Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 3 - 6 λεπτά)

PANOYRGIAS PAPAIOANNOY

Ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, σχολίασε σε χθεσινή (23/5) ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real fm το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος της Super League 1.

Στο πλαίσιο της συζήτησης μίλησε και για την ανάγκη που έχουν οι ομάδες της Λίγκας να χρηματοδοτηθούν από το στοίχημα μέσω της Πολιτείας, όπως και για την αξία της κεντρικής διαχείρισης στα τηλεοπτικά.

-Πού βρίσκονται οι ομάδες πριν τα πλέι οφ;

«Είναι πολύ λίγα τα κρούσματα, πιστεύω ότι επιτρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Καλό είναι να τελειώσει μέσα στα γήπεδα. Ερωτηματικά υπάρχουν, αν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα σε κάποια ομάδα, εκεί θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Ελπίζουμε αυτό να μην συμβεί. Όλοι θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα στα γήπεδα. Δυσκολίες θα υπάρξουν μετά, αν προκύψει κρούσμα. Θα μπερδευτούν πολύ τα πράγματα και μάλλον θα πάμε για οριστική διακοπή. Τίθενται θέματα υγείας σοβαρά».

-Ποια είναι τα προβλήματα μετά την καραντίνα για τις ομάδες σε οικονομικό επίπεδο;

«Οι χορηγοί μας αντιμετωπίζουν προβλήματα. Δεν υπάρχουν εισιτήρια. Με έναν υπολογισμό, 30% το μπάτζετ μας είναι κάτω. Μείον 30% μέχρι να κλείσει η σεζόν. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τις μεγάλες ομάδες. Είναι άλλα τα μεγέθη εκεί».

-Ποια η λογική στις συνεδριάσεις της Λίγκας μιλώντας για την επανέναρξη;

«Έντονες διαφωνίες δεν υπήρχαν. Όλοι θέλαμε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Όταν τα κρούσματα ήταν πολλά, είπα τέλος. Στην πορεία, όμως, όταν μειώθηκαν τα κρούσματα, είπαμε ότι κάτι μπορεί να γίνει. Εφόσον μειώθηκαν στο ελάχιστο, θέλουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα στα γήπεδα. Για κάποιες ομάδες είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, αλλά για κάποιες άλλες όχι. Είναι ζήτημα πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στη βαθμολογία».

-Τι γίνεται την επόμενη σεζόν;

«Μακάρι να είναι πιο πολλές οι ομάδες. Το ζήτημα, όμως, είναι τι γίνεται με τα τηλεοπτικά. Την περασμένη σεζόν η ΕΡΤ μας μείωσε το συμβόλαιο. Εμείς ήμασταν η πρώτη επαρχιακή ομάδα και πήραμε το μικρότερο συμβόλαιο, γιατί δεν μπορούσε η ΕΡΤ να διαθέσει χρήματα για τον αθλητισμό. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι ζωτικής σημασίας. Μόνο από εκεί είναι σίγουρα τα χρήματα, αλλιώς βάζεις εσύ ή παίζεις... στοιχήματα! Τραγικό! Εμείς δεν παίρνουμε κάτι και από το στοίχημα ή από την πολιτεία. Αν οι ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, τι ουσία έχει να έχουμε ποδόσφαιρο. Είναι το κύριο έσοδο των ομάδων. Πιστεύω η Πολιτεία έχει κάνει μεγάλο λάθος, γιατί μπορούσε να έχει μεγάλο έσοδο από το στοίχημα. Η Πολιτεία βγάζει κάποια χρήματα κάθε χρόνο απ΄το στοίχημα και δεν αποδίδει ούτε ένα ευρώ. Εγώ δηλαδή που έχω την ομάδα για την πόλη μου να πληρώσω από την τσέπη μου. Αυτός που βγάζει απ΄το ποδόσφαιρο, δηλαδή το κράτος μέσω της φορολογίας που έχει στο στοίχημα, να μην δίνει τίποτα».

-Με τα τηλεοπτικά τη νέα σεζόν τι γίνεται;

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει φως, δεν υπάρχει κάτι. Προσπαθούμε εμείς ως Λίγκα να έρθουμε σε συνεννόηση, να πετύχουμε κεντρική διαχείριση. Μπορεί να βρεθεί λύση ακόμη και για τις ομάδες που έχουν συμβόλαιο με τη NOVA. Αν δεν υπάρξει κεντρική διαχείριση, εγώ βλέπω το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα να ξεπέφτει και να ζούμε καταστάσεις που θα το υποβαθμίσουν παρά πολύ. Θα απαξιωθεί τελείως. Αν δεν υπάρξει κεντρική διαχείριση, το ποδόσφαιρο θα απαξιωθεί πολύ. Από τότε που χάθηκε η κεντρική διαχείριση, το οικοδόμημα γκρεμίστηκε. Θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι τέσσερις μεγάλοι, για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης, γιατί μπορούν να πιέσουν. Αν θέλουν αυτοί, όλα γίνονται. Υπάρχει μια κίνηση που γίνεται από μια ομάδα, σοβαρή προσπάθεια, για να προχωρήσει η κεντρική διαχείριση. Μακάρι να ευοδωθεί. Πρέπει όλες οι ομάδες να είμαστε μια γροθιά. Και η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είπαμε να πάρει η ΕΡΤ να πάρει όλο το πρωτάθλημα. Εμείς περιμένουμε ενίσχυση και από το στοίχημα. Για τα τηλεοπτικά, θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα μοντέλο με NOVA και ΕΡΤ. Μέχρι τον Ιούλιο πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση. Εάν δεν υπάρξει κεντρική διαχείριση, τα βλέπω τα πράγματα πολύ δύσκολα, ειδικά για τις μικρές ομάδες. Παρά πολύ δύσκολα. Η κεντρική διαχείριση θα είναι πολύ σοβαρή για τα επόμενα χρόνια του ποδοσφαίρου αλλιώς θα δούμε το ποδόσφαιρο να ξεπέφτει. Θα παίζουν 2-3 ομάδες και οι άλλοι θα είμαστε απλοί κομπάρσοι ή τα τρέϊλερ κάποιων μεγάλων ομάδων. Εγώ δεν θα κάνω το τρεϊλερ, θα πάω σπίτι μου και δεν θα συνεχίσω να ασχολούμαι».

