου – δεξιά 28ης Οκτωβρίου

– ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Επαρχιακή Οδός Λουτρών Αιδηψού–Ιστιαίας προς Ιστιαία δεξιά περιφερειακός Ιστιαίας προς Βουτάς – Κοκκινομηλιά – Κερασιά –- Παππάδες - ε.ο. Χαλκίδας-Ιστιαίας–Αγδίνες – Γούβες – Αρτεμίσιον – Πευκί - Ιστιαία (Είσοδος) – Οδός Αθανασίου Κορφιάτη – δεξιά οδός 28ης Οκτωβρίου – αριστερά οδός Αβάντων προς Αιδηψό – Αιδηψός (Περιφερειακά) – Λουτρά Αιδηψού (Είσοδος πόλης) – Οδός Ερμού – δεξιά οδός Γεωργίου Γεννηματά – αριστερά οδός Ηρακλέους

– Τερματισμός (μπροστά από την Εκκλησία Άγιος Παντελεήμονας) 106,3 χλμ.

- Χώρος Συγκέντρωσης: Ιαματικά Λουτρά ΕΟΤ στα Λουτρά Αιδηψού (25ης Μαρτίου).

-Απονομές: Λουτρά Αιδηψού – Άλσος Βράχου 14:30

ΑΤΟΜ.ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΥΜΝΙΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ Ημερομηνία: 4-7-2020

Διαδρομή: ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ (Εκκίνηση Δημοτικό Πάρκο Λίμνης – Επαρχιακή Οδός Λίμνης Λουτρών Αιδηψού προς Ροβιές, Διασταύρωση με Οσιο Δαυίδ – Αναστροφή – προς Λίμνη, - Τερματισμός Δημοτικό Πάρκο) 19.750μ.

Χώρος Συγκέντρωσης: Δημοτικό Πάρκο Λίμνης

Ώρα Εκκίνησης 1ου: 10:30 Λ

Απονομές: Λίμνη Ευβοίας – Πλατεία Δημαρχείου, Σάββατο 4-7-2020 στις 14:30

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.