Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 3 λεπτά)

AUTO.Portaria Anavasi.Batzanos.944x500

Επιστολή - απάντηση της ομοσπονδίας σε ερώτημα του ΣΟΑΑ

Αργά το βράδυ της Τρίτης, 1η Σεπτεμβρίου, ο Σύνδεσμος Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου, απέστειλε επιστολή - ερώτημα προς την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας σχετικά με την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Αφορμή ήταν η πρόσφατη ανακοίνωση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η οποία έθετε έκτακτα περιοριστικά μέτρα σε αθλητικές διοργανώσεις εκτός αγωνιστικού χώρου, με ανώτατα όρια συγκεντρώσεων 50 και 100 άτομα, αναλόγως την περιοχή.

https://gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/3087-2020-09-01-14-24-38

 

Ερώτημα Σ.Ο.Α.Α. προς Ο.Μ.Α.Ε. σχετικά με Ανάβαση Πορταριάς και λοιπούς αγώνες

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Α. ενημερώνει οδηγούς και συνοδηγούς πως έχει ήδη αποστείλει ερώτημα προς την Ο.Μ.Α.Ε. και την ΕΠ.Α. σχετικά με τη διεξαγωγή της Ανάβασης Πορταριάς, θέτοντας χρονικό όριο απάντησης τις 14:00 της Τετάρτης 2/9/2020.

Η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εξέδωσε την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου ανακοίνωση με την οποία θέτει έκτακτα περιοριστικά μέτρα σε αθλητικές διοργανώσεις εκτός αγωνιστικού χώρου, με ανώτατα όρια συγκεντρώσεων 50 και 100 άτομα, αναλόγως την περιοχή.

Κατόπιν τούτου και με δεδομένο πως οι διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ξεπερνούν τα συγκεκριμένα όρια, είναι επιτακτική ανάγκη, ελάχιστα 24ωρα πριν τη διεξαγωγή της Ανάβασης Πορταριάς να αποσαφηνιστεί το κατά πόσο ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί κανονικά.

 

Απάντηση Ο.Μ.Α.Ε.

Η Ο.Μ.Α.Ε. επικοινώνησε με τη Γ.Γ.Α. και ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι, πως με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι προγραμματισμένοι - πρωταθληματικοί και μη - αγώνες του μηνός Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν κανονικά.

Η επιστολή της Ομοσπονδίας προς τα Σωματεία-Μέλη της:

Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των αγώνων αυτοκινήτου

Ενόψει των αγωνιστικών συναντήσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έχουν προγραμματιστεί για το προσεχές φθινόπωρο, σε κάθε μορφή και είδος αγώνων, σας εφιστούμε την προσοχή στην πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας από τον Covid19.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των εγκεκριμένων από τη ΓΓΑ υγειονομικών πρωτοκόλλων, επισημαίνουμε την απαρέγκλιτη και διαρκή χρήση της προστατευτικής μάσκας από όλους (συμπεριλαμβανομένων όλων των μελών της οργάνωσης, των ομάδων κ.λπ.) σε όλους τους χώρους συνάθροισης, όπως τα Service Parks και τα Pits. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και για τους αγωνιζόμενους, με εξαίρεση, φυσικά, τη διάρκεια της αγωνιστικής τους δραστηριότητας.

Ακόμη, σας υπενθυμίζουμε την υποχρέωση αδιάλειπτου ελέγχου όλων όσων εισέρχονται στο Service Park ή στα Pits, στη Γραμματεία και σε άλλους χώρους συνάθροισης του αγώνα. Κάθε άτομο που εισέρχεται σε αυτούς θα πρέπει να εγγράφεται στο βιβλίο εισερχομένων με τα στοιχεία που απαιτούνται, να γίνεται η απαραίτητη θερμομέτρησή του κατά την είσοδό του και να φορά το απαραίτητο βραχιολάκι, για αποφυγή επανελέγχου.

Με την ελπίδα ότι ο ελληνικός μηχανοκίνητος αθλητισμός θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, και για αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε κυρώσεις μη εφαρμογής του Νόμου και η πιθανότητα ακύρωσης του αγώνα, σας εφιστούμε την προσοχή στην ρητή εφαρμογή όλων των παραπάνω.

Η Ομοσπονδία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη ΓΓΑ για τη διασφάλιση των διοργανώσεων που έχουν προγραμματιστεί και θα σας ενημερώνει ανελλιπώς για οποιαδήποτε μεταβολή του ιατρικού πρωτοκόλλου. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι προγραμματισμένοι -πρωταθληματικοί και μη- αγώνες του μηνός Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν κανονικά.

 

Φωτό: Αρχείο Photo Rally Press

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.