Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

Super League.Field ball Molten base.944x500.11

Η ΕΕ της ΕΠΟ απόδέχθηκε - ενέκρινε τα αιτήματα της Super League εκτός της... διαιτησίας.

Όλες οι αλλαγές που ζήτησε η Super League ενόψει "play offs" και "play out" εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με εξαίρεση τo αίτημα για μείωση των εξόδων διαιτησίας, που πηγαίνει για την επόμενη συνεδρίαση.

Σας είχαμε ενημερώσει αναλυτικά για τα επτά (7) αιτήματα της Λίγκας προς την Ε.Π.Ο. ενόψει της επανέναρξης - συνέχειας του πρωταθλήματος.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε κανονικά, πέντε (5) αντικαταστάσεις παιχτών στους αγώνες, 20μελείς αποστολές, αλλά και διαλείμματα για νερό.

Πιο αναλυτικά η λίγκα είχε αιτηθεί:

Την αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.

Την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που κάθονται στον πάγκο της ομάδας από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18).

Την πραγματοποίηση διαλειμμάτων για ανάκτηση δυνάμεων σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού.

Την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Την παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ' επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.

Την απαλλαγή κατ' εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Τη μείωση των εξόδων διαιτησίας σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20.

Όλες οι αλλαγές που πρότεινε η Λίγκα πέρασαν από τη σημερινή (29/5) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με εξαίρεση την τελευταία που αφορούσε τη μείωση των εξόδων διαιτησίας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, που δεδομένα θα προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των διαιτητών εφόσον εγκριθεί, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

 

Πηγή: sdna

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.