Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 3 λεπτά)

Mavrotas George.GGA.Vouli.good.944x500

"Αν είχαν ξεκινήσει με τον προληπτικό έλεγχο δεν θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος να τους πει σταματάτε".

Ο Γιώργος Μαυρωτάς επανέλαβε σήμερα, Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα της "Super League 2".

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, ο οποίος είναι γνωστό οτι επί σειρά ετών ήταν αθλητής (πολίστας) και μάλιστα έχει λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης, σε δηλώσεις του στην "ΕΡΑ Σπορ" είπε, χαρακτηριστικά: "Έχω μπει στα παπούτσια αυτών των παιδιών που είναι 8 μήνες σε απραξία, αλλά πρέπει να μπούμε στα παπούτσια και των γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας".

Ο κ. Μαυρωτάς, ανάμεσα σε άλλα, είπε:

Για την διαμαρτυρία των παικτών της "Super League 1" για τους συναδέλφους τους στις χαμηλότερες κατηγορίες:

«Δεν μπορεί ο αθλητισμός να είναι έξω από τη μεγάλη εικόνα. Έχω υπάρξει αθλητής και έχω μπει στα παπούτσια αυτών των παιδιών που είναι 8 μήνες σε απραξία. Όμως από την άλλη πρέπει να μπούμε στα παπούτσια και αυτών των γιατρών που είναι στις Μ.Ε.Θ. κι έχουν πέντε περιστατικά που επιδεινώνονται το βράδυ και υπάρχουν μόνο δυο θέσεις στη μονάδα. Οι ειδικοί μας λένε πως αυτά τα δυο είναι αλληλένδετα. Η αντοχή των νοσοκομείων έχει να κάνει και με την ανάγκη να κοπεί ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής δραστηριότητας. Το πόσο μεγάλο θα είναι αυτό δεν είναι δική μας απόφαση».

 

Για την ετοιμότητα του μηχανισμού:

«Εμείς προετοιμαζόμαστε, μόλις βελτιωθεί κάπως η μεγάλη εικόνα, σταδιακά και πειθαρχημένα, όπως κάναμε τον Μάιο, να ξανανοίξει η αθλητική δραστηριότητα. Κι επειδή έχουμε κάνει το σχέδιό μας, σε ελέγχους, θα είμαστε έτοιμοι μόλις ανάψει το πράσινο φως».

 

Για τις αποφάσεις και την «ανετοιμότητα» της "Super League 2":

«Από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας το επιχείρημα είναι ότι οι δυο πάνω κατηγορίες, η "Super League" του ποδοσφαίρου και η Α1 του μπάσκετ, τα εφάρμοζαν αυτά τα πρωτόκολλα και έπρεπε να είναι έτοιμοι να τα εφαρμόζουν και οι υπόλοιποι.

Εκείνο που τους κάνει αρκετά διστακτικούς είναι ότι δεν θέλουν να υπάρχει μια ιδιαίτερη κινητικότητα! Άλλο να μιλάς για μερικούς συλλόγους στις πάνω κατηγορίες κι άλλο για εκατοντάδες που θα κινούνται σε όλη την επικράτεια.

Αν είχαν ξεκινήσει από την αρχή αυτά τα πρωταθλήματα, με τον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο, όπως η "Super League" και η "Basket League" δεν θα μπορούσε να βρεθεί κάποιος να τους πει, εσείς σταματάτε και οι άλλοι συνεχίζουν. Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης μόνο, είναι και θέμα μεγέθους κινητικότητας.

Εμείς είχαμε κάνει εισηγήσεις σε περίπτωση "lock down" πώς μπορεί να λειτουργήσει ο αθλητισμός! Στην δική μας εισήγηση ήταν λίγο πιο ανοικτά τα πράγματα. Περιλαμβάνονταν όλες οι ομάδες την πρώτης κατηγορίας σε όλα τα αθλήματα ανδρών και γυναικών. Περιλάμβανε τις εθνικές ομάδες για να μπορούν να κάνουν προπόνηση!

Εκείνοι, όμως, που έχουν περισσότερα δεδομένα και μπορούν να βλέπουν και πιο μακριά και δεν τους απασχολεί τόσο το αθλητικό κομμάτι, αλλά η γενικότερη εικόνα και πως θα αναχαιτίσουν ένα δεύτερο κύμα πανδημίας που έρχεται με μεγαλύτερη σφοδρότητα, είναι εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις!».

 

 

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.