Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

24oresellada.afisa.2019

Αγώνας αντοχής για ιστορικά αυτοκίνητα.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το μοναδικό στο είδος του ράλι αντοχής για ιστορικά αυτοκίνητα, το «24 Ώρες Ελλάδα», που γίνεται για 22 συνεχόμενα χρόνια. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΟΛΝΕ και τον διοργανώνει ο Σ.Ι.Σ.Α. (Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων).

Ενενήντα πληρώματα µε τα καλά προετοιμασμένα ιστορικά αυτοκίνητα τους θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί από τον πεζόδρομο της παραλίας Χαλκίδας. Η πρώτη ανασυγκρότηση είναι προγραμματισμένη στις 14:00 στο χώρο στάθμευσης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Μετά σειρά έχει η δυτική όχθη της λίμνης Πλαστήρα και το ημερήσιο σκέλος θα τελειώσει στα Τρίκαλα όπου θα γίνει και η τρίωρη νυχτερινή ανασυγκρότηση (20:00-23:00) του 22ου «24 Ώρες Ελλάδα» και παράλληλα θα τερματίσει το έπαθλο «12 Ώρες Ελλάδα».

Γύρω στα μεσάνυχτα οι οδηγοί θα ανάψουν τους προβολείς των αυτοκινήτων τους, οι συνοδηγοί θα βγάλουν τους φακούς και θα αρχίσει το νυχτερινό κομμάτι που έχει προσδώσει αυτόν το ιδιαίτερο χαρακτήρα σε αυτό το περιπετειώδες ράλι. Τα πληρώματα αφού διασχίσουν την δυτική πλευρά της λίμνης Πλαστήρα θα έρθουν αντιμέτωπα µε τις νυχτερινές ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας. Στις 04:00 θα γίνει άλλη μία μονόωφρη ανασυγκρότηση στην πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία και µε τησυμπλήρωση περίπου 800 χιλιομέτρων θα τερματίσουν εκεί που ξεκίνησαν στην παραλία Χαλκίδα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Το «24 Ώρες Ελλάδα» απευθύνεται σε καλά προετοιµασµένους οδηγούς και συνοδηγούς ιστορικών αυτοκινήτων που θέλουν να ζήσουν µια 24ωρη περιπέτεια στις θρυλικές διαδροµές της χώρας µας. Δεκτά είναι όλα τα πιστοποιηµένα ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, καθώς & «youngtimer» 20-29 ετών. Δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια, είναι απαραίτητο όµως να υπάρχουν δίπλωµα οδήγησης για τον οδηγό, ασφάλεια για το αυτοκίνητο καθώς και οδική βοήθεια.

Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισµών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία δρόµους. Οι συµµετέχοντες θα αγωνιστούν σε περίπου 20 επιλεγµένες ειδικές διαδροµές, µε 50 περίπου χρονοµετρήσεις και µε ανώτατη µέση ωριαία ταχύτητα τα 50 χιλιόµετρα. Για την εκτέλεση των ειδικών διαδροµών δεν απαιτούνται εξελιγµένα όργανα πλοήγησης και αρκούν ένα καλό οδόµετρο καθώς και ένα ή δύο χρονόµετρα. Όλα τα όργανα µέτρησης απόστασης, χρόνου ή πλοήγησης είναι ελεύθερα.

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.