Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

EPO C Ethniki.Logo.944x500

Θα το αποστείλει άμεσα στην επιτροπή λοιμωξιολόγων προκειμένου να εγκριθεί!

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, χθες, Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, ολοκλήρωσε την σύνταξη του υγειονομικού πρωτόκολλου για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, όσο αφορά στην επιστροφή των ομάδων των σωματείων της κατηγορίας στις προπονήσεις (σε πρώτη φάση) και άμεσα θα το αποστείλει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων (Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού "CoViD-19") προκειμένου να εγκριθεί.

Όπως αναφέρθηκε, σχετικά, μέσα στις επόμενες ημέρες τα μέλη της επιτροπής θα το συζητήσουν και ακολούθως θα παρθούν οι όποιες αποφάσεις για την επιστροφή των ομάδων της τέταρτης, κατά σειρά, εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου στο γήπεδο.

Το πρωτόκολλο αυτό είναι ανάλογο με εκείνο της "Super League" στα εννέα, πρώτα, σημεία του. Ουσιαστικά, δηλαδή, θα θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση την διενέργεια τεστς για την ανίχνευση του "CoViD-19" στους ανθρώπους των ομάδων των σωματείων κάθε εβδομάδα!

Από εκεί και πέρα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί θετικά ή αρνητικά για την επανέναρξη και με τη σειρά της η Κυβέρνηση θα αποφασίσει αν είναι σε θέση να τηρήσει αυτό το οποίο προβλέπεται, δηλαδή να διασφαλίσει μέσω των τοπικών φορέων, την υποβολή σε δωρεάν τεστ για τις ομάδες.

Εξάλλου, κάτι τέτοιο εισηγήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς και με βάση αυτό η Ε.Π.Ο. κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να καταρτίσει υγειονομικό πρωτόκολλο και να το αποστείλει στην επιτροπή προς έγκριση.

Από την Ε.Π.Ο. "βγαίνει" οτι έχει διεξάγει την έρευνά της, μέσω της επιτροπής εθνικών ομάδων και ξένων ομοσπονδιών, διαπιστώνοντας ότι σε πολλές χώρες της ευρύτερης περιοχής μας τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά και μόνο η Ελλάδα βρίσκεται στη θλιβερή θέση να μην έχει καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση ούτε καν της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας!

 

(Πηγή: patragoal)

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.