Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

Mavrotas.Regional Consultations National Compliance Platform.UNESCO.944x500

Για την επίδραση της πανδημίας του "CoViD-19" στις υποχρεώσεις των χωρών.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και Πρόεδρος της Εθνικής Πλατφόρμας Εναρμόνισης με τη Διεθνή Σύμβαση της UNESCO για την καταπολέμηση του ντόπινγκ στον αθλητισμό, Γιώργος Μαυρωτάς, συμμετείχε σήμερα (13/10) μέσω τηλεδιάσκεψης στην περιφερειακή διαβούλευση των Εθνικών Πλατφορμών των κρατών-μελών της UNESCO, με κύριο θέμα συζήτησης την επίδραση της πανδημίας του "CoViD-19" στις υποχρεώσεις των χωρών και στα εργαλεία και στους μηχανισμούς που μπορεί να αναπτυχθούν σε αυτό το περιβάλλον. 

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν περιορίσει τις διεθνείς διοργανώσεις, με αποτέλεσμα τόσο ο έλεγχος εντός αγώνων να είναι περιορισμένος αλλά και ο έλεγχος εκτός αγώνων να μην στηρίζεται σε σαφείς αγωνιστικούς στόχους λόγω της αβεβαιότητας διεξαγωγής των διεθνών διοργανώσεων.

Σε ο,τι αφορά στη χώρα μας, ο κ. Μαυρωτάς τόνισε ότι παράλληλα με το πρόγραμμα ελέγχων ντόπινγκ προχωράει και η θεσμική αναβάθμιση του φορέα αντιντόπινγκ ώστε να είναι πλήρης η συμμόρφωση της χώρας μας με τον κώδικα του WADA, ενώ τον επόμενο μήνα θα περάσουν από τη Βουλή και οι διατάξεις για την εφαρμογή του νέου κώδικα αντιντόπινγκ του WADA που τίθεται σε ισχύ από το 2021.

 

Mavrotas.Regional Consultations National Compliance Platform.UNESCO.944x577

 

Regional Consultations with National Compliance Platform.944x572

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.