Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

c228c7_8b8d5b8b8f0349f7844ec85206cc8604-mv2.JPG

Οι συνεχείς ακυρώσεις αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλάζει τα δεδομένα. Η πιθανή εκδοχή, να δούμε ξανά τον εθνικό μας αγώνα στο καλεντάρι της κορυφαίας διοργάνωσης, ήταν το θέμα της εκπομπής του Γιώργου Σιμόπουλου «Βήμα Για Όλους».

Ο Αντώνης Αργυρόπουλος, με μεγάλη εμπειρία σε τηλεοπτικές παραγωγές και προώθηση αθλητικών γεγονότων διεθνώς, με άρθρο του επισήμανε τη μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το Ράλι Ακρόπολις. (Το άρθρο του ΕΔΩ).

Το WRC κατάφερε να ολοκληρώσει τους τρεις πρώτους γύρους του στο Μονακό, τη Σουηδία και το Μεξικό, προτού εξαπλωθεί η πανδημία του κορονοϊού, η οποία ανάγκασε το πρωτάθλημα να σταματήσει απότομα. Και ενώ ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα φιλοξενήσει τουλάχιστον τέσσερις ακόμη αγώνες πριν από το τέλος του έτους, ήρθαν τα άσχημα νέα με την ακύρωση των ράλι της Φιλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Οι διοργανωτές έχουν δηλώσει ότι θέλουν τουλάχιστον επτά γύρους για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα του 2020 και προς το παρόν, αυτό δεν είναι δυνατό.

Η πιο πιθανή εκδοχή θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει αγώνες με οργανωτές που έχουν εμπειρία από άλλα πρωταθλήματα, όπως για παράδειγμα του Ευρωπαϊκού (ERC). Κι εδώ...έρχεται το Ράλι Ακρόπολις. Τα προηγούμενα χρόνια ο εθνικός μας αγώνας ήταν στο καλεντάρι του ERC, ενώ πριν αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του WRC.

Η ασφάλεια παραμένει υψηλός στόχος για την FIA και η Ελλάδα έδειξε ότι τα πήγε περίφημα στα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού. Αυτή τη στιγμή ενδέχεται να δημιουργείται μια συγκυρία, την οποία θα πρέπει να είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί η χώρα μας. Το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με της πολιτική ηγεσία οφείλουν να έχουν έτοιμο ένα πλάνο.

Πάντως πριν από οποιαδήποτε ανάληψη μεγάλης διοργάνωσης θα πρέπει πρώτα να λυθούν τα εσωτερικά προβλήματα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, διαφορετικά είναι απίθανο η χώρα μας να είναι σε θέση να οργανώσει έναν αγώνα τέτοιου επιπέδου, επισήμανε και ο παραγωγός εκπομπών μηχανοκίνητου αθλητισμού, Στράτος Φωτεινέλης.

Το συγκεκριμένο ερώτημα, για το αν το Ράλι Ακρόπολις μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία και να επιστρέψει στο WRC ήταν το θέμα στην εκπομπή «Βήμα Για Όλους» με το Γιώργο Σιμόπουλο, ο οποίος είχε καλεσμένο τον Αντώνη Αργυρόπουλο από το Παρίσι και το Στράτο Φωτεινέλη (τηλεφωνικά).

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την εκπομπή:

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.