Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 3 λεπτά)

Mavrotas.Regional Consultations National Compliance Platform.UNESCO.944x500

"Λίγο ακόμα υπομονή για να περάσουμε τον "κάβο" του σφοδρού 2ου κύματος της πανδημίας"!

Ο Γιώργος Μαυρωτάς για μια ακόμη φορά τόνισε οτι το άνοιγμα της αθλητικής δραστηριότητας θα γίνει σταδιακά, μόλις αρχίσει να βελτιώνεται η εικόνα σε σχέση με την πανδημία και με "rapid test" προληπτικά σε αθλητές σε διαπιστευμένα εργαστήρια, με την πολιτεία να αναλαμβάνει μέρος του οικονομικού βάρος αυτών, με το έκτακτο "πακέτο", λόγω "CoViD-19", των 12 εκ.ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τα αναφέρει αυτά στην απαντητική επιστολή στην διοίκηση του Ίκαρου Τρικάλων και στην πρόταση για σταδιακή επανέναρξη των πρωταθλημάτων μπάσκετ της Α2 και της Β’ Εθνικής κατηγορίας μέσω διενέργειας προληπτικού, εβδομαδιαίου, ελέγχου κατά τα πρότυπα της "Super League 1" και της "Basket League".

Θυμίζουμε οτι η ομάδα των Τρικάλων αγωνίζεται στον 3ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας όπου και οι ομάδες Εσπερος Λαμίας, Ερμής Σχηματαρίου και Χ.Β.Α.

Αναλυτικά η επιστολή - απάντηση του Γ.Γ.Α. στον Ικαρο Τρικάλων:

“Αγαπητέ κ. Σκρέτα,

Μου διαβιβάστηκε αρμοδίως το e-mail σας για να απαντήσω.

Η πρότασή σας για διενέργεια προληπτικού εβδομαδιαίου ελέγχου κατά τα πρότυπα της Super League 1 και της Basket League είναι και δική μας πρόταση και θα έλεγα αναγκαία συνθήκη για να ξαναρχίσουν και τα άλλα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών.

Αναγκαία συνθήκη, αλλά όχι όμως ικανή!

Για να ανακοπεί το 2ο κύμα της πανδημίας, οι ιατροί της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας θεωρούν απαραίτητο να περιοριστούν οι αθλητικές δραστηριότητες στο ελάχιστο.

Τα κλειστά γήπεδα και τα ομαδικά αθλήματα θεωρούνται από τους ειδικούς δραστηριότητες με αρκετά υψηλό ρίσκο μετάδοσης και θέλουν να το περιορίσουν όσο γίνεται.

Όπως καταλαβαίνετε το άνοιγμα της αθλητικής δραστηριότητας θα γίνει σταδιακά μόλις αρχίσει να βελτιώνεται η μεγάλη εικόνα σε σχέση με την πανδημία.

Σιγά σιγά θα αρχίσει πάλι να κτυπάει η καρδιά του αθλητισμού και μέσα στα κλειστά γήπεδα, ίσως με πιο αυστηρούς κανόνες και ελέγχους.

Η δυνατότητα να γίνονται προληπτικά σε αθλητές rapid test σε διαπιστευμένα εργαστήρια, προσδοκούμε ότι θα διευκολύνει την κατάσταση.

Δεν μπορεί βέβαια να αναλάβει όλο το κόστος η Πολιτεία, αλλά θα συνδράμει όπως ήδη κάνει με το έκτακτο πακέτο λόγω COVID19 των 12 εκ.ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Η πολιτική βούληση είναι να μην σταματήσει να κτυπά η καρδιά του αθλητισμού, ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αλλά όπως καταλαβαίνετε η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και το πώς μπορεί να γίνει αυτό με ασφάλεια για όλη την κοινωνία, είναι κάτι που υπαγορεύεται από τους ειδικούς, που έχουν όλα τα δεδομένα και κάνουν τις τελικές εισηγήσεις.

Ας κάνουμε λοιπόν λίγο ακόμα υπομονή για να περάσουμε «τον κάβο» του σφοδρού 2ου κύματος της πανδημίας.

Σχέδιο υπάρχει για την επόμενη μέρα, ώστε όπως έγινε και το καλοκαίρι, με πειθαρχία, οργάνωση και νέους κανόνες γρήγορα να επανέλθουμε.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Μαυρωτάς»

 

από mikriliga

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.