Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 3 - 6 λεπτά)

2019.12.13_083705_α.JPG

To who is who της Διονυσίας Μπιτζούνη.

Η Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη απο τη Ζαχάρω Hλείας αναλαμβάνει από σήμερα (1η Ιουλίου) πρόεδρος του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου του ποδοσφαίρου. Η κ. Μπιτζούνη προτάθηκε από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, μεταξύ άλλων υποψηφίων και την επέλεξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η κυρία Μπιτζούνη γεννήθηκε το 1954 στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ύστερα από επιτυχή διαγωνισμό (ως ασκούμενη δικηγόρος) διορίστηκε στο δικαστικό κλάδο το 1981 και σήμερα έχει το βαθμό του Aρεοπαγίτη

Επιστημονική Δραστηριότητα:

Μεταπτυχιακές Σπουδές: (1985 -1987)

1.Μεταπτυχιακή Σχολή Ευρωπαϊκών σπουδών «Alcide de Gasperi».

2.Μεταπτυχιακή Σχολή εξειδίκευσης στην Δικαστική και Δικηγορική Επιστήμη, (Πανεπιστήμιο Ρώμης «La Sapienza»).

ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΩΣ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ:                                                                                     

1.   Διεθνές Συνέδριο [Επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Εταιρίας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες, μέλος της Magistrats européens pour la démocratie et les libertés (MEDEL)], με θέμα «ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», ως συντονίστρια της συνεδρίασης με θέμα «Οι θέσεις των πολιτικών κομμάτων για τη λιτότητα και τα κοινωνικά δικαιώματα ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου» (Αθήνα - Αίθουσα της Γερουσίας Βουλή των Ελλήνων, 2019.03.16).

2.      Επιστημονική ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς με θέμα «Παράνομες προσλήψεις-εκφάνσεις ποινικού και διοικητικού καταλογισμού» (Πειραιάς, 2019.01.28) με θέμα εισήγησης «Η ποινική αντιμετώπιση των πλαστών πτυχίων» .       

 3.     Συνέδριο με θέμα «το δικαίωμα υπερασπίσεως στην ποινική Δίκη» που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων (Πάτρα, 2016.04.15) με θέμα εισήγησης «Διαχείριση της ποινικής δίκης χωρίς νομοθετική παρέμβαση». (Δημοσιευμένη σε εκδοθέν από τη Νομική Βιβλιοθήκη βιβλίο σελ. 341-348). 

4.       Ημερίδα με θέμα «Αποκαταστατική Δικαιοσύνη μια σύγχρονη προοπτική με στόχο την κοινωνική ειρήνη» που διοργάνωσε «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες» σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Ναυπλίου (2016 Μάρτιος). Συμπεράσματα. 

5.         «Εορταστική εκδήλωση για την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση της MEDEL (Magistrats Européens pour la Démocratie et les Libertés) - εορτασμός Ημέρας Ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στην Ευρώπη», (Αθήνα - Αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης 2015.05.23). Ομιλήτρια εκπροσωπώντας την «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες».  

6.         Παρέμβαση σε συνέδριο οικογενειακού Δικαίου (Ναύπλιο 2013.12.01).

7.       Παρέμβαση σε συνέδριο «Τροχαία ατυχήματα και Ιδιωτική Ασφάλιση» που διοργάνωσε η Ένωση Νομικών Δικαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης και Αστικής Ευθύνης Τροχαίων Ατυχημάτων» (Ναύπλιο 2011 Οκτώβριος) (Δημοσιευμένη σε εκδοθέν από τη Νομική Βιβλιοθήκη βιβλίο).

8.         Επιστημονικό Συμπόσιο «Βιοηθική και Δίκαιο» που διοργάνωσε η «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες», το «Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΒΙΟΗΘΙΚΗ Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης (Ρέθυμνο, 2008.04.11) με θέμα εισήγησης «Ευθανασία: Έγκλημα ή ευεργεσία».

9.         Παρουσίαση βιβλίου του Ν. Βιταντζάκη, εκλεγείς ως European Quality Leader 2002 (Αθήνα, 2006.10.04) «Η ποιότητα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση».

10.       Ημερίδα που διοργάνωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών (Γραφείο Έρευνας  και Νομολογίας) με την «Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων» (2000 Φεβρουάριος) με θέμα εισήγησης «Πρακτικά Προβλήματα της Ανακρίσεως από τη σκοπιά του ανακριτή».

