Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 11:13

Ένα σκληρό αλλά άκρως διδακτικό μάθημα

Έγραψε ο

Αν πριν από έναν μήνα βλέπαμε σε ταινία όσα βιώνουμε σήμερα, θα τη θεωρούσαμε μια ακόμη υπερβολική χουλιγουντιανή παραγωγή επιστημονικής φαντασίας

Αν πριν από έναν μήνα βλέπαμε σε ταινία όσα βιώνουμε σήμερα, θα τη θεωρούσαμε μια ακόμη υπερβολική χουλιγουντιανή παραγωγή επιστημονικής φαντασίας. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος σοφός για να καταλάβει ότι όλο αυτό είναι κάτι πρωτόγνωρο το οποίο όσοι το ζούμε θα το θυμόμαστε για πάντα και σίγουρα το 2020 θα έχει ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία της ανθρωπότητας. 

Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουμε σαν λαός είναι ότι αντιμετωπίζουμε ακόμα και τις πιο δύσκολες καταστάσεις με χιούμορ και χαβαλέ, ένα μοναδικό χάρισμα που μας κρατάει δυνατούς και σε έκτακτες περιστάσεις, από την άλλη είναι πρωτοφανής η ελαφρότητα και γραψαρ@/*^.ός κάποιων συμπολιτών μας που θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τις ζωές όλων μας.

Γενικά οι καταστάσεις που περνάμε πέρα από τη σκληρή τους αναπόφευκτη πλευρά, είναι ιδιαίτερα διδακτικές. Μέσα στον γενικό συναγερμό μπορούμε να αξιολογήσουμε χαρακτήρες, συμπεριφορές, να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μας, να εκτιμήσουμε την αξία της καθημερινής ρουτίνας που είχαμε δεδομένη και τόσο μας λείπει.

Αναμφίβολα υπάρχουν και χρήσιμα γενικά συμπεράσματα όπως ότι εθνικό σύστημα υγείας πρέπει να είναι διαρκώς ένας ακλόνητος πυλώνας, που δεν στήνεται κατά περίσταση ούτε συντηρείται με χειροκροτήματα και ευχές. Επίσης δόξα τω Θεώ  που δεν πέρασε η μνημονιακή ηλιθιότητα που τώρα θα είχε εξαφανίσει τα μικρά φαρμακεία που τώρα  στέκονται στο πλευρό του κόσμου.

Ακόμα το σεβασμό μας αξίζουν οι δημόσιοι μηχανισμοί καθαριότητας των δήμων, οι άνθρωποι δηλαδή που και σε αυτή τη συγκυρία κάνουν τη «βρόμικη δουλειά» για την οποία δεν γνωρίζουμε ούτε χρειάζεται να μάθουμε πως θα ανταποκρινόταν ο οποιοσδήποτε ιδιώτης.   

Σε αυτό το σημείο κάνω μια παρένθεση για να εκφράσω την οργή μου γι΄ αυτόν τον πολιτικό απατεώνα πρωθυπουργό της Αγγλίας που στην ουσία αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα στη πλάτη των πολιτών που υποτίθεται υπηρετεί. Ακόμα και στην περίπτωση που η λεγόμενη «ανοσία αγέλης» αποδειχθεί πιο αποτελεσματική ένας ηγέτης δεν έχει το δικαίωμα να βάζει τη ζωή τόσων ανθρώπων σε κίνδυνο.

Ας ελπίσουμε τώρα που το κατάλαβε να μην είναι αργά.    

Για να φτάσουμε και σε όλα τα ανεξήγητα όπως ο βατραχάνθρωπος της φωτογραφίας σ’ έναν φούρνο της Κηφισιάς, ποιος μπορεί να εξηγήσει τη ψύχωση ορισμένων με τα χαρτιά υγείας και σε τι μπορεί να βοηθήσει η αποθήκευση τους σε τεράστιες ποσότητες, εκτός και αν υποδηλώνει ότι κάποιοι χέ@^*καν τόσο πολύ από το φόβο τους. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να εξυμνήσουμε την επιστημονική κατάρτιση των Τούρκων που κατάφεραν να σταματήσουν τον κοροναϊό βάζοντας κολόνια και πίνοντας οινόπνευμα. 

Επειδή τα δύσκολα είναι μπροστά μας χρειάζεται ψυχραιμία, λογική και υπευθυνότητα. Έστω και μια ζωή να σωθεί δεν θα είναι απλά νίκη, αλλά θρίαμβος. Δεν είναι πλάκα, είναι η ζωή μας. Γι’ αυτό όσο κουραστικό κι αν ακούγεται αφήνουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και «Μένουμε Σπίτι».   

Διαβάστηκε 1177 φορές

Αθλητικός Συντάκτης

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.