Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 3 λεπτά)

PAPATZHMAS.jpg

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ευρυτανίας παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες με τις οποίες διεξάγεται το τοπικό πρωτάθλημα του νομού.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Παπαντζίμα στο sportime.gr:

-Πόσο δύσκολο είναι να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα υπό το μηδέν;

«Υπέρμετρα δύσκολο. Δεν μας βοηθά τίποτε και κανείς! Ούτε και ο…«Θεός» ακόμη. Ο xειμώνας εδώ στην Ευρυτανία είναι βαρύς, με χιόνια και πολλές βροχές! Αλλά κυρίως δεν βοηθά η γεωγραφική θέση του nομού μας, αφού τα γήπεδα είναι κι αυτά ορεινά, όπως και τα χωριά-ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα».

-Φαντάζομαι πως εδώ βάζει πλάτη και η ίδια η Ένωση με τις παρεμβάσεις της;

«Ακριβώς. Λόγω αυτής της ιδιορρυθμίας και των συνθηκών, υπάρχει απροθυμία για συμμετοχή! Έτσι παρεμβαίνουμε ως Ένωση και στο μέτρο του δυνατού και μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μας, γινόμαστε αρωγοί των συλλόγων και τους υποστηρίζουμε, ώστε να μπορούμε να διεξαγάγουμε ένα αξιοπρεπές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

-Είναι το μεγάλο στοίχημα που έχετε θέσει;

«Και όχι μόνον. Πολύ δύσκολα και ξεπερνώντας ακόμη και τους εαυτούς μας, κρατάμε ζωντανό το ποδόσφαιρο στο νομό μας με νύχια και με δόντια. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε αυτή η φλόγα να μην σβήσει ποτέ. Το έχουμε ανάγκη όλοι εμείς οι Ευρυτάνες, αλλά και το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά. Πάντως , έστω και δύσκολα, συνεχίζουμε να δίνουμε τη χαρά στα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο.

-Και μια και πήρα την πάσα, θέλω να ρωτήσω, για τις υποδομές και ποιο είναι το πλάνο σας;

«Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα. Οι ελάχιστοι μικροί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, γιατί οι περισσότεροι προτιμούν τα αθλήματα κλειστού χώρου, δεν έχουν πολλές επιλογές. Το ότι σήμερα υπάρχουν τρεις ακαδημίες μόνον, δεν μας επιτρέπει να διεξαγάγουμε πρωταθλήματα! Γι αυτό ακριβώς και υπάρχει μια συνεργασία με την ΕΠΣ Φθιώτιδας, όπου μας φιλοξενεί στα δικά της πρωταθλήματα και την οποία και ευχαριστούμε».

-Μεγάλο το κόστος των μετακινήσεων;

«Όπως και στις ανδρικές ομάδες, έτσι και στους μικρούς, το κόστος των μετακινήσεων είναι αρκετά μεγάλο. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μεράκι και πάθος. Αυτό ακριβώς μας δίνει δύναμη και μας κάνει να βλέπουμε την επόμενη μέρα με αισιοδοξία και με χαμόγελο. Κι αυτό είναι αλήθεια πως θέλουμε ως Ένωση, έστω και δύσκολα να τα καταφέρουμε».

-Υπήρξαν στιγμές που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε;

«Ποτέ! Από τη στιγμή που ανέλαβα αυτή την υποχρέωση, έθεσα στον εαυτό μου, στη διάθεση του ποδοσφαίρου και των ομάδων. Ήδη γνώριζα τις δυσκολίες και τα προβλήματα. Και ήρθα, ώστε κι εγώ από τη μεριά μου να συμβάλω στην άνοδο και να προσπαθήσω μαζί με τους συνεργάτες μου, να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε το ποδόσφαιρο της Ευρυτανίας, να εισπράξει τον απαιτούμενο σεβασμό και την αποδοχή της ποδοσφαιρικής κοινότητας, όπως κι έχουμε πετύχει. Είμαι Ευρυτάνας και αγαπώ την περιοχή μου, κάνοντας τα πάντα και δίνοντας τις ευκαιρίες που πρέπει, ώστε οι νέοι να βρίσκονται κοντά στο άθλημα που αγαπούν».

-Παρ’ όλα αυτά η διαιτησία βρίσκεται σε καλό επίπεδο;

«Ως Ένωση είμαστε χαρούμενοι. Έχουμε καταφέρει και διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο τους διαιτητές μας. Κι αυτό το εισπράξαμε, έχοντας ένας διαιτητή στη Γ’ εθνική και δυο βοηθούς. Πιστεύω πως και με τη συμβολή του Γιάννη Καλύβα στη θέση του προέδρου της Επιτροπής διαιτησίας, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά και θεωρώ πως είμαστε τυχεροί που τον έχουμε κοντά μας, διότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, που γνωρίζει άριστα τα θέματά της (διαιτησίας ) και παράλληλα έχει και την όρεξη να τα μεταφέρει.

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.