Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης
(Χρόνος ανάγνωσης: 1 - 2 λεπτά)

b_axyron.jpg

Η κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου θα λάβει την έκτακτη βοήθεια της FIFA που προβλέπει το «Σχέδιο Ανακούφισης» από τον ιό Covid-19.

Κουβέντα και για το κόστος τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων γίνεται το τελευταίο διάστημα στη Super League 2 και τη Football League. Οι ομάδες αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και περιμένουν πώς και πώς έσοδα, όμως στην εξίσωση δεν έχει μπει έως τώρα το «Σχέδιο Ανακούφισης» της FIFA και η βοήθειά της προς τις Ομοσπονδίες ύψους 1,5 δις δολαρίων, όπως αποφασίστηκε στις 25 Ιουνίου.

Το σχέδιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας προέβλεπε τρία στάδια εκτέλεσης για να βοηθηθεί η ποδοσφαιρική κοινότητα. Το τρίτο στάδιο, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το συμβούλιο της FIFA, αφορά σε χρηματοδοτική στήριξη στα μέλη της μέσω επιχορηγήσεων και δανείων συμπεριλαμβανομένης επιχορήγησης αλληλεγγύης ύψους 890 χιλιάδων ευρώ ανά ένωση.

Όσον αφορά τα δάνεια, τα μέλη της FIFA μπορούσαν να υποβάλλουν αίτηση για άτοκα δάνεια που ανέρχονται έως και το 35% των ελεγχόμενων ετήσιων εσόδων τους. Επιπλέον κάθε συνομοσπονδία θα έχει πρόσβαση σε δάνειο έως 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών έψαξε το θέμα και διαπίστωσε ότι τα χρήματα αυτά έχουν εκταμιευτεί από τη FIFA. Τα διεκδίκησε και έτσι οι ομάδες στη Β' και Γ' κατηγορία του κυπριακού πρωταθλήματος θα επανεκκινήσουν το διάστημα 12-13 Δεκεμβρίου, αφού προηγουμένως προετοιμαστούν για ένα διάστημα δύο εβδομάδων.

Τα σωματεία θα μοιραστούν 1,3 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου από την έκτακτη βοήθεια της UEFA προς τις Ομοσπονδίες, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κ.Ο.Π., Γιώργο Κούμα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία εξασφάλισης δανείου από τη FIFA ύψους 4 περίπου εκατ. ευρώ για να διατεθούν προς στήριξη των Σωματείων.

 

ΠΗΓΗ: flnews.gr

// Replace source $('img').error(function(){ $(this).attr('src', 'https://tvstar.gr/images/missing.png'); }); }) })(jQuery);
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.