Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

OMAE Avgenakis.Rally acropolis.panel.2020.12.29.944x500

Η ΟΜΑΕ για την τηλεδιάσκεψη με Λ.Αυγενάκη για το Rally Acropolis.

Η "Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού" συνεδρίασε διαδικτυακά υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020, μετά από την υπογραφή συμφωνίας με τον "Promoter" του W.R.C.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχε και ο προσωρινός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (Ο.Μ.Α.Ε.), Γιώργος Κοπανάκης, ήταν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να σχεδιαστεί ο αγώνας και η χώρα να είναι έτοιμη να διοργανώσει το Ράλι Ακρόπολις εντός του 2021, στην περίπτωση που κληθεί να αντικαταστήσει έναν από τους αγώνες του μέχρι σήμερα ισχύοντος προγράμματος.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών εξασφαλίστηκαν γραφεία στο Ο.Α.Κ.Α. και διαμορφώνονται ενώ ανατέθηκε ο ρόλος του "επι κεφαλής" για το αγωνιστικό σκέλος του Ράλι Ακρόπολις στην Ανίτα Πασαλή, επί σειρά ετών, Αλυτάρχη, σε προηγούμενες διοργανώσεις του Ράλι Ακρόπολις.

Όσο αφορά στο θέμα της τοποθεσίας διεξαγωγής του αγώνα, τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν, ομόφωνα, ότι, θα πρέπει να είναι αυτή που διαθέτει υποδομές ανάλογες των πολλαπλάσιων απαιτήσεων που έχει τα τελευταία χρόνια το W.R.C., προκειμένου να εξασφαλιστεί η άρτια διεξαγωγή του αγώνα.

Επιπλέον, θα ξεκινήσουν επαφές με φορείς της αυτοδιοίκησης όλης της χώρας (Δήμοι, Περιφέρειες), προκειμένου με αφορμή το Ράλι Ακρόπολις να διεξαχθούν περιφερειακές δράσεις Οδικής Ασφάλειας και εν γενεί δράσεις περί την Αυτοκίνηση, όπως άλλωστε επιτάσσει και η οδηγία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Ακόμη, συζητήθηκε η συνεργασία της Επιτροπής με την Ομοσπονδία για την υποβοήθηση του έργου της σε ότι αφορά τις δράσεις της FIA, FIA Rally Star και Motorsport Games, αλλά και η θεσμική ενίσχυση του ρόλου της Ο.Μ.Α.Ε.

Τέλος, με την αμέριστη συνδρομή και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), την οποία επιβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτριος Φραγκάκης, ο οποίος, επίσης, συμμετείχε στην συνεδρίαση, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση χορηγιών που θα καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες της διοργάνωσης.

 

OMAE Avgenakis.Rally acropolis.general.2020.12.29.944x500

 

OMAE Avgenakis.Rally acropolis.monitor.2020.12.29.944x500

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.