Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
Τελευταίες Ειδήσεις
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 3 λεπτά)

Super League 2 Football League.Logo.artistic.good.944x500

Το κοινό μέτωπο για δράση σε SL2 και FL παραμένει, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τον… κορονοϊό.

Επαφή ανάμεσα στους ανθρώπους της Ελληνικής Ποδοσφαιρκής Ομοσπονδίας, της "Super League 1" και της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 - Β' Εθνικής κατηγορίας ("Super League 2" - "Football League"), πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 19/11, το πρωί, τόσο για το Κύπελλο Ελλάδας (έχει συσταθεί Ειδική Επιτροπή για να ρυθμίσει τα του προγράμματος), όσο και για την εκκίνηση των πρωταθλημάτων της "Super League 2" και της "Football League".

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από πλευράς Ε.Π.Ο. ο Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο.), ο Μάνος Γαβριηλίδης (μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. – πρόεδρος επιτροπής κυπέλλου) και ο Παναγιώτης Δημητρίου (μέλος της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. – πρόεδρος επιτροπής διοργανώσεων), από πλευράς “Super League Interwetten”, ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης (πρόεδρος του δ.σ.) και από την "Ενωση Super League 2 – Football League", ο Λεωνίδας Λεουτσάκος (πρόεδρος του δ.σ.).

Αυτό που προέκυψε και σε ό,τι αφορά στο Κύπελλο Ελλάδας, που παραμένει στον «αέρα», είναι πως ο τηλεοπτικός πάροχος (COSMOTE T/V) πιέζει την Ομοσπονδία προκειμένου να βρεθούν ημερομηνίες για τα παιχνίδια.

Είναι κάτι παραπάνω από πιθανό η διοργάνωση να συνεχιστεί με ομάδες μόνο της "Super League 1" ενώ γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν και οι ομάδες της "Super League 2". Αυτό όμως - όπως και η σέντρα στην Super League 2 και στη Football League - θα κριθεί ξεκάθαρα από την επιδημολογική κατάσταση της χώρας. Διαπιστώθηκε πως δεν μπορεί να ακολουθηθεί το αρχικό πρόγραμμα του θεσμού κι αυτό διότι είναι πρακτικά ανέφικτο να μπουν στο Κύπελλο την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου (κατά την Γ' φάση) οι ομάδες της "Football League", όπως ήταν ο σχεδιασμός ενώ το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες των Π.Α.Ε. της "Super League 2", που επρόκειτο να κάνουν πρεμιέρα στη διοργάνωση στην Δ' φάση.

Το "κοινό μέτωπο" του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που προέκυψε τελευταία για να πιέσει για έναρξη των δυο πρωταθλημάτων, εξακολουθεί να υπάρχει, ωστόσο, τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρουν η Πολιτεία αφού της δώσουν το "ok" οι Λοιμωξιολόγοι. Εκ μέρους της διοργανώτριας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις και η προσπάθεια για να βρεθεί η «χρυσή» τομή συνεχίζεται. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί σε πρώτη φάση είναι πως για να δοθεί πράσινο φως για σέντρα σε "Super League 2 και σε "Football League" θα πρέπει να βελτιωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να χαλαρώσουν τα μέτρα. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί η διοργανώτρια θα ζητήσει να δοθεί το "Ok" για ομαδικές προπονήσεις ώστε να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Είτε αυτό είναι μετά τις 30 Νοεμβρίου, με βάση το αρχικό πλάνο του ολικού lockdown, είτε σε περίπτωση παράτασης των μέτρων.

- Θυμίζουμε οτι κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. ο κ. Λεουτσάκος επανέλαβε το αίτημα της «μικρής λίγκας» να υπάρξει και μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αθλητικούς και πολιτικούς (το αίτημα έγινε δεκτό) για να προετοιμαστούν όλοι στην περίπτωση που δεν δοθεί το… "πράσινο φως" από την Επιτροπή λοιμωξιολόγων για να ξεκινήσουν τα δύο μικρότερα ποδοσφαιρικά επαγγελματικά πρωταθλήματα. -

Όλα έχουν πλέον να κάνουν με τον αριθμό των κρουσμάτων και της ασφυξίας που προκαλεί ο κορονοϊός τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία.

 

Με πληροφορίες από mikriliga και από a-sports.

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.