Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

FIFA Headquarters.944x500.11

Σχέδιο να διαθέσει στο χώρο πόσο ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Η F.I.F.A. φαίνεται οτι ετοιμάζεται να διαθέσει στο χώρο του ποδοσφαίρου ποσό ύψους γύρω στα 2,5 δισ. ευρώ από το αποθεματικό των ταμείων της, θέλοντας έτσι να δημιουργήσει ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός(!)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των “New York Times”, αυτή η στήριξη πρέπει να υπογραφεί από όλους τους επικεφαλής του αθλήματος από όλο τον κόσμο. Αν γίνει, τελικά, θα πρόκειται δεδομένα για την μεγαλύτερη κίνηση ομοσπονδίας για την επίδραση της πανδημίας.

Η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μόνο τυχαία δεν είναι. Βλέποντας τον χώρο να έχει κατεβάσει… ρολά τον τελευταίο μήνα, οδηγώντας πολλές Ομοσπονδίες στα όρια της οικονομικής ασφυξίας, αλλά και πάρα πολλα club, όπως η επτά φορές πρωταθλήτρια Σλοβακίας, Ζίλινα στη χρεοκοπία, η F.I.F.A. είναι έτοιμη όχι απλά να κινητοποιηθεί, αλλά να σώσει την κατάσταση.

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες δεν πρόκειται για μια απλή πρωτοβουλία.

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο η Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων (ECA), που μέσω επιστολής, η οποία εκπροσωπεί πάνω από 200 συλλόγους και παράλληλα φέρει την υπογραφή του προέδρου της, Αντρέα Ανιέλι, εξηγεί ακριβώς την κατάσταση.

Μεταξύ άλλων, στην συγκεκριμένη επιστολή, αναφέρεται:

«Είμαστε όλα τα στελέχη του ποδοσφαίρου υπεύθυνα για την ευημερία και τη βιωσιμότητα των συλλόγων που διαχειριζόμαστε, οι οποίες αντιμετωπίζουν μια πραγματική υπαρξιακή απειλή.

Καθώς το ποδόσφαιρο είναι τώρα σε αδιέξοδο, έτσι και οι ροές εσόδων από τις οποίες εξαρτώνται οι πληρωμές των παικτών, του προσωπικού και άλλων λειτουργικών εξόδων.

Κανείς δεν είναι άνοσος και ο χρόνος είναι ουσιαστικός.

Η κάλυψη των ανησυχιών μας θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ποτέ το παιχνίδι και η βιομηχανία μας».

Για να προχωρήσει, όμως, αυτό το σχέδιο ένα βήμα παρακάτω και να τεθεί ουσιαστικά σε εφαρμογή, απαιτείται η έγκριση από το Συμβούλιο της F.I.F.A., το οποίο αποτελείται από 36 μέλη από τις 6 συνομοσπονδίες.

 

- Πηγή: soccerplus.

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.