Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 3 - 6 λεπτά)

ESKASE logo sima.944x500.11

Το πρωτόκολλο διεξαγωγής των αγώνων Εφήβων, Παίδων, Κορασίδων.

Η Ενωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει για τις διαδικασίες ("πρωτόκολλο") που πρέπει να ακολουθηθούν - τηρηθούν για να διεξαχθούν οι αγώνες που έχουν οριστεί για το άμεσο, προσεχές, διάστημα για τα πρωταθλήματα που διοργανώνει των εφήβων, των παίδων και των κορασίδων.

Αναλυτικά:

Σχετικά με τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες που διοργανώνονται από την Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 το επόμενο χρονικό διάστημα, σας γνωστοποιούμε το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων μπάσκετ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαιρίσης της 24-6-20 που συντάχθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ , του ΕΟΔΥ και της  FIBA.

Συγκεκριμένα  σας αναφέρουμε οδηγίες σχετικά με τις υποχρεώσεις που  έχουν οι αγωνιζόμενες  ομάδες , ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι στους αγώνες να προστατευθούν από την απειλή του ιού COVID-19.

Οι  αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της Γ.Γ.Α

Ο ιατρός κάθε ομάδας. θα πρέπει να έχει εξετάσει κλινικά όλους τους καλαθοσφαιριστές και το προπονητικό προσωπικό και να πάρει λεπτομερές ιστορικό, με έμφαση στα κλινικά σημεία και συμπτώματα που σχετίζονται με πρόσφατη λοίμωξη από COVID-19 (τόσο για τον ίδιο όσο και για το οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον). 

Σε περίπτωση βεβαιωμένης πρόσφατης λοίμωξης,  ο αθλητής θα παραπέμπεται για εκτεταμένο έλεγχο.

Ο υπεύθυνος κάθε ομάδας κατά την είσοδο της αποστολής στο γήπεδο υποχρεωτικά θα παραδώσει στον υπεύθυνο  της  ΕΣΚΑΣΕ φάκελο που θα περιέχει τις ιατρικές βεβαιώσεις (φωτοτυπίες) όλων των αθλητών/τριών της ομάδας και  των προπονητών.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε άτομο το οποίο πρόκειται να εισέλθει στην αθλητική εγκατάσταση παρουσιάσει – είτε ο ίδιος είτε ακόμα και άτομο του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος με το οποίο έρχεται σε επαφή συμπτώματα πυρετού,  βήχα,  δύσπνοιας,  μυαλγίας,  διάρροιας, πονόλαιμου, ανοσμίας ή υπέρμετρης κόπωσης, δε θα προσέρχεται στην αθλητική εγκατάσταση και άμεσα θα ενημερώνει τηλεφωνικά τον γιατρό της ομάδας εάν πρόκειται για καλαθοσφαιριστή, προπονητικό προσωπικό ή προσωπικό της ομάδας. Εάν πρόκειται για άλλο άτομο  (π.χ  γραμματεία, διαιτητές, δημοσιογράφοι κλπ) ισχύει ότι προβλέπεται από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αναφορικά με τη διαχείριση πιθανού ή επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Σε όλους τους αγώνες η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη για την τήρηση καταλόγου για όσους εισέρχονται στην αθλητική εγκατάσταση για πιθανή ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ.  Σε αγώνες σε ουδέτερη έδρα υπεύθυνη για την τήρηση του καταλόγου είναι η ΕΣΚΑΣΕ.

Κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση θα καταγράφεται σε ειδικό κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων.   Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους δηλώνουν κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρεται στην παράγραφο  3,  αλλά και στο έντυπο εισερχομένων – εξερχομένων.

Πέραν των καλαθοσφαιριστών  - στριών, των προπονητών, των γυμναστών και των διαιτητών κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και του αγώνα, όλοι οι υπόλοιποι υποχρεωτικά θα φοράνε προστατευτικές μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στην εγκατάσταση.

Γενικώς, για την αποφυγή μετάδοσης του SARS-CoV-2, θα πρέπει να εφαρμόζονται τα κάτωθι:

7.1 Συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 30    δευτερόλεπτα ή καθαρισμός τους με αντισηπτικό διάλυμα με βάση το   οινόπνευμα.

7.2  Δεν επιτρέπονται οι χειραψίες ή οι εναγκαλισμοί.

7.3  Αποφυγή αγγίγματος του προσώπου (μύτη, στόμα, οφθαλμοί), ιδίως αν  προηγουμένως υπήρξε επαφή με αντικείμενα που έχουν αγγίξει πολλά  άλλα άτομα (π.χ. πόμολα, διακόπτες κ.λ.π. σε κοινόχρηστους χώρους).

7.4  Κάλυψη της μύτης και του στόματος με χαρτομάντιλο σε περίπτωση βήχα  ή φταρνίσματος και απόρριψή του άμεσα σε κάδο απορριμμάτων.  Σε   περίπτωση που δεν υπάρχει χαρτομάντιλο, χρήση του εσωτερικού των  αγκώνων.

7.5  Αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού.

7.6  Τήρηση απόστασης 2 μέτρων από άλλα άτομα ή προστατευτική μάσκα σε  κοινόχρηστους χώρους

7.7  Οι προσωπικές συνομιλίες ή ενημερώσεις θα πρέπει να πραγματοποιούνται     με απόσταση 2 μέτρων.

Οι  γηπεδούχες ομάδες θα πρέπει να εξασφαλίσουν υγειονομικό υλικό  αντισηπτικά υγρά, μαντιλάκια κλπ.) και οι εγκαταστάσεις να έχουν καθαριστεί σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων.

Οι καλαθοσφαιριστές, οι αξιωματούχοι των ομάδων και οι αξιωματούχοι του αγώνα θα πρέπει να εισέρχονται στο χώρο των αποδυτηρίων από μία και μοναδική είσοδο η οποία θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους συγκεκριμένους.

Στην αθλητική εγκατάσταση δικαίωμα εισόδου και παραμονής έχουν οι ακόλουθοι :

18 άτομα της αποστολής της γηπεδούχου ομάδας

18 άτομα της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας

Οι  δύο διαιτητές του αγώνα

Οι τρεις κριτές του αγώνα

Ο ιατρός του αγώνα

3  εκπρόσωποι της ΕΣΚΑΣΕ

3  Δημοσιογράφοι – φωτογράφοι

Έως 10 άτομα (αυστηρά) αξιωματούχοι των σωματείων από κάθε ομάδα

4   άτομα  ως βοηθητικό προσωπικό γηπέδου.

Όλα τα παραπάνω άτομα που θα εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο  θα καταγραφούν κατά την είσοδό τους στο γήπεδο στον κατάλογο εισερχομένων – εξερχομένων ,  συμπληρώνοντας όλα τα πεδία του καταλόγου

Συστήνεται στις ομάδες να μη χρησιμοποιήσουν τα αποδυτήρια

 

 

Attachments:

έντυπο_ιατρικού_ιστορικού_αθλούμενου_ης_και_τεχνικού_προσωπικού.pdf

https://www.eskase-basket.gr/attachments/article/2049/%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF_%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D_%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D_%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85_%CE%B7%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D_%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D.pdf

 

ΙΑΤΡΙΚΗ_ΒΕΒΑΙΩΣΗ_v5 BYLIVTHS 2.pdf

https://www.eskase-basket.gr/attachments/article/2049/%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%97_%CE%92%CE%95%CE%92%CE%91%CE%99%CE%A9%CE%A3%CE%97_v5%20%20BYLIVTHS%202.pdf

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ-ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ.pdf

https://www.eskase-basket.gr/attachments/article/2049/%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%9F%CE%A3%20%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%95%CE%A1%CE%A7%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%9D-%CE%95%CE%9E%CE%95%CE%A1%CE%A7%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%9D.pdf

 

 

ΕΣΚΑΣΕ: Οδηγίες διεξαγωγής αγώνων

https://starsports.gr/basket/eskase-articles/4416-eskase-odigies-dieksagogis-agonon

 

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.