Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

karaouza.polizoi.jpg

Η Αλτάνα-Χριστίνα Πολυζώη (χάλκινο) και η Εκπίδα Καραούζα (4η θέση) στο εναέριο ακροβατικό στεφάνι στον Καναδά.

Σημαντικές επιτυχίες για δύο κορίτσια από την Ελάτεια Φθιώτιδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα αθλημάτων στύλου και εναέριων αθλημάτων στον Καναδά.

Η Αλτάνα-Χριστίνα Πολυζώη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και η Εκπίδα Καραούζα την 4η θέση στο εναέριο ακροβατικό στεφάνι.

Πολυζώη Αλτάνα-Χριστίνα (Aerial Hoop, Junior Female) (3η θέση στην κατηγορία Aerial Hoop Junior Mixed).

Καραούζα Ελπίδα (Aerial Hoop, Novice Female) (4η θέση στην κατηγορία Aerial Hoop Novice Mixed).

meidani.karaouza.polizoi.jpg

Προπονήτρια των δύο κοριτσιών είναι η Λένα Μεϊδάνη.

Οι συγκεκριμένες επιτυχίες αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι τα κορίτσια και οι οικογένειές τους παλεύουν μόνες τους, βάζοντας μάλιστα χρήματα από τις τσέπες τους για να πάνε στον Καναδά.

To Δελτίο Τύπου από την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων επί Στύλου

«Περισσότεροι από 400 εθνικοί πρωταθλητές προερχόμενοι από 40 χώρες έλαβαν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση εναέριων αθλημάτων στον Καναδά.

Η έφηβη Λυδία Κανελλοπούλου και η νεαρή Σταυρούλα-Λυδία Κόλλια ανέβηκαν στην κορυφή του βάθρου κατακτώντας αντίστοιχα την πρώτη θέση στην κατηγορία Pole Sports Junior Female και Artistic Pole Senior Women, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εναέριων αθλημάτων που διεξήχθη στον Καναδά, από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου.

Η διπλή χρυσή-διάκριση συνοδεύτηκε από διπλή χάλκινη, καθώς η Σταυρούλα-Λυδία Κόλλια, έλαβε επίσης την τρίτη θέση στην κατηγορία Pole Sports Senior Women και η έφηβη Αλτάνα-Χριστίνα Πολυζώη, την ίδια θέση στην κατηγορία Aerial Hoop Junior Mixed. Η Ελπίδα Καραούζα για λίγους βαθμούς δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση του βάθρου, κατακτώντας τελικά την τέταρτη θέση στην κατηγορία Aerial Hoop, Novice Female.

«Η ελληνική ομοσπονδία αθλημάτων επί στύλου (HPSF) ξεκίνησε να συμβάλλει στην προσπάθεια της αναγνώρισης του αθλήματος αυτού στα Ολυμπιακά αθλήματα από το 2016. Φέτος είδαμε την προσπάθεια αυτή να εκτοξεύεται ψηλά με την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλείων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εναέριων αθλημάτων στον Καναδά. Αυτά τα παιδιά με την ατομική τους προσπάθεια και την συμβολή όσων μπορούσαν να βοηθήσουν μπόρεσαν και ανέβασαν την Ελλάδα ένα σκαλί ψηλότερα στον παγκόσμιο αθλητισμό», αναφέρει με ενθουσιασμό ο αντιπρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας αθλημάτων επί στύλου Χρήστος Παραστατίδης.

Οι επιτυχίες αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν σκεφτεί κανείς ότι το άθλημα δεν είναι ακόμα αναγνωρισμένο στη χώρα μας και δεν υπάρχει κάποια επιχορήγηση καθώς και οι σπόνσορες είναι ελάχιστοι.

Φέτος η ελληνική αποστολή εκπροσωπήθηκε από έξι αθλήτριες, ανάμεσά τους και οι Μάρη Γεωργαντά (Pole Sport, Masters 40+ Women) και Ελένη Εντσεάνου (Pole Sport, Novice Female)οι οποίες κατέκτησαν αντίστοιχα τη 14η θέση.

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα «World Pole and Aerial Championships», συμμετείχαν περισσότεροι από 400 εθνικοί πρωταθλητές, προερχόμενοι από 40 χώρες του κόσμου».

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.