Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

5081715.jpg

Ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων.

To πρόσφατο κρούσμα κορονοϊού σε ποδοσφαιριστή της Ξάνθης έφερε κινητοποίηση τόσο στη Super League 1 όσο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με τα τεστ να γίνονται υποχρεωτικά σε μόνιμη βάση πριν από κάθε αγώνα. Ήταν κάτι που είχε αποφασιστεί ομόφωνα στο πρόσφατο Δ.Σ. με της SL1, με τη ΓΓΑ να προχωρά στην αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Αυτό σημαίνει ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να διεξάγονται λίγο πριν τις αναμετρήσεις, προκειμένου να έχουν γίνει εγκαίρως γνωστά τα αποτελέσματα.

 «Η διενέργεια των εξετάσεων και ειδικά του μοριακού τεστ (real time RT-PCR) είναι υποχρεωτική μία φορά την εβδομάδα για τους ποδοσφαιριστές, τους αξιωματούχους αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, ενώ ιδανικά, τα τεστ θα πρέπει να πραγματοποιούνται όσο το δυνατό πιο κοντά στην ημέρα τέλεσης του αγώνα.

Οι γιατροί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του αρχείου των εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί για λογαριασμό της Π.Α.Ε. και να τα προσκομίσουν στη Διοργανώτρια Αρχή. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σε περίπτωση θετικού κρούσματος ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμόδιων φορέων για θέματα υγείας, ενώ σε περίπτωση αρνητικού κρούσματος θα μπορούν να λάβουν μέρος στους αγώνες».

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.