Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 4 - 7 λεπτά)

Ipsilantis Aliartos.4 1.2020.10.24.944x50015

Ασφαιροι οι πρωτοπόροι, 3 γκολ ο Πλακίδας, «πρόσωπο» της αγωνιστικής ο Μερκούρης!

Με τους αγώνες για την 7η αγωνιστική του προγράμματος συνεχίστηκε το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας που διοργανώνει και στη σεζόν 2020-2021 η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Βοιωτίας.

 

Σε επτά ματς, πλέον

Στην αγωνιστική αυτή, δυστυχώς, διεξήχθησαν επτά (7) αγώνες, από τους οχτώ (8) του προγράμματος καθώς δεν διεξήχθη ο αγώνας Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος” – Α.Σ. Λεονταρίου, στο δημοτικό γήπεδο της Αντίκυρας καθώς μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στα του σωματείου του Λεονταρίου και την αποχώρηση των διοικούντων η ομάδα αποχώρησε από το πρωτάθλημα.

Ετσι τον αγώνα κερδίζει η ομάδα της Αντίκυρας με 3-0 «α.α.».

Οπως γίνεται κατανοητό, από εδώ και πέρα σε κάθε αγωνιστική μια ομάδα θα κάνει… «αναγκαστικό» ρεπό!

 

4 «άσσοι», ένα «Χ» και ένα «διπλό»

Στους επτά αγώνες που έγιναν, λοιπόν, σημειώθηκαν τέσσερεις νίκες γηπεδούχων ομάδων («1»), μια (1) ισοπαλία («Χ») και μια νίκη φιλοξενούμενης ομάδας («2»).

 

20 γκολ συνολικά

Στο ματς που καταγράφηκε η νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας, το «διπλό», σημειώθηκαν και τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλο της αγωνιστικής καθώς σημειώθηκαν έξι (6) και ήταν η μεγαλύτερη σε εύρος εκτός έδρας νίκη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Τα έξι (6) γκολ που πέτυχε η ομάδα της «“Ενωση” Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα» (που φέτος στοχεύει πολύ ψηλά) στο δημοτικό γήπεδο των Βαγίων, επί της ομάδας του «Α.Σ. “Παμβαγιακός”», είναι και τα περισσότερα που πέτυχε ομάδα σε εκτός έδρας ματς μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και μάλλον δύσκολα θα καταριφθεί (!)

Χωρίς να προσμετρούνται, λοιπόν, τα γκολ που δεν επετεύχθηκαν ποτέ και θα «μπουν» μόνο στα χαρτιά, στο ματς που δεν έγινε, σε αυτή την αγωνιστική σημειώθηκαν συνολικά 20 γκολ (11 γηπεδούχων – 9 φιλοξενούμενων).

Πέντε (5) γκολ σημειώθηκαν στο μεγάλο «ντέρμπι κορυφής» της αγωνιστικής, στο ματς Α.Ο Υψηλάντη – Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος”, που διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο του Υψηλάντη και το οποίο έληξε με σκορ 4-1.

Τέσσερα (4) γκολ σημειώθηκαν στο ματς Α.Ο. Μαυροματίου – Α.Ο. “Ελικών” Δομβραίνας που διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο της Ασκρης και στο οποίο η ομάδα του Μαυροματίου επικράτησε με 4-0 «κερδίζοντας» ταυτόχρονα και τον «άτυπο» τίτλο της ομάδας με την πιο… «αλλοπρόσαλλη» αγωνιστική συμπεριφορά (ελπίζουμε να μας… «επιτρέψουν» τον όρο οι άνθρωποι του σωματείου, δεν το γράφουμε με κακή πρόθεση) με βάση τα αποτελέσματα μέχρι τώρα.

Στην πρεμιέρα έκανε το… «μπαμ» πετυχαίνοντας το «διπλό» στην Αντίκυρα, στην 2η αγωνιστική δέχθηκε 5 γκολ στον Υψηλάντη, στην 3η σκόραρε 5 γκολ σε βάρος του Παμβαγιακού, στην 4η δέχθηκε 8 (!) γκολ στην Ελλοπία, στην 5η αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, εντός έδρας με τον Κεραυνό Αγιου Θωμά, στην 6η δέχθηκε 4 γκολ στο Κυριάκι και στην 7η σκόραρε 4 γκολ επί του Α.Ο. “Ελικών”(!)

