Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

4010439.jpg

Η Β' Εθνική θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους ενώ η Γ' Εθνική σε πέντε ή έξι ομίλους.

Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης καταλήγει στο σχήμα των εθνικών πρωταθλημάτων της επόμενης σεζόν και σύμφωνα με τις πρώτες εισηγήσεις, θα αυξηθούν κατά δύο οι ομάδες της Α2, αλλά και οι όμιλοι σε Β΄ και Γ΄ Εθνική.

Όσα συζητήθηκαν θα πρέπει να επικυρωθούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο (Πέμπτη 21/5). Η κατανομή των ομάδων θα γίνει με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια προκειμένου να μειωθούν τα κόστη των ομάδων από τις μετακινήσεις.

Η Α2, μετά και την εισήγηση των ομάδων, θα παραμείνει σε πανελλαδικό επίπεδο με έναν όμιλο των 18 ομάδων. Ο Χαρίλαος Τρικούπης θα βρίσκεται του χρόνου στην Basket League ενώ μένει να φανεί που θα πάει το δεύτερο εισιτήριο.

Στην Β' Εθνική οι δύο όμιλοι των 16 ομάδων θα γίνουν τρεις των 14.

Στη Γ΄ Εθνική τα δύο πιο πιθανά σενάρια είναι να δημιουργηθούν έξι όμιλοι (τρεις νότο-τρεις βορρά) με 12 ομάδες έκαστος ή να δημιουργηθούν πέντε όμιλοι των 14 ομάδων. Κατά αυτόν τον τρόπο, θα πάρουν την άνοδο και περισσότερες ομάδες από τις τοπικές ενώσεις, όπου θα πρέπει να περιμένουμε ντόμινο εξελίξεων τις επόμενες ημέρες.

Πρέπει να σημειωθεί πως αυτή είναι μία προσωρινή λύση, με ορίζοντα μάξιμουμ διετίας και έπειτα θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρη νέα αναδιάρθρωση.

ΠΗΓΗ: basketblog.gr, superbasket.gr

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.