Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

b3b42f353442cdffe40fbbff20823ca2.jpg

O Iταλός Τζιαντομένικο Μπάσο έκανε τον καλύτερο χρόνο στην κατατακτήρια ειδική του Rally di Roma Capitale.

To Rally di Roma Capitale αποτελεί τον εναρκτήριο αγώνα της φετινής χρονιάς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, που για μία ακόμη σεζόν παρακολουθείτε από το STAR Κεντρικής Ελλάδας. Ο ασφάλτινος αγώνας της ιταλικής πρωτεύουσας, που έκανε ντεμπούτο στο ERC το 2017, είναι ένας από τους έξι γύρους του φετινού θεσμού και προσμετρά και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Παράλληλα αποτελεί τον 1ο από τους πέντε αγώνες στα πρωταθλήματα ERC1 Junior και ERC 3 Junior, αλλά και ως 1ος γύρος από τους πέντε για το Abarth Rally Cup 2020.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υπόλοιποι φετινοί αγώνες του ERC είναι στη Λετονία, στις Αζόρες, στην Κύπρο στην  Ουγγαρία και στις Κανάριες Νήσους.

Ο ιταλικός αγώνας ξεκίνησε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού, που έφερε τα πάνω-κάτω στο καλεντάρι του 2020. Αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, χωρίς θεατές και με μέτρα αυτοπροστασίας για οδηγούς και ομάδες.

Η πρώτη μέρα περιελάμβανε  τα ελεύθερα δοκιμαστικά, την κατατακτήρια ειδική διαδρομή και την τελετή εκκίνησης. Ο περσινός νικητής του αγώνα, Τζιαντομένικο Μπάσο, κινήθηκε ταχύτερα από όλους οδηγώντας ένα Volkswagen Polo GTi R5. Να σημειώσουμε ότι ο Μπάσο ήταν πρωταθλητής Ευρώπης το 2006 και το 2009.

rally-di-roma-start.jpg

Ένας άλλος πρωταθλητής του ERC και συγκεκριμένα το 2018 ήταν ο δεύτερος ταχύτερος με 0,38 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Μπάσο. Ο λόγος για τον Αλεξέι Λούκιανουκ. Ο Ρώσος οδηγός τρέχει φέτος με Citroen C3 R5.

Ο πρώην οδηγός ERC 3 Junior, Αντρέα Κρουνιόλα, ο οποίος στον περσινό αγώνα ήταν ταχύτερος σε 13 από τις 15 ειδικές διαδρομές, έκανε τον τρίτο καλύτερο χρόνο με Citroen C3 R5.

Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ με Volkswagen Polo GTi R5 ήταν τέταρτος στην κατατακτήρια. Ο Νορβηγός δέχθηκε ποινή αποκλεισμού με αναστολή επειδή πριν από τον αγώνα έκανε περισσότερες ημέρες δοκιμών από τις επιτρεπόμενες, χωρίς παράλληλα να ενημερωθούν οι διοργανωτές. Οι αγωνοδίκες ενημερώθηκαν από τις αναρτήσεις που έκανε ο νεαρός οδηγός στα social media, γεγονός που καταδεικνύει και την άγνοιά του για το παράπτωμα.

roma.katakt.jpg

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.