Τρία (3) γκολ σημειώθηκαν στο ματς που έγινε στο Καπαρέλι (2-1) και από ένα γκολ στα παιχνίδια που έγιναν στην Ελλοπία και στα Λεύκτρα.

Δεν σημειώθηκε γκολ στη συνάντηση που έγνε στο αθλητικό κέντρο της Ε.Π.Σ.Β.

 

Οι "μάχες" για τον "top scorer"

Στις “μάχες” για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ της σεζόν, τώρα, ο Σπύρος Τσοπανέλης και ο Κώστας Ρούσσης (δεν αγωνίστηκε), οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή του σχετικού πίνακα, δεν σκόραραν σε αυτή την αγωνιστική και έτσι «έμειναν» στα οχτώ (8) γκολ.

Γκολ (και) σε αυτή την αγωνιστική πέτυχε ο Αργυρίου του Α.Ο. Υψηλάντη (άνοιξε το σκορ στο μεγάλο «ντέρμπι κορυφής») και έτσι έφτασε στα 7 πλησιάζοντας στο γκολ τους δυο πρωτοπόρους.

Τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε σε αυτή την αγωνιστική ο έμπειρος σκόρερ, Χρήστος Πλακίδας και μάλιστα τρεις φορές (!) και βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα της «“Ενωση” Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα» να φτάσει στην ευρεία (6-0) εκτός έδρας νίκη επί της ομάδας του «Α.Σ. “Παμβαγιακός”», στο δημοτικό γήπεδο των Βαγίων. Ανοιξε το σκορ στο 14’, στο 34΄έκανε το 4-0 και στο 60’ «έγραψε» το 5-0.

Στο παιχνίδι αυτό δυο (2) γκολ σημειώσε ο Μπακούρος. Στο 30’ έκανε το 3-0 και στο 72’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Με αυτά έφτασε στα 4.

Το άλλο γκολ («έγραψε» το 2-0 στο 17’) το σημείωσε ο Χρήστου και με αυτό έφτασε στα 5.

Δυο (2) γκολ σε αυτή την αγωνιστική σημείωσαν και οι: Δούρος και Στ. Στοιχειός και βοήθησαν την ομάδα του Α.Ο. Μαυροματίου να φτάσει στην μεγάλη νίκη επί του Α.Ο. “Ελικών” Δόμβραινας με 4-0. Ο Δούρος σκόραρε στο 43’ (1-0) και στο 48’ (2-0) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Στ.Στοιχειός, ο οποίος σκόραρε στο 65’ (3-0) και στο 71’ (4-0). Με αυτά τα γκολ ο Στ.Στοιχειός έφτασε στα 6 και βρίσκεται στην 3η θέση του σχετικού πίνακα.

Γκολ σημείωσε και ο εμπειρος, Λαζάρου της ομάδας του «Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου», στο 65ο λεπτό του παιχνιδιού που έγινε στο δημοτικό γήπεδο του Καπαρελίου, αλλά δεν ήταν αρκετό για να πάρει κάτι η ομάδα του που ηττήθηκε με 2-1. Με αυτό το γκολ έφτασε στα 5 και «συγκατοικεί» με τον Χρήστου στην 4η θέση του πίνακα.

 

Το «πρόσωπο της αγωνιστικής»

Το «πρόσωπο της αγωνιστικής», πάντως, ήταν ο Χαράλαμπος (Χάμπος) Μερκούρης, ο οποίος άφησε το… «στίγμα» του στο μεγάλο «ντέρμπι κορυφής» βοηθώντας την ομάδα του Υψηλάντη να φτάσει στην μεγάλη νίκη καθώς πέτυχε δυο γκολ και έδωσε μια ασιστ ενώ είχε μπεί σαν αλλαγή!

Ο Χρήστος Θεοχάρης τον πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 54’ στη θέση του Μπουζίκα.

Στο 67’ ο Φωλιάς μπήκε από αριστερά στην περιοχή των φιλοξενούμενων, προσπάθησε να βγάλει και την σέντρα, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο αριστερό χέρι του Ελέζι και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μερκούρης ζήτησε και πήρε την μπάλα από τον Τζουνάρα για να εκτελέσει αυτός το πέναλτι και ο αρχηγός του την έδωσε. Ηταν εύστοχος, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και έγραψε το 2-1 (φωτο πάνω).

Συνέχισε με ανεβασμένη ψυχολογία και στο 75’ ο Αργυρίου του έκανε την πάσα στην πλάτη των αμυντικών, αυτός  βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Σ.Τριανταφύλλου, τον ξεπέρασε, έκανε και το πλασέ προς την κενή εστία και ο επερχόμενος Κάκκος την έσπρωξε στα δίχτυα για να κάνει το 3-1.

