Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 3 λεπτά)

ESAKE.Basket League.Board meeting.side.944x500

Μέχρι 30 Ιουλίου δόθηκε παράταση στην κατάθεση των εγγράφων συμμετοχής.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. οι εκπρόσωποι των ΚΑΕ αποφάσισαν για τα κριτήρια τα οποία θα μπουν έτσι ώστε να υπάρχει δικαίωμα συμμετοχής στη "Βasket League" της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στη σημερινή (Πέμπτη, 25/06) συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου της διοργανώτρια αρχής τα μέλη του Συνδέσμου αποφάσισαν να παρατείνουν το διάστημα υποβολής των απαραίτητων εγγράφων κατά ένα μήνα, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή, 30 Ιουλίου.

Ο λόγος είναι πως πρέπει να γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε τα κριτήρια τα οποία έχουν ψηφιστεί από τις ομάδες να συμπεριληφθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο, κάτι το οποίο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ανάμεσα στα θέματα τα οποία συζητούν οι εκπρόσωποι των ομάδων είναι και το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει στο νέο πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού.

Θυμίζουμε οτι την 30η Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν και οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

Στη σημερινή συνεδρίαση, επίσης, αποφασίσθηκε η σύσταση Υγειονομικής Επιτροπής λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

 «Δεν λέμε αντίο αλλά στο επανιδείν»

Στην σημερινή συνεδρίαση παραβρέθηκαν και οι κ.κ.: Κεφαλογιάννης Μανώλης και Κώτσης Κώστας, εκ μέρους των ΚΑΕ - ομάδων τους, του Ρεθύμνου Cretan Kings και Ηφαίστου Λήμνου, αντίστοιχα και αποχαιρέτησαν την "EKO Basket League" και τον Σύνδεσμο τονίζοντας ότι: "Δεν λέμε αντίο, αλλά στο επανιδείν".

"Ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τις ομάδες, τις διοικήσεις, τους ιδιοκτήτες και κυρίως τους φιλάθλους των Ρεθύμνου Cretan Kings, Ηφαίστου Λήμνου για την προσφορά και την υποστήριξη τους στο Πρωτάθλημα μας.

Οι δύο ομάδες όχι μόνο έδωσαν νέα πνοή στην EKO Basket League, όχι μόνο έγραψαν την δική τους ιστορία και αποτέλεσαν λαμπροί εκπρόσωποι της περιφέρειας, αλλά επιπλέον επέδειξαν σπάνιο ήθος.

Γι’ αυτό και με την σειρά μας, δεν λέμε αντίο στο Ρέθυμνο Cretan Kings και τον Ήφαιστο Λήμνο, αλλά στο επανιδείν.

 

Μειώνονται οι ομάδες - Νέα μορφή παίρνει το πρωτάθλημα

Η εικόνα της Basket League την σεζόν 2020-21 θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια μετά από την αποχώρηση του Ηφαίστου Λήμνου και του Ρεθύμνου ενώ στον «αέρα» βρίσκεται και η συμμετοχή του Πανιωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ομάδες που αυτή την στιγμή πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής και δείχνουν έτοιμες να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα είναι μόλις εννιά!

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως οδηγούμαστε σε ένα πρωτάθλημα που θα περιλαμβάνει (με πολύ αισιόδοξες προβλέψεις) μάξιμουμ 12 ομάδες.

 

Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο

Την ίδια στιγμή, ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. εντείνει τις προσπάθειες του για την εύρεση ενός ικανοποιητικού τηλεοπτικού συμβολαίου.

Έχουν ξεκινήσει ήδη  επαφές με την ΕΡΤ στις οποίες μετέχουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ που προτίθενται να «σπάσουν» το συμβόλαιο τους με την Cosmote η οποία τους πρότεινε μείωση της τάξης του 40%.

Στον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. κρατούν χαμηλούς τόνους, όμως οι συζητήσεις με την ΕΡΤ συνεχίζονται και υπάρχει αισιοδοξία πως σύντομα οι δυο πλευρές θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Πολλά από αυτά τα ζητήματα θα ξεκαθαρίσουν μετά από τις εκλογές στην Ε.Ο.Κ. που πιθανολογείται πως θα διεξαχθούν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

 

- Με πληροφορίες από sport24 και ethnos

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.