Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 3 λεπτά)

MOTO GP.Silverstone.944x500.12

Η Dorna αναγκάστηκε να ακυρώσει το Βρετανικό και το Αυστραλιανό GP.

Η Dorna ανακοίνωσε πως λόγω της πανδημίας "Covid-19" και του υποχρεωτικά αναθεωρημένου αγωνιστικού ημερολογίου, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην ακύρωση δύο κλασσικών για το Moto GP αγώνων, του Βρετανικού GP στο Silverstone και του Αυστραλιανού GP στο Phillip Island. Μη μπορώντας να βρεθεί λύση σε επίπεδο οργάνωσης και μεταφοράς εξοπλισμού και προσωπικού, ήταν αναπόφευκτο να ακυρωθούν για το 2020 οι δύο αυτοί αγώνες.

Το Βρετανικό GP επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου στην πίστα του Silverstone. Το Silverstone φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Μεγάλη Βρετανία το 1977 και επέστρεψε στο ημερολόγιο του θεσμού το 2000. Το 2018 ο αγώνας ακυρώθηκε αφού είχε ξεκινήσει, λόγω της έντονης βροχής και της ακαταλληλότητας της πίστας μετά τα πρόσφατα έργα ασφαλτόστρωσης που είχαν γίνει εκεί. Φέτος, μετά από 70 χρόνια, δε θα ξεκινήσει καν αγώνας στη Μεγάλη Βρετανία.

Το Phillip Island αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες της χρονιάς, λόγω χάραξης της πίστας αλλά και του περιβάλλοντος χώρου. Το 1989 ήταν η πρώτη χρονιά που διεξήχθη Αστραλιανό GP και φιλοξενήθηκε στο Phillip Island. Από το 1997 μέχρι σήμερα η πίστα αυτή είναι η μοναδική στην Αυστραλία που φιλοξενεί αγώνα Moto GP αλλά δυστυχώς ο αγώνας που επρόκειτο να γίνει εκεί από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου, ακυρώθηκε.

 

Moto GP.Phillip Island.944x500

 

Δοκιμές σε Αυστρία και Ισπανία

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και κάνοντας τα σχετικά τεστ και μετρήσεις, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές της εργοστασιακής ομάδας της KTM στο Red Bull Ring στην Αυστρία το διήμερο 27 και 28 Μαΐου αλλά και Ισπανών αναβατών διαφόρων ομάδων και κατηγοριών στη Βαρκελώνη. Η KTM ήταν η πρώτη ομάδα που έκανε δοκιμές με μοτοσυκλέτες Moto GP. Οι Pol Espargaro και Dani Pedrosa οδήγησαν για την Αυστριακή εταιρεία (που είχε μόλις 20 άτομα προσωπικό) και ο καλός καιρός που επικράτησε στην περιοχή τους έδωσε τη δυνατότητα να συμπληρώσουν πολλούς γύρους και να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα τους. Ο Pol Espargaro είχε στα χέρια του τη μοτοσυκλέτα του 2020 και αφού απέκτησε και πάλι την αίσθηση που ήθελε, προχώρησε σε ένα πρόγραμμα δοκιμών και βελτιώσεων ενόψει του πρώτου αγώνα της χρονιάς που λογικά, θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πίστα.

Ο Dani Pedrosa είχε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών το οποίο ολοκλήρωσε. Η KTM προγραμματίζει να κάνει ένα ακόμα τεστ με τους εργοστασιακούς της αναβάτες πριν την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς, κάτι το οποίο της επιτρέπει ο κανονισμός. Στις πρώτες δοκιμές δε συμμετείχε ο νεοφερμένος στην εργοστασιακή ομάδα, Brad Binder, καθώς δε μπορούσε να ταξιδέψει από το σπίτι του, στη Νότια Αφρική προς την Αυστρία.

Δοκιμές έγιναν την Πέμπτη 28 Μαΐου και στην πίτα της Βαρκελώνης. Εκεί συμμετείχαν Ισπανοί αναβάτες διαφόρων κατηγοριών και ανάμεσα τους και δύο αναβάτες της κατηγορίας MotoGP, οι Alex Rins της Suzuki και Aleix Espargaro της Aprilia. Δεν είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τις εργοστασιακές τους μοτοσυκλέτες και αρκέστηκαν σε μοτοσυκλέτες Superstock. Μαζί τους προπονήθηκαν οι Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo), Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing), Albert Arenas (Aspar Team Gaviota), Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3), Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) και η Ana Carrasco, πρώην αναβάτης Moto3 και νυν WorldSSP300.

 

 Πηγή: sports.ert

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.