Στο 85’ ο Κ.Καρανάσος από δεξιά έκανε την ωραία σέντρα, ο Μερκούρης έτρεξε γρήγορα στην καρδιά της άμυνας, βγήκε φάτσα με τον Σ.Τριανταφύλλου, από την μικρή περιοχή πλάσαρε σωστά αριστερά και διαμόρφωσε το 4-1 που το πανηγύρισε δεόντως(!)

 

7η αγωνιστική

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Ωρα έναρξης: 16:00’

Γήπεδο: Δημοτικό Βαγίων

Α.Σ. “Παμβαγιακός” - Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα 0-6

Γκολ: 14’ Χρ.Πλακίδας, 17’ Χρήστου, 30’ Μπακούρος, 34’ Χρ.Πλακίδας, 60’ Χρ.Πλακίδας, 72’ Μπακούρος

Γήπεδο: Δημοτικό Καπαρελίου

Π.Α.Σ. “Κιθαιρώνας” - Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου 2-1

Γκολ: 24’ Μπανουσάϊ, 28’ Μπόβαλης  –  64’ Λαζάρου

Γήπεδο: Δημοτικό Α.Κ. Ε.Π.Σ.Β.

Α.Ο. “Νίκη” Λαφυστίου – Α.Ο. “Η Θήβα” 0-0

Γήπεδο: Δημοτικό Ελλοπίας

Α.Ο. “Ελλοπιακός” - Π.Α.Ο. Κόκκινου 0-1

Γκολ: 14’ Πεκίνι

Γήπεδο: Δημοτικό Υψηλάντη

Α.Ο. Υψηλάντη - Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος” 4-1

Γκολ: 3’ Αργυρίου, 67’ (πεν.) Μερκούρης, 75’ Κάκκος, 85’ Μερκούρης – 43’ Λυμπέρης

Γήπεδο: Δημοτικό Άσκρης

Α.Ο. Μαυροματίου – Α.Ο. “Ελικών” Δόμβραινας 4-0

Γκολ: 43’ και 48’ Δούρος, 65’ και 71’ Στ.Στοιχειός

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020

Ωρα έναρξης: 15:00’

Γήπεδο: Δημοτικό Λεύκτρων

Α.Ο. “Επαμεινώνδας” – Α.Ο. “Κεραυνός” Αγ. Θωμά 1-0

Γκολ: 65’ Κωστάκογλου

- Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος” – Α.Σ. Λεονταρίου 3-0 (α.α.)

 

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Ρούσσης (Π.Α.Ο. Κόκκινου)

Τσοπανέλης (Α.Ο. “Ελλοπιακός”)

7 γκολ

Αργυρίου (Α.Ο. Υψηλάντη)

6 γκολ

Στ.Στοιχειός (Α.Ο. Μαυροματίου)

5 γκολ

Λαζάρου (Νέος Π.Α.Ο. Κυριακίου)

Χρήστου (Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα)

4 γκολ

Ζαφειρόπουλος (Α.Ο. “Ελλοπιακός”)

Βεσελι (Α.Ο. “Κεραυνός” Αγιου Θωμά)

Β.Τριανταφύλλου (Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος”)

Ζώνας (Α.Ο. Αντίκυρας “Κυπάρισσος”)

Ι.Δρίτσουλας (Α.Ο. Μαυροματίου)

Μπακούρος (Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα)

Ζώνας (Α.Ο.Α. “Κυπάρισσος”)

3 γκολ

Μερκούρης (Α.Ο. Υψηλάντη)

Χρ.Πλακίδας (Ενωση Ασπρα Σπίτια/Αντίκυρα)

Ραχούτης (Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος”)

Μπασούκος (Α.Ο. “Κεραυνός” Αγιου Θωμά)

Μπόβαλης  (Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου)

Σφακιανάκης (Π.Α.Σ. “Κιθαιρών” Καπαρελίου)

2 γκολ

Δούρος (Α.Ο. Μαυρομματίου)

Κολιγιάννης (Α.Ο. “Νίκη” Λαφυστίου)

Μιχ.Κυπραίος (Α.Π.Ο. “Παναλίαρτος”)

 

Ipsilantis Aliartos.4 1.2020.10.24.944x50025

 

Ipsilantis Aliartos.4 1.2020.10.24.944x5001391

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.