Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

Moto GP Brno.start.944x500.13

Ακυρώθηκαν, δεν αναβλήθηκαν οι αγώνες σε Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία.

Την ακύρωση τριών ακόμη αγώνων ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Dorna, Carmelo Ezpeleta (φωτο κάτω), μιλώντας στο επίσημο site του MotoGP και εξήγησε το πλάνο της Dorna με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.

Οι αγώνες σε Γερμανία, Ολλανδία και Φινλανδία ακυρώνονται, δεν αναβάλλονται! Η απόφαση αυτή πάρθηκε από κοινού με τους διοργανωτές αφού δήλωσαν αδυναμία να διοργανώσουν τους αγώνες χωρίς θεατές, αν αυτό τους ζητηθεί. Από την άλλη πλευρά είναι σχεδόν σίγουρο πως δε θα μπορούν να έχουν θεατές κι έτσι πάρθηκε η απόφαση να ακυρωθούν.

Το πλάνο που επεξεργάζεται πλέον η Dorna, σύμφωνα με τον Ezpeleta, είναι να πραγματοποιηθούν 10 έως 12 αγώνες, από τα τέλη Ιουλίου έως τα τέλη Νοεμβρίου, αποκλειστικά στην Ευρώπη. Αν εξασφαλιστεί η δυνατότητα να γίνουν αγώνες εκτός Ευρώπης, αυτοί θα γίνουν μέσα στον Νοέμβριο. Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν αγώνες στην ίδια πίστα, δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα.

Επίσης, μειώνεται ο αριθμός του προσωπικού των ομάδων. Οι εργοστασιακές ομάδες θα έχουν στη διάθεση τους 40 άτομα, οι δορυφορικές 25, οι ομάδες Moto2 θα αποαρτίζονται από 20 άτομα και 15 άτομα θα έχουν οι ομάδες Moto3. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν κάποιοι, ελάχιστοι, φωτογράφοι ενώ και η Dorna θα έχει μειωμένο προσωπικό. Όλοι όσοι παρευρίσκονται στους αγώνες θα κάνουν test για τον κορονοϊό πριν φύγουν από το σπίτι τους και φτάνοντας στην πίστα αφού η Dorna συνεργάζεται πολύ στενά με την εταιρεία παραγωγής των test προκειμένου να έχει στη διάθεση της επαρκή αριθμό.

Κλείνοντας, ο Carmelo Ezpeleta είπε πως σε ολόκληρη την «οικογένεια» του MotoGP υπήρξαν 1-2 κρούσματα κορονοϊού τα οποία αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και δεν υπήρξαν δυσάρεστες συνέπειες.

Θεωρείται πιθανό, οι αγώνες να ξεκινήσουν με το GP του Brno που ίσως μεταφερθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα.

 

 

Moto GP Ezpeleta Carmelo .944x500.11

 

motogp Brno pista.512x218

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.