Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 2 - 4 λεπτά)

1bbb1abfd1a338b0467ffb6d02756e6a_259220.jpg

Οι τοποθετήσεις του προέδρου της Ένωσης Super League 2-Football League για τα προβλήματα των δύο κατηγοριών.

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες από την Ένωση Super League 2-Football League για να ξεκινήσουν τα δύο πρωταθλήματα, με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο να τονίζει ότι δεν γίνεται να μην κολλάει ο κορωνοϊός στη Super League 1 και να κολλάει στις μικρότερες κατηγορίες. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ανέφερε στην ΕΡΤ Σερρών:

Για δήλωση Μαυρωτά ότι αν είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν θα το διέκοπταν οι ειδικοί:

«Θα μπορούσε να δώσει και μία λύση να υπογράφαμε πιο μπροστά με το κρατικό κανάλι. Να βρίσκονταν οι παροχές από τους εκάστοτε υφυπουργούς Aθλητισμού, ώστε να ξεκινούσε το πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο και όχι να παλεύουμε κάθε χρόνο και να λέμε ότι ψάχνουμε να βρούμε χορηγίες μετά τον Νοέμβριο.

Προφανώς ο κύριος Μαυρωτάς δεν ήξερε ότι πριν ένα μήνα τελείωσε δικαστήριο από ομάδα που είχε προσφύγει. Ακούω κάποιους να λένε ότι δεν είχαμε ξεκινήσει, αλλά τα τελευταία δικαστήρια τελείωσαν πριν ένα μήνα. Η πολιτική ηγεσία δεν ξεκαθάριζε το τοπίο με την αναδιάρθρωση. Είχαμε βρει τον περίφημο νόμο που έλεγε να το αναλάβει η διοργανώτρια, αλλά η διοργανώτρια δεν είχε αναλάβει κάτι.

Οι αναδιαρθρώσεις γίνονται με υπουργική απόφαση. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάμε συνέχεια. Δεν έχω δει μια υπεύθυνη στάση. Αν είχαμε ξεκινήσει δεν θα μας σταματούσαν; Γιατί δεν μας αφήνουν να ξεκινήσουμε τότε;

Έχουμε συνέχεια επαφή με τη ΓΓΑ. Έγινε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του κυρίου Μπουτσικάρη, του κυρίου Γραμμένου και κάποιων παραγόντων να κινηθούμε όλοι μαζί να ξεκινήσει άμεσα η Super League 2. Είναι αλληλένδετη με τη Super League 1. Υπάρχουν μπαράζ, ημερομηνίες σχετικές για να τελειώσουμε, το Κύπελλο. Έχουν γίνει κάποια τηλέφωνα, κάποιες παρεμβάσεις. Θεωρώ θα παίξουν μεγάλο ρόλο τα κρούσματα. Αναμένουμε μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα να μας ειδοποιήσουν. Την Παρασκευή δεν συζητήθηκε το θέμα μας, γιατί υπήρχε μεγάλη έξαρση από τους επιδημιολόγους. Εξαρτόμαστε από την απόφασή τους και από το ύψος των κρουσμάτων.

Είχαμε μιλήσει με τον κύριο Χαρδαλιά πριν μία εβδομάδα, με τον γενικό γραμματέα τον κύριο Πρεζεράκο και με τον κύριο Γεραπετρίτη. Γίνονται προσπάθειες στην κατεύθυνση να μπορούμε κάποια στιγμή να ξεκινήσουμε. Όλα εξαρτώνται από την πανδημία. Χθες είχαμε μία μείωση, αλλά υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Παίζουν πολλά ρόλο. Το ποδόσφαιρο αγγίζει όλες τις περιφέρειες. Το παράδοξο είναι ότι παίζει η Super League 1. Οι ομάδες απομονώνουν τα κρούσματα. Έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε κι εμείς, δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό».

Για το αίτημα ομαδικών προπονήσεων:

«Θεωρώ ότι το εξετάζουν. Οι ομάδες πρέπει να ξεκινήσουν και σε πρώτη φάση η Super League 2 και μετά η Football League. Θα υπάρχει ντόμινο. Υπάρχουν 3.000 οικογένειες και υπάρχουν και τα θέματα υγιεινής. Πάμε σε ψυχολογικά θέματα μετά. Είναι έξι παιχνίδια και στο κάθε παιχνίδι θα υπάρχουν 40-50 άτομα σε ανοικτό χώρο με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν γίνεται να παίζει όλη η Ευρώπη και εμείς όχι».

Για το αν τροποποιηθεί η προκήρυξη:

«Δεν το ξέρουμε. Αναμένουμε την ημερομηνία εκκίνησης. Ανάλογα θα το δούμε αυτό. Τα εξετάζουμε όλα. Παίζει μεγάλο ρόλο η ημερομηνία εκκίνησης».

Για τις ομάδες της Football League που δεν έχουν περάσει από την ΕΕΑ ακόμα:

«Ανανεώθηκε η θητεία της ΕΕΑ πριν από μία εβδομάδα. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τις ομάδες να στείλουν άμεσα τους φακέλους για να μην έχουμε μεγαλύτερες καθυστερήσεις. Είδατε με τη Super League 2, πάλι καθυστερήσαμε. Υπάρχουν πολλά θέματα. Οι ομάδες προσπαθούν να μαζέψουν τα χαρτιά τους, δεν είναι εύκολο».

Για την ΕΡΤ:

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια συμφωνία και ό,τι συμβόλαιο κάνουμε, να δείξουμε περισσότερα παιχνίδια. Ας δείχνουμε τέσσερα την αγωνιστική. Θεωρώ ότι θα μπορεί να τα δείξει και ο κόσμος να δει το ποδόσφαιρο της επαρχίας. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Για τα έσοδα από το στοίχημα:

«Από ό,τι γνωρίζω είναι σε καλή εξέλιξη και ότι τον επόμενο μήνα θα έχουμε και μια θετική εξέλιξη. Να το δούμε, γιατί θα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ό,τι χρήματα θα έρθουν, θα ξέρουν και πού πηγαίνουν».

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.