Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 3 λεπτά)

Avgenakis ministry of Health.944x500.11

Ο υφυπουργός δήλωσε οτι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Υπομονή συνιστά ο Λευτέρης Αυγενάκης ως προς την επανέναρξη του πρωταθλήματος αφού θα χρειαστεί πρώτα να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Αθλητισμού θέλησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας παράλληλα πως αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επανέναρξη της Σούπερ Λίγκας στις 15 Ιουνίου, όπως επιθυμούν οι ομάδες.

Έχουμε δρόμο ακόμα, είναι μία πιλοτική φάση που πάμε βήμα-βήμα, δειλά-δειλά.

Δοκιμάζουμε αυτή τη στιγμή τη λειτουργία των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, είτε ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είτε στους Δήμους, είτε στις ομάδες της πρώτης κατηγορίας είτε των άλλων αθλημάτων.

Ξεκινάμε δειλά-δειλά να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο, μία διαφορετική φιλοσοφία, με κανόνες που δεν υπήρχαν, έχουμε πολλά νέα δεδομένα.

Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί, δεν χρειάζονται βιασύνες, δεν είναι ο καλός και ο κακός σε μία ιστορία, ο γρήγορος και ο αργός. Εδώ μπαίνουμε σε μία καινούρια φάση. Δεν έφυγε ο κορωνοϊός, δεν τελειώσαμε με αυτή την ιστορία, δεν επιτρέπεται χαλαρότητα και φυσικά δεν μπορούμε να συζητήσουμε σε καμία των περιπτώσεων για κόσμο στις κερκίδες ακόμα και στις προπονήσεις. Αυτό το ξεχνάμε».

 

Μποροβήλος: «Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε δύο σεζόν για να σώσουμε μία»

Στην ίδια εκπομπή της ΕΡΤ, μαζί με τον κ. Αυγενάκη εμφανίστηκε και ο Γιώργος Μποροβήλος. Ο πρόεδρος του δ.σ. της Π.Α.Ε. "Αστέρας Τρίπολης" και αντιπρόεδρος της "Super League", έδωσε το «στίγμα» του για τη νέα αλλά και επόμενη σεζόν:

«Το μόνο που παίζει ρόλο είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών. Σε καμία περίπτωση δεν θα τολμούσαμε να βάλουμε πάνω από την υγεία τους το οτιδήποτε. Είτε είναι το πρωτάθλημα είτε είναι οι προπονήσεις.

Μιλάμε για μία μακρά διαδικασία. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Πρόκειται για μια διαδικασία ‘βλέποντας και κάνοντας’. Σε πρώτη φάση ξεκινάμε τις προπονήσεις την Τρίτη (05/05).

Είμαστε αποφασισμένοι όλοι να δούμε πως θα ξεκινήσουμε, να εφαρμόσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποχρεώνει η Πολιτεία για να προχωρήσουμε.

Θα εφαρμοστούν πλήρως όλα τα μέτρα. Πάμε βήμα-βήμα. Θέλαμε να ξεκινήσουμε τις ατομικές προπονήσεις και αν πάνε καλά όλα στη συνέχεια, θα δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο.

Η UEFA αφήνει την κάθε Λίγκα και Ομοσπονδία να αποφασίσει αυτή τον πρωταθλητή και ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν. Εχει κάθε δικαίωμα να επέμβει αν δεν είναι τεκμηριωμένα όλα αυτά.

Δεν έχουμε αποφασίσει ως Σούπερ Λιγκ το πως θα βγει η τελική κατάταξη της βαθμολογίας. Υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις αλλά θα το αποφασίσει η Λίγκα.

Αν όλα πάνε καλά, σαφώς οι αγώνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιουλίου.

Δεν είναι μόνο απόφαση της UEFA είναι και η λογική που λέει ότι δεν μπορούμε να καταστρέψουμε δύο σεζόν για να σώσουμε μία. Προκειμένου να μην ‘ακρωτηριαστεί' η φετινή».

 

 

borovilos george.812x597

 

Πηγή: sdna/gazzetta

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.