Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

f6fa713dbbb68f35c56d59b6d1c35dcd_253830.jpg

Επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού σε όλη την αθλητική ελληνική οικογένεια.

Επιστολή έστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας (3/8) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης σε ολόκληρη την αθλητική ελληνική οικογένεια. Στο μήνυμά του, ο Αυγενάκης τονίζει χαρακτηριστικά ότι η πανδημία του κορωνοϊού και η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, δείχνει ότι ο… πόλεμος είναι διαρκής και πολύ απλά, δεν χαλαρώνουμε και πειθαρχούμε.

Φυσικά πέρα από την υγειονομική πειθαρχία θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά και οι κανόνες υγιεινής με τον Αυγενάκη να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε όλοι μας σε επιφυλακή, επιδεικνύοντας τη μέγιστη ευθύνη και συνέπεια».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε από τη ΓΓΑ, σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, στις Ομοσπονδίες, στις Ενώσεις, στις Λίγκες, στα Σωματεία, στους Συνδέσμους αθλητών, προπονητών, στους Συλλόγους εργαζομένων και στις Δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρει:

«Αγαπητοί Κύριοι Πρόεδροι,

Αγαπητά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου / της Διοικούσας Επιτροπής,

Η αύξηση των κρουσμάτων που σημειώνεται στη χώρα μας την περίοδο που διανύουμε, δηλώνει με τον πλέον εμφανή τρόπο, ότι ο πόλεμος απέναντι στην πανδημία είναι διαρκής και οι συνέπειές του θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις.

Απέναντι σε αυτήν την άνιση μάχη που δίνουμε καθημερινά, δεν είναι επιτρεπτά φαινόμενα χαλάρωσης. Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε όλοι μας σε επιφυλακή, επιδεικνύοντας τη μέγιστη ευθύνη και συνέπεια. Τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα οφείλουν να συνεχίσουν να δίνουν το παράδειγμα στην υγειονομική πειθαρχία.

Για τον λόγο αυτό, σας καλώ με την ίδια υπευθυνότητα που επιδείξατε από την αρχή της πανδημίας, να συνεχίσετε να εφαρμόζετε την αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, σύμφωνα με τις υποδείξεις των υγειονομικών αρχών. Να διενεργείτε τακτική και σχολαστική απολύμανση και καθαριότητα όλων των χώρων που βρίσκονται στην ευθύνη σας. Και βέβαια, να τηρείτε απαρέγκλιτα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση και την προστασία των αθλητών, των αθλουμένων, αλλά και των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις σας.

Είμαι βέβαιος ότι όπως και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας που αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί αποτελεσματικά, αν παραμείνουμε ενωμένοι και τηρήσουμε στο ακέραιο τα μέτρα προστασίας θα βγούμε όλοι νικητές και θα επαναφέρουμε τον αθλητισμό στην κανονικότητα, με τη διεξαγωγή πολλών αθλητικών διοργανώσεων, τη στήριξη στους αθλητές μας και την παρακίνηση των πολιτών στην αθλητική δραστηριότητα».

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.