Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

MotoGP.Malaysia.Sepang.944x500

Οι πρώτες δοκιμές της χρονιάς ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν στην πίστα "Sepang" 19-21/2.

Ενώ όλα έδειχναν ότι οι συντονισμένες προσπάθειες που γίνονταν εδώ και καιρό θα οδηγούσαν στην πραγματοποίηση του "shakedown" (Κυριακή, 14 - Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου) και των τριήμερων (Παρασκευή, 19 - Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου) δοκιμών στην πίστα Sepang, στην Μαλαισία, ήρθε η επίσημη ακύρωση από την "Dorna".

Οι δοκιμές αυτές θα αποτελούσαν την πρώτη "έξοδο" του MotoGP από την Ευρώπη, από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τις τελευταίες μέρες είχαν γίνει πάρα πολλές επαφές ανάμεσα στους υπευθύνους της πίστας, τη Dorna και την κυβέρνηση της Μαλαισίας ώστε να πραγματοποιηθούν οι δοκιμές. Η διατήρηση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας "CoViD-19", όμως, ανάγκασαν τους διοργανωτές να προχωρήσουν σε ακύρωση. Το ζητούμενο, βέβαια, δεν ήταν να "χαλαρώσουν" τα μέτρα για τους ανθρώπους του MotoGP, αλλά να διασφαλιστεί πως όλοι οι εμπλεκόμενοι θα είναι αυστηρά απομονωμένοι, στη δική τους «φούσκα» όσο θα βρίσκονται στη χώρα.

Πληροφορίες ανέφεραν πως τις προσπάθειες συντόνιζε ο Razlan Razali, team manager της ομάδας Petronas Yamaha, μέχρι πρότινος επικεφαλής της πίστας της Μαλαισίας και ανιψιός του επί 20 χρόνια πρωθυπουργού της χώρας.

Για την ομάδα της Petronas υπήρχε επιπλέον κίνητρο για τη διεξαγωγή των δοκιμών αφού σε αυτές θα έκανε την πρώτη του εμφάνιση και την επίσημη παρουσίαση ο Valentino Rossi ως αναβάτης της Petronas Yamaha.

Μέχρι στιγμής είναι επιβεβαιωμένες οι τρεις ημέρες δοκιμών στο Qatar (Losail International Circuit)

Τετάρτη 10, Πέμπτη 11 και Παρασκευή, 12 Μαρτίου).

Θυμίζουμε οτι ο πρώτος αγώνας του θεσμού στο 2021 είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Qatar, δύο Σαββατοκύριακα αργότερα (Παρασκευή 26, Σάββατο 27 και 28 Μαρτίου).

Στην Μαλαισία (Sepang International Circuit in Malaysia) ο αγώνας φέτος είναι προγραμματισμένος για το τριήμερο 29 - 30 - 31 Οκτωβρίου.

 

motoGP.Malaysia.Sepang.geniko.good.944x500

 

MotoGP.Malaysia.Sepang.795x530

 

MotoGP.Malaysia.Sepang.600x308

 

(πηγή: sports/ert)

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.