Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 3 λεπτά)

DLLDKLDK.JPG

Μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν αναμένεται να γίνει γνωστή η μορφή των επαγγελαμτικών πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Για ακόμη μια φορά το πρωτάθλημα της Super League 1 λήγει και δεν γνωρίζουμε ούτε τον αριθμό των ομάδων, ούτε τον τρόπο διεξαγωγής του επόμενου. Θα...περιμένουμε μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ίσως και αρχές Αυγούστου.

Τα μόνα δεδομένα προς το παρόν είναι τα εξής:

α) Από τη Γ΄ Εθνική  έχουν προβιβαστεί (εν μέσω κορονοϊού) στη Football League, 8 ομάδες.

β) Από τη Super League 2 δεν γνωρίζουμε αν θα προβιβαστούν μία, δύο ή τέσσερις ομάδες.

γ) H Νοva έχει επανειλημμένως ταχθεί κατά της αύξησης των ομάδων της Super League 1.

δ) Η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να δώσει το πράσινο φως στην ΕΡΤ για συμβόλαια ομάδων Super League 1, αλλά θα το συζητούσε για τη Super League 2.

Οι όποιες αποφάσεις για την αναδιάρθρωση θα ληφθούν ΜΕΤΑ τη λήξη του πρωταθλήματος και την απόφαση του CAS για την υπόθεση της πολυ-ιδιοκτησίας.

Την τελική απόφαση για αναδιάρθρωση την παίρνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού ακούσει τις προτάσεις των λιγκών. Όπως και επί Βασιλειάδη, έτσι και φέτος, πολλά θα κριθούν από τις διαθέσεις της κυβέρνησης (δηλαδή της ΕΡΤ) για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και ομάδων της Super League 1 και της Super League 2.

Πρώτο πιθανό σενάριο: Superleague 1 με 18 ομάδες (δεν υποβιβάζεται κανείς, προβιβάζονται τέσσερις) - Superleague 2 με 16 ομάδες - Football League με 14 ομάδες. Αυτό το μοντέλο έχει και το εξής “παρακλάδι”: Superleague 1 με 18 ομάδες και ενιαία δεύτερη κατηγορία με 30 ομάδες σε δύο ομίλους (Νότος και Βορράς), από 15 ομάδες έκαστος.

Δεύτερο πιθανό σενάριο: Superleague 1 με 16 ομάδες (δεν υποβιβάζεται κανείς/προβιβάζονται δύο ή υποβιβάζεται ένας/προβιβάζονται τρεις) – Superlague 2 με 16 ομάδες - Football League με 14 ομάδες. Αυτό το μοντέλο έχει και το εξής παρακλάδι: Superleague 1 με 16 ομάδες και ενιαία δεύτερη κατηγορία με 32 ομάδες σε δύο ομίλους (Νότος και Βορράς), από 16 ομάδες έκαστος.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες οι διεργασίες που ήδη έχουν πολλαπλασιαστεί μετά το οριστικό τέλος στο πρωτάθλημα της Super League 2 λόγω κορονοϊού και τις εκλογές με νέα διοίκηση στη Super League 1, θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο. Εξι οι “παίκτες”: Nova, EΡΤ (κυβέρνηση), Cosmote, Superleague 1, Superleague 2, EΠΟ. 

 

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.