11.       Διεθνές Συνέδριο «ON THE DEVELOPMENT AND PROTECTION OF THE ENVIRONMENT» (Καζακστάν, Almati – 1999 Ιούλιος) με θέμα εισήγησης «Αντιμετώπιση Οικολογικών Προβλημάτων από τον Έλληνα Δικαστή».

12.       Διεθνές Οικολογικό Συνέδριο στην Τήλο 1997.09.14-21  «Μεσόγειος 2000 – Ειρήνη Περιβάλλον Πολιτισμός» που οργάνωσε ο όμιλος UNESCO Δωδεκανήσου με θέμα εισήγησης «Οικολογία και Δίκαιο». 

13.       Σειρά ημερίδων, εκπαιδευτικών, επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, που οργάνωσε ο όμιλος UNESCO Δωδεκανήσου, του οποίου είμαι επίτιμο μέλος (1996 Ιούλιος – Οκτώβριος) για τα 50 χρόνια της UNESCO (Κως – Τήλος – Νίσυρος – Κάλυμνος).

14.     Συνέδριο «L’ EUROPA DEGLI STRANIERI» («Η Ευρώπη των Αλλοδαπών» - Τορίνο Ιταλίας, 1991), που οργάνωσε η MEDEL, με θέμα εισήγησης «INGRESSO, PERMANENZA E CONDIZIONI DI LAVORO DEGLI STRANIERI EXTRACOMUNITARI» Είσοδος, Παραμονή και Όροι εργασίας των αλλοδαπών που προέρχονται από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας») (Δημοσιευμένη σε εκδοθέν από τον εκδοτικό οίκο Quaderni di “Questione Giustizia” βιβλίο σελ. 111-113)

15. 4ο Διεθνές Συνέδριο «INFORMATICA E REGOLAMENTAZIONI GIURIDICHE» στη Ρώμη 1988.05.16-21) με θέμα εισήγησης «INFORMATICA E DIRITTO SPORTIVO» Πληροφορική και Δίκαιο των Αθλημάτων»).

16.       Συνέδριο «SPORT E VIOLENZA» που οργάνωσε (1987.05.05) στο Ολύμπικο της Ρώμης η U.D.E.S.S.A. (Ένωση Ευρωπαίων Γυναικών Διακεκριμένων σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες, της οποίας διετέλεσα μέλος) με θέμα εισήγησης «REATI COMMESSI NELL’ ABITO SPORTIVO – STRUTTURA DELLA GIUSTIZIA GRECA – L’ ESPERIENZA DI UN GIUDICE IN ATTIVITA DI SERVIZIO – SOLUZIONI» Αδικήματα διαπραχθέντα στον αθλητικό τομέαΔιάρθρωση της αθλητικής Ελληνικής δικαιοσύνηςΗ εμπειρία ενός εν ενεργεία δικαστούΛύσεις») (βλ. “Giornalistica Coni”, “La Gazzetta Dello Sport”, “Corriere della Sera”, “ Τα Nέα”.)

ΥΠΗΡΕΣΙΑ:

 -Αρεοπαγίτης (2015 έως σήμερα)

Μέλος του Α.Ε.Δ. (Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου) (2020 και 2021),

Τακτικό μέλος του 5μελούς Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων (2019 -2020)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ:

1. Πρόεδρος από το 2019, Ιδρυτικό μέλος 1989, Ταμίας, Β΄ Αντιπρόεδρος, Μέλος του Δ.Σ. της «Εταιρείας Ελλήνων δικαστικών λειτουργών για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες» (μέλος MEDEL).

2. Μέλος της επιτροπής τροποποίησης του καταστατικού της «Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων» 1981

  • Ειδικός γραμματέας στο «Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης».
  • Μέλος χορευτικού ομίλου δημοτικών χορών με συμμετοχή σε διεθνή λαογραφικά φεστιβάλ (1974-1978).
  • Επίτιμο μέλος του Club Unesco Δωδεκανήσου
  • Μέλος του πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, επιστημονικού, μη κερδοσκοπικού Σωματείου «Μουσείο της Ελληνικής Συλλογής Νόμπελ».
  • Μέλος της D.E.S.S.A. (“UNIONE DONNE EUROPEE SEGNALATI IN DIVERSI ATTORI E ATTIVITA” Ένωση Ευρωπαίων Γυναικών Διακεκριμένων σε διάφορους τομείς και δραστηριότητες).

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.