Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

aytokinitodromio megara

Στα σκαριά έχει να δημιουργήσει πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού ο δήμος Λαμιέων.

Σε συνεργασία με την περιφέρεια Στερεάς και την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας, ετοιμάζουν τα πλάνα τους για αυτοκινητοδρόμιο στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Όταν ευοδωθούν τα σχέδια της δημοτικής αρχής, η Λαμία αναμένεται να γίνει πόλος έλξης για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς θα μπορεί να φιλοξενεί αγώνες αυτοκινήτου, μοτοσυκλέτας αλλά και καρτ. Να σημειώσουμε πως η μοναδική πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού που υπάρχει μέχρι σήμερα στην Κεντρική αλλά και την Νότια Ελλάδα είναι αυτή των Μεγάρων.

Η περιοχή που έχει προταθεί είναι αυτή της Μαυρομαντήλας ανάμεσα στη Λαμία και τη Στυλίδα ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει κάτι οριστικό, ώστε να μπορεί να ανακοινωθεί επίσημα.

Η πίστα θα έχει μήκος 2.700 μέτρα υπάρχουν 2 προτεινόμενα σχέδια.

Στην πρώτη περίπτωση η χάραξη έχει μήκος 2.635 μέτρα, αποτελείται από 13 στροφές και μικρές ευθείες.

Σχέδιο προμελέτης για την πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Λαμία

Στην δεύτερη περίπτωση η χάραξη έχει μήκος 2.700 μέτρα, περιλαμβάνει 8 στροφές.

Σχέδιο προμελέτης για την πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Λαμία

Τα σχέδια είναι προχωρημένα επισημαίνει μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας φανερά ικανοποιημένος ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

«Από το καλοκαίρι του 2019, πριν αναλάβουμε τη δημοτική αρχή είχαμε προχωρήσει σε συζητήσεις με την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ένα μεγάλο εμβληματικό έργο για τον δήμο μας. Έγινε μία προμελέτη από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, μας τέθηκε υπόψη και υποβάλαμε σχετικές αιτήσεις για να βρούμε την κατάλληλη έκταση που θα μπορεί να φιλοξενήσει αυτή την πίστα.

Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο να βρούμε την έκταση αυτή για να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε. Πρόκειται για μία πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού χωμάτινη στην αρχή με προοπτική να εξελιχθεί σε ασφάλτινη, μία πίστα καρτ, με τις εγκαταστάσεις της.
Αναζητούμε πηγή χρηματοδότησης και είμαστε σε συνεργασία με την περιφέρεια Στερεάς και τον περιφερειάρχη τον Φάνη Σπανό για να βρούμε την κατάλληλη χρηματοδότηση και να το υλοποιήσουμε.»

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι δήλωσε στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραϊσκος.

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.