Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

800_p1741413_v3.jpg

Το ανανεωμένο πρόγραμμα του θεσμού για φέτος.

Η επανεκκίνηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου από την Εσθονία, η οποία θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα στο πλαίσιο του θεσμού.

Ακόμη επιβεβαιώθηκε η μετακίνηση του Ράλι Σαρδηνίας στις 29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου, τη στιγμή που εντός ημερολογίου παραμένουν τα Ράλι Τουρκίας, Γερμανίας και Ιαπωνίας. Θέση «αναπληρωματικών» έχουν λάβει τα ασφάλτινα Ράλι Βελγίου και Κροατίας, ενώ ακυρώθηκε οριστικά το Ράλι Αργεντινής.

Υπενθυμίζουμε, πως μετά από τους 3 πρώτους αγώνες της χρονιάς (Μόντε Κάρλο, Σουηδία, Μεξικό) στη βαθμολογία Οδηγών προηγείται ο Sebastien Ogier με 62 βαθμούς, έναντι 54 του Elfyn Evans και 49 του Thierry Neuville, ενώ στους Κατασκευαστές προηγείται η Toyota με, έναντι των Hyundai και M-Sport Ford αντίστοιχα.

Το ανανεωμένο πρόγραμμα του WRC, οι αγώνες του οποίου προσμετρούν τόσο στο WRC 2 όσο και στο WRC 3, διαμορφώνεται ως εξής:

1. Ράλλυ Μόντε Κάρλο (23-26 Ιανουαρίου) - Νικητές: Neuville-Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC)

2. Ράλλυ Σουηδίας  (13-16 Φεβρουαρίου) - Νικητές: Evans-Martin (Toyota Yaris WRC)

3. Ράλλυ Μεξικού (12-15 Μαρτίου) - Νικητές: Ogier-Ingrassia (Toyota Yaris WRC)

4. Ράλλυ Εσθονίας (4-6 Σεπτεμβρίου) – χώμα

5. Ράλλυ Τουρκίας (24-27 Σεπτεμβρίου) – χώμα

6. Ράλλυ Γερμανίας (15-18 Οκτωβρίου) – άσφαλτος

7. Ράλλυ Σαρδηνίας (29 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου) – χώμα

8. Ράλλυ Ιαπωνίας (19-22 Νοεμβρίου) – άσφαλτος

Τα ασφάλτινα ράλλυ Ypres Βελγίου (2-4 Οκτωβρίου) και Κροατίας (ημερομηνία θα ανακοινωθεί) αποτελούν εναλλακτικές επιλογές, αφού ειδικά η διεξαγωγή των Ράλι Γερμανίας και Ιαπωνίας, παραμένει ιδιαίτερα αμφίβολη.

 

ΠΗΓΗ: 4troxoi.gr

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.