Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

IMG_5650.JPG

Πραγματοποιήθηκε στη Θήβα η ετήσια γενική συνέλευση.

Πραγματοποιήθηκε απόψε στο συνεδριακό κέντρο της Θήβας η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΣΚΑΣΕ με την παρουσία αρκετών μελών-σωματείων από την περιφέρεια.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης, Χάρης Μελετίου, που αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός με το θάνατο του αθλητή Ραφαήλ Σκεμπέ, που ήταν και η αιτία της αναβολής της Γενικής Συνέλευσης. Μάλιστα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος έκανε τον αγωνιστικό απολογισμό, δίνοντας συγχαρητήρια στις ομάδες των Εθνικών κατηγοριών που είτε ανέβηκαν είτε διατηρήθηκαν σε Β΄ και Γ΄ Εθνική, ενώ όσο αφορά τα τοπικά πρωταθλήματα επισήμανε πως υπήρχε απόλυτα επιτυχημένη ροή μέχρι και τη διακοπή λόγω κορονοϊού στις 8 Μαρτίου.

Α΄ ΕΣΚΑΣΕ

Το πρωτάθλημα θα γίνει οριστικά σε ένα όμιλο των 14 ομάδων χωρίς ακόμα να είναι γνωστό αν θα υπάρξουν στο τέλος της χρονιάς πλέι οφ και πλέι άουτ. Αυτό θα γίνει γνωστό στις ομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, που ορίστηκε για το Σάββατο 3 Οκτωβρίου.

Θα συμμετάσχουν 14 ομάδες και από τη σεζόν 2021-2022 οι ομάδες θα γίνουν και πάλι 12. Αυτό σημαίνει ότι θα υποβιβαστούν στη Β΄ κατηγορία 3-5 ομάδες, ανάλογα με το πόσες και αν θα υποβιβαστούν από τη Γ΄ Εθνική.

Β΄ ΕΣΚΑΣΕ

Η Ένωση επιδιώκει να γίνουν δύο όμιλοι των 8 ομάδων και να γίνει κάτι τέτοιο, με δεδομένο πως οι ομάδες ήταν πλέον 15 μετά τις αποχωρήσεις ΓΑΣ Ν. Αρτάκης και Α.Ο. Κύμης, έπρεπε να προκύψει μια ακόμα ομάδα από τη Γ΄ κατηγορία.

Με κριτήριο τον καλύτερο συντελεστή (νίκες-ήττες) η 16η ομάδα είναι εκείνη των Εκπαιδευτηρίων Μπούκαλη. Αν προκύψει στην πορεία και άλλη αποχώρηση από τη Β΄ κατηγορία τότε με το ίδιο κριτήριο θα ζητηθεί η άνοδος μιας ακόμα ομάδας από τη Γ΄ κατηγορία.

Η  Β΄ ΕΣΚΑΣΕ θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου. Το εισιτήριο για την Α΄ κατηγορία τη νέα χρονιά θα πάρουν 1-2 ομάδες ενώ θα υποβιβαστούν στη Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ 3-5 ομάδες.

Γ΄ ΕΣΚΑΣΕ

Η έναρξη του πρωταθλήματος θα αποφασιστεί αργότερα, ανάλογα με τις συμμετοχές.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ (παίδων-εφήβων-κορασίδων-νεανίδων)

Αποφασίστηκε να ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου με σκοπό οι κατηγορίες εφήβων και νεανίδων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 10 Απριλίου καθώς πιέζουν οι ημερομηνίες για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

 

ΠΗΓΗ: stereabasket.gr

ΦΩΤΟ: Γιάννης Δαλιάνης

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.