- Είπε ακόμη για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος: «Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα κάνει καλό και στον κόσμο ψυχολογικά. Για κάποιους είναι οξυγόνο, ακόμη και αν το βλέπουν από την τηλεόραση. Είναι ζωή για κάποιους».

- Για το VAR, σχολίασε:

«Μπορεί να λύσει προβλήματα. Μπορεί να κάνει πιο «κρύο» το ποδόσφαιρο, όμως, είναι χρήσιμο. Πανηγυρίζεις ένα γκολ και σε λίγο σου λέει δεν είναι γκολ. Βλέπεις φάσεις σε έναν αγώνα που εξετάζονται, ενώ σε έναν άλλο αγώνα δεν εξετάζονται. Θέλει δουλειά στην Ελλάδα το VAR. Σηκώνει βελτίωση. Στην Ελλάδα έχει δρόμο. Πρέπει να αφήσουμε αυτούς που το χειρίζονται να κάνουν τη δουλειά τους».

- Για τις εκλογές της ΕΠΟ τόνισε:

«Το ποδόσφαιρο αυτοδιοικείται, καλώς ή κακώς. Αυτό υπάρχει σε όλες τις χώρες. Δεν μπορεί να αλλάξει αυτό, διότι θα έχουμε προβλήματα με FIFA, UEFA. Στην ΕΠΟ κατά καιρούς και απ΄ότι γνωρίζουμε και απ΄ αυτά που ακούγονται, δεν είναι όλα ρόδινα, όχι στην συγκεκριμένη ΕΠΟ, γενικά μιλάω. Κάποια στιγμή κάτι πρέπει να γίνει προς το καλύτερο, αλλά πάντα σύμφωνα με τους κανονισμούς FIFAκαι UEFA, έχει αυτοδιοίκητο. Και στην ΕΠΟ έχουν αλλάξει κάποια πράγματα προς το καλύτερο, έχει δρόμο όμως. Εδώ βλέπουμε υπάρχουν θέματα στις μεγάλες διοικήσεις UEFA, FIFA. To ποδόσφαιρο έχει και τα καλά του και τα κακά του. Εμείς να ευχηθούμε οι εκλογές να έχουν την διοίκηση που θα πάει πιο μπροστά το ποδόσφαιρο. Βέβαια με ευχές δεν γίνονται έργα. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κάτι. Έχει δρόμο και πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα σε αυτούς που ψηφίζουν. Η ΕΠΟ γενικώς είναι μια πονεμένη ιστορία στην Ελλάδα, εδώ και χρόνια. Τα γνωρίζουμε όλα, αλλά σαν ιδιοκτήτης ΠΑΕ αυτή την στιγμή, δεν θέλω να πω πιο πολλά, γιατί ο καθένας παίρνει το ερμηνεύει όπως θέλει, υπέρ ή κατά. Και η ΕΠΟ έχει δρόμο πολύ και η διαιτησία στην Ελλάδα θέλει δουλειά πολύ. Όχι ότι οι διαιτητές οι έλληνες είναι κακοί, γιατί φέραμε τους ξένους. Ο έλληνας είναι και έξυπνος άνθρωπος και δραστήριος και όλα. Έχει δουλειά όμως και πρέπει να κοιτάξουμε το σωστό, να μην μεροληπτούμε εις βάρος κάποιου ή υπέρ κάποιου. Πρέπει να κοιτάμε το σωστό, μόνο από εκεί θα αναδειχτεί ένα ποδόσφαιρο σωστό. Αλλά πρέπει και εμείς οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ να θέλουμε να γίνεται το σωστό, αν δεν θέλουμε εμείς.... Έχει δρόμο το ποδόσφαιρο. Εγώ πριν 10 χρόνια ασχολήθηκα, το περίμενα πολύ πιο όμορφο, αλλά έζησα κάποια πράγματα κάποιες φορές που με χαλάγανε, πραγματικά. Δηλαδή πολλές φορές έφευγες από το γήπεδο και δεν είχες πάρει αυτό που δικαιούσουν και άργησες να σκέφτεσαι πως θα πάρεις αυτό που δικαιούσαι».

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.