Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

Basket.EOK.Natonal team men.Frontistis.Fratzeskos Anthreas.944x500

Οι αριθμοί που δίνει στους διεθνείς μας παίχτες ο φροντιστής Ανδρέας Φραντζέσκος.

Ενα... διαφορετικό, από τα συνηθισμένα, άρθρο, το οποίο, όμως, έχει την δική του... ομορφιά, φιλοξενεί σήμερα, Πέμπτη, 26/11, η ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ (basket.gr). Αφορά σε ένα καθαρά, εσωτερικό, θέμα της εθνικής μας ομάδας στην κατηγορία των ανδρών, αλλά ταυτόχρονα και κάθε ομάδας μπάσκετ και έχει να κάνει με τους φροντιστές κάθε ομάδας, τους ακούραστους εργάτες, ο ρόλος των οποίων φαντάζει άχαρος, για τους περισσότερους, αλλά από την άλλη πλευρά είναι τόσο πολύτιμος...

 

Στην Εθνική Ανδρών από το 1997 μέχρι και σήμερα, υπάρχουν δύο αριθμοί για τον κάθε διεθνή παίκτη. Αυτός της φανέλας του και αυτός... του Ανδρέα Φραντζέσκου. Ο ακούραστος εργάτης της ομάδας τα τελευταία 23 χρόνια, ο φροντιστής, τον οποίο όλοι οι παίκτες αγαπούν, σέβονται και νιώθουν δικό τους άνθρωπο, αφού τους παρέχει ό,τι ζητήσουν... πριν το ζητήσουν, έχει τον δικό του κώδικα για να τα βγάζει πέρα.

Αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που φροντίζει να είναι έγκαιρα έξω από τα δωμάτια, πλυμένα και τακτοποιημένα, όλα τα ρούχα προπόνησης και αγώνων, αυτόν που στο γήπεδο τους έχει τα νερά και τα ισοτονικά, τον τελευταίο που θα φύγει από τα αποδυτήρια για να ελέγξει αν μαζεύτηκαν τα πάντα, είναι λογικό να χρειάζεται ένα δικό του κουμάντο.

Ο Ανδρέας, μετά από τα πρώτα χρόνια «αρίθμησε» τους διεθνείς με ένα δικό του σύστημα. Όποιον αριθμό έδινε στο μπουκάλι του καθενός αυτός το... κουβαλούσε μέχρι τέλους της καριέρας του στην Εθνική Ομάδα. Και όποιος νέος έμπαινε, έπαιρνε τον αμέσως επόμενο κενό αύξοντα αριθμό, για να μη χάνεται η σειρά και να γίνεται σωστά η δουλειά.

Οι παίκτες όχι μόνο δεν... δυσφόρησαν ποτέ με αυτά τα νούμερα, αλλά και αν κάποτε «άδειαζε» το αγαπημένο τους και τους το.. πρόσφερε τιμής ένεκεν ο Ανδρέας, αυτοί έμεναν στον αριθμό που είχαν αποκτήσει από την πρώτη τους ημέρα στην ομάδα.

Κάπως έτσι, φτάσαμε σε αυτό το «παράθυρο» και ο κλασικός… μαρκαδόρος έγραψε για πρώτη φορά τους αριθμούς 60 και 61 πάνω σε καπάκι από μπουκάλι. Ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος... αρχειοθετήθηκαν και το συνήθισαν τόσο γρήγορα, που όταν ρωτήθηκε ο πρώτος από κάποιον τι νούμερο έχει, με την ερώτηση να αφορά στη φανέλα, απάντησε άμεσα. «Το 60»!

 

 

Basket.EOK.Natonal team men.Frontistis.Fratzeskos Anthreas.600x450

 

Basket.FIBA.Serajevo.Bubble.Hills Hotel.600x